Haberler

Netanyahu: Hamas'a karşı tam zafer kazanıncaya kadar Refah'a saldırılar sürecek

Güncelleme:

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den beri insanlık dışı saldırılarına devam eden İsrail, güvenli diye sürdükleri Filistinlilerin son sığınağı olan Refah'ı vurmaya başladı. 1,4 milyon kişinin bulunduğu Refah kentine yapılan saldırılarda 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. Hamas'ın Refah'taki taburlarını hedef aldıklarını söyleyen İsrail Başbakanı Netanyahu, "Hamas'a karşı tam zafer kazanıncaya" kadar saldırılara devam edeceklerini ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir kez daha yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı ve yaklaşık 1,4 milyon kişinin bulunduğu Refah'a saldıracaklarını söyledi.

Netanyahu, ülkesini ziyaret eden Hollanda'daki geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ile Batı Kudüs'te bir araya geldi. Görüşmeye ilişkin İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada Netanyahu'nun Rutte'yi Gazze'ye saldırılar hakkında bilgilendirdiği ifade edildi.

İSRAİL'İN REFAH'A SALDIRILARI DEVAM EDECEK

Hamas'ın askeri kanadı İzeddin el-Kassam Tugaylarının Refah'taki taburlarını hedef alacaklarını söyleyen Netanyahu, "Hamas'a karşı tam zafer kazanıncaya" kadar saldırılara devam edeceklerini kaydetti.

Netanyahu, Refah'a saldırı planladıklarını açıkladı

NE OLDU?

Netanyahu 9 Şubat'ta yaptığı açıklamada, ordu ve güvenlik teşkilatına, Refah'a saldırı ve buraya sığınmış yaklaşık 1,4 milyon Filistinlinin başka bölgelere gönderilmesi için plan hazırlanması talimatını verdiğini duyurmuştu.

Netanyahu, Refah'a saldırı planladıklarını açıkladı

REFAH KENTİNE SALDIRILARDA 100'DEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Refah'taki hastane yetkilileri, bu sabah yaptıkları açıklamada İsrail'in, Refah kentine düzenlediği saldırılarında 100'den fazla kişinin öldürüldüğünü, yaralanan yüzlerce kişinin hastanelere ulaştığını belirtti.

Netanyahu, Refah'a saldırı planladıklarını açıkladı

SİVİLLERİN EVLERİNİ HEDEF ALDILAR

Filistin Kızılayı da İsrail saldırılarının Refah şehir merkezinde yoğunlaştığını ve saldırılarda sivillerin evlerinin de hedef alındığını duyurdu.

Netanyahu, Refah'a saldırı planladıklarını açıkladı

HASTANE TEHLİKELİ DURUMDAKİ YARALILARLA DOLDU

Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms ise hastanenin çok tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu, yeterli ilaç ve serum bulunmadığını ifade etti.

Netanyahu, Refah'a saldırı planladıklarını açıkladı

KARA, HAVA VE DENİZDEN ÇOK SAYIDA SALDIRI

Yerel kaynaklar, savaş uçaklarının, yoğun topçu atışı ve savaş gemilerinin denizden yoğun ateşiyle eş zamanlı olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini, özellikle yerinden edilmiş kişilerin barındığı çok sayıda evi ve camiyi hedef aldığını kaydetti.

Netanyahu, Refah'a saldırı planladıklarını açıkladı

REFAH KENTİNDE 1,4 MİLYON FİLİSTİNLİNLİ BULUNUYOR

Gazze'nin Mısır sınırında yer alan Refah kenti yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu.

Saldırılarda yerinden olan Filistinlilerin büyük bölümü İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Yerinden edilmiş Filistinlilerin bölgeye gelmesiyle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,4 milyona ulaştı.

Netanyahu, Refah'a saldırı planladıklarını açıkladı

Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Savaş ve Çatışma Orta Doğu İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Göçmenler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (28)

Alfakurt:

Bir tane Müslüman bu iblise dur diyemiyor ise bu dünya yıkılmaya mahkumdur. Deprem, sel, Tufan, virüs, ne gelirse hak ediyoruz.

190
12
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Siz ancak mazlumlarla yğraşırsınız kardaş

yanıt24
yanıt26
Metehan Çakıcı:

Tutankamon Hoca: Kapa çeneni !!

yanıt0
yanıt0
mehmet turan:

Ey İsrail bu Zulmün artması SENIN SONUNU YAKLAŞTITMAKTAN BAŞKA BİRSEY OLMAYACAK...

yanıt1
yanıt0
Hasan Yandik:

Çok şey yazicam ama engel çıkıyor yazılar birbirine giriyor nedense bize hep,bu dünyadan olmayan adam döktürmüş anlamış değilim ve bizden görünüp bizden olanlar olduğu sürece hiç birşey yapamaz devlet maalesef

yanıt3
yanıt3
Sinan Meydan:

ALLAH belanı versin israil

138
10
yanıtYanıtla
Eren Değerliyurt:

Adamlar göz göre göre hamasi bahane ederek 1.5 milyon sivili katledecek. Dünya da bunu izleyecek. Allah tez zamanda tüm dünyayı yok eder inşallah insanlık buna layık.

62
8
yanıtYanıtla
D:

Allah başta netanyahu olmak üzere bu yahudi zalimlerin belasını versin. Bütün lanetler İsrail zalimlerinin üzerine olsun. Hala bu vahşi canavarlara karşı daha dünya ne kadar seyirci kalacak. Acilen İsrail üzerine en az 20 ülkeden bomba yağdırılmalı kökleri bir an da kurultulsun.

63
4
yanıtYanıtla
Zasebe Zasebe:

Bu yorumu beğenmeyen içinde aynı dua olsun

yanıt13
yanıt2
Muhammed Keser:

Ey İsrail kökün kurusun bu insanlara yaşattıklarının aynısını yaşarsın inşallah

61
4
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title