Haberler

Öğrenciler Mayıs'ta Müzik, Dans ve Tiyatroyla Sahnede

Güncelleme:

Sabancı Üniversitesi öğrencileri Mayıs ayı boyunca birbirinden renkli müzik, dans ve tiyatro performanslarıyla SGM sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.

Sabancı Üniversitesi öğrencileri Mayıs'ta müzik, dans ve tiyatroyla sahnede

Sabancı Üniversitesi öğrencileri Mayıs ayı boyunca birbirinden renkli müzik, dans ve tiyatro performanslarıyla Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM) sahnesinde sanatseverlerle buluşacak.

SUOyuncuları'ndan 'Yanlışlıklar Komedyası' 6 Mayıs'ta

Sabancı Üniversitesi Tiyatro Kulübü öğrencileri yani SUOyuncuları'ndan bir Shakespeare oyunu Yanlışlıklar Komedyası 6 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.00'de SGM'de. Olaylar, eski çağlarda cinlerin, perilerin, büyücülerin anayurdu olarak bilinen Efes'te geçer. Çılgın ve şaşkın insanlarla dolu büyülü bir alem atmosferinin egemen olduğu oyunda insanların bir bölümü daha önce hiç görmedikleri ikiz kardeşlerine, bir bölümü artık bulmaktan ümit kestikleri eşlerine kavuşur, çoğu ise aynı zamanda kendi benliklerinin de varlığını bilmedikleri yönlerinin ortaya çıktığını görürler.

Oyun sonunda konu hakim önüne gelir. Ancak, olaylara karışmış olan herkes bir araya toplanınca iş sarpa sarıp çok geç olmadan kimin kim olduğu anlaşılır...

SUOyuncuları Deli Dumrul 08 Mayıs Çarşamba saat 20:00

Güngör Dilmen'nin yazdığı oyun Sevinç Erol'un yönetmenliğinde SUOyuncuları ile tekrar sahnede! Oyun 8 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.00'de SGM'de sahnelenecek.

Dede Korkut hikayelerinden Deli Dumrul'un Azrail ile karşılaşarak bilgeliğe erişme süreci konu alınmaktadır. Günümüz genliğinin büyük problemlerinden olan iletişimsizlik ve buna bağlı gelişen duyarsızlık; kişisel gelişime çağrışımlar ekibimizce oyunda vurgulanmaktadır.

TSM Korosu 9 Mayıs saat 20.00

Müzikus'un en eski ve en deneyimli oluşumlarından Sabancı Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu, her sene büyük ses getiren konserlerine, bu yıl bir yenisini daha ekleyecek.

"Hayat Tecrübelerine Saygı Duruşu" teması ile 2007 senesinde, "Emel Sayın'a Bir Yaşam Armağanı" adı altında yapılan, Emel Sayın'ın da konuk sanatçı olarak katıldığı konser, basında büyük ilgi gördü. 2008 senesinde ise, "Ahmet Özhan'la Sahnede 40 Yıl" adını taşıyan projeyle Ahmet Özhan'ın 40. sanat yılını kendisinin de katılımı ile kutladı. Geçtiğimiz sene de, "Hayat Tecrübelerine Saygı Duruşu" temalı konser serisine bir yenisini daha ekleyerek "Yeşilçam Şarkıları" ismi altında Türk Sineması'nın "4 Yapraklı Yonca"sı olarak hafızalara kazınan Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Türkan Şoray ve Filiz Akın'ın filmlerde seslendirdikleri şarkılardan oluşan bir repertuvar ile sahne aldı.

Bu sene de Türkiye'nin en iyi saz üstadları eşliğinde gerçekleştirilecek olan konser 9 Mayıs akşamı saat 20.00'de SGM'de.

SUDance Night'13 ile 14 Mayıs'ta yeniden dans

2003'ten bu yana her yıl Mayıs ayında izleyiciyle buluşan "SUDANCE NIGHT" 14 Mayıs salı akşamı saat 19.00'da yine dans severlerle buluşuyor. Birçok üniversite dans kulübü ve dans okulunun katıldığı bu muhteşem gecede dans ve müziğe doyamayacaksınız.

Müzikus Klasik Koro / 16 Mayıs Perşembe saat 20:00

2007 yılının Aralık ayında müzik yolculuğuna başlayan ve Sabancı Üniversitesi Müzik Kulübü Müzikus'un klasik müzik alanında yürüttüğü ilk ve tek proje olan KLASİK KORO, 16 Mayıs Perşembe saat 20:00'de dördüncü SGM konseri için hazır!

Temeli çoksesli klasik batı müziği üzerine kurulan, parçalarını "a capella" olarak seslendiren olan koro iki yıldır SGM'de verdiği konserler dışında, iki senedir Boğaziçi Üniversitesi tarafından düzenlenen uluslararası KOROFEST festivaline katılıyor. Kampüs içinde de Oryantasyon,Aile ve Eğitim günü, Yılbaşı Konserleriyle aktif olan koro, hepinizi 16 Mayıs perşembe günü SGM'ye bekliyor. Repertuvarını çok sesli klasik batı müziği çevresinde oluşturan koro, Türk besteci ve eserlerine önem vermekte ve bu eserleri de seslendirerek müziğini zenginleştirmektedir.

KoroSU 21 Mayıs akşamı 'Best of KoroSU'

Müzikus Çok Sesli Pop ve Rock KoroSU, bir diğer adıyla KoroSU, 2004 yılında; Hayat Tecrübelerine Saygı Duruşu projelerinin bir parçası olarak Sezen Aksu Korosu adıyla kurulmuştu. Yıllardır enerjisini, renklerini ve müzikalitesini arttırarak yola devam eden KoroSU, Türkçe ve yabancı şarkıları çok sesli olarak ve genellikle bir konsepte bağlı kalarak; seyirciye eşlik edebileceği, hatıralarını canlandırabileceği ve eğleneceği konserlere imza atmakta. 2007 yılından beri Doğan Kospançalı tarafından çalıştırılan ve kolajları, koro ve solo performansları ile Müzikus'un en ilgi çeken projelerinden biri olmaya devam eden KoroSU ;

2008 yılında Sound of Silence,

2009 yılında Because,

2010 yılında Time,

2011 yılında Let's Get Loud konseptli konserleriyle büyük beğeni topladı.

2012 yılında da farklı bir konseptle, Amy Winehouse'tan Sertab Erener'e, Adele'den MFÖ'ye uzanan repertuvarıyla seyircilere keyif dolu anlar yaşattı.

2013 yılında ise 21 Mayıs akşamı saat 20.00'de SGM'de Best of KoroSU konsepti ile Mr Blue Sky , Pastime Paradise , Because , Sakın gelme , Zor Kadın , Crazy in love ve birçok parça seslendirecek.

KoroSU'dan önce Ritmus sahnede! Ritmus 2012 Bahar döneminde Sabancı Üniversitesi Müzik kulübünün 5. projesi olarak hayata geçti. Bir ritim grubu olan Ritmus yıl içerisinde  kampüsün farklı noktalarında flash mob'lar ile kampüse ritim getirdi. Kendi yarattıkları enstrümanlar ile 21 Mayıs'ta Korosudan hemen önce seyirci karşısına geçiyor.

'Devâ-Sâz' ile 22 Mayıs'ta yeni buluşma

Sabancı Üniversitesi Müzik Kulubü Müzikus'un çatısı altında bir Müzikus projesi olarak başlatılan Devâsâz, 2008 yılında, Avam Garde Orkestrası'nın kurucularından olan Kemal Arslan tarafından kuruldu.

Devâsâz; ilaç, çare anlamında kullandığımiz Farsça deva kökünden, yapan/üreten anlamına gelen -sâz ekiyle türetilmiş bir sözcük. İlaç yapan, çare üreten gibi anlamlara geliyor. Aslen eczacılık terimi olan bu sözcük bir sâzendeler topluluğuna ad olunca, müziğin yaraları sarabilme özelliğine işaret eden, kırgınlık ve küskünlüklerin ortadan kaldırılıp dostluk köprülerinin kurulmasına yönelik bir ortak çabaya çağrı anlamına bürünüyor. Devâsâz projesi repertuarında Türkçe şarkıların yanısıra Zazaca, Yunanca, Lazca gibi dillerden eserlere de yer veriyor. Devâ-sâz" bir kez daha 22 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20.00'de SGM'de müzik ile şifa dağıtacak.

Yer: Tüm etkinlikler Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi (SGM) sahnesinde.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sabancı Üniversitesi William Shakespeare Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title