Haberler

Moda Tasarımcısı Özlem Süer'in Eli Değdi

Güncelleme:

5 bine yakın McDonald's çalışanı Özlem Süer tasarımlı üniformaları giyiyor.

McDonald's'ın zenginleştirdiği menüleri, daha da modernleşen restoranları ve müzik seçimi ile gerçekleştirdiği dönüşüm Özlem Süer tarafından tasarlanan çalışan üniformaları ile devam ediyor. Bundan böyle 5 bin McDonald's çalışanı tarafından giyilecek üniformalar, ünlü manken, sunucu Özge Ulusoy'un da yer aldığı bir defileyle tanıtıldı.

McDonald's bir yandan zenginleşen menüleri ile hızlı servis sektöründe öncülüğünü sürdürürken, bir yandan da modern restoran konseptiyle müşterilerinin kendilerini daha rahat hissedecekleri ortamlar yaratıyor ve yeni müzik uygulaması gibi değişimlerle misafirlerine farklı deneyimler yaşatmaya devam ediyor.

McDonald's'ın, başlattığı dönüşüm çalışanların kıyafetlerinin yeniden tasarlanması ile devam ediyor. Artık Türkiye'deki 5 bine yakın McDonald's çalışanı Moda Tasarımcısı Özlem Süer tarafından tasarlanan yepyeni kıyafetleri giyecek.

McDonald's'ın yeni üniformalarını Özge Ulusoy tanıttı

Özlem Süer tarafından tasarlanan yeni üniformalar, McDonald's Genel Müdürü Dilek Başarır ve McDonald's yöneticileri ile seçkin bir davetli kitlesinin bulunduğu, manken Özge Ulusoy'un konuk manken olarak podyuma çıktığı bir defileyle tanıtıldı.

Yeni üniformaların tanıtım gecesi Özlem Süer'in Nişantaşı'nda bulunan modaevinde gerçekleştirilirken, McDonald's'ın modern ve dinamik kimliğini yansıtarak yorumladığı üniformalar; Zeynep Arkök'ün koreografisiyle ve Lucca'daki performansıyla dikkat çeken ünlü DJ Murat Tokuz'un çok özel mixleriyle misafirlerin beğenisine sunuldu.

Modern, şık ve rahat çizgiler ön planda

Ünlü modacı Özlem Süer, McDonald's restoran yöneticilerinin ve ekip üyelerinin pantalondan gömleğe, önlükten fulara kadar tüm kıyafetlerini yeniden tasarladı.

Tasarım aşamasında çalışanlarla uzun saatler geçiren ve onların görüşlerini alarak bir ilke imza atan Özlem Süer, kıyafetlerde McDonald's'ın yenilenen restoranlarında gözlemlenen modern, şık, dinamik, genç ve rahat çizgileri ön plana çıkardı.

McDonald's Genel Müdürü Dilek Başarır, "McDonald's restoranlarındaki yeni mimari konseptimiz, yenilenen müziğimiz, zenginleşen menülerimiz ve geçtiğimiz ay Türkiye'de uygulamasına başladığımız McD Cafe'lerin yanısıra McDonald's'ın modern ve dinamik kimliğini tamamlayan yeni çalışan üniformalarımız da dönüşüme katkıda bulunuyor" dedi.

Özlem Süer'in restoran yöneticilerinin ve ekip üyelerinin gömleklerinden pantolonlarına, önlüklerinden, fularlarına kadar tüm kıyafetlerini yeniden tasarladığını ifade eden Başarır, "Özlem Süer, tasarım aşamasında restoranlarımızda arkadaşlarımızla uzun saatler geçirdi, onların görüşlerini alarak bir ilke imza attı. Restoran çalışanlarımız için özel olarak tasarlanan yeni kıyafetlerin öncelikle fonksiyonel olmasını ve genel konseptimizi yansıtmasını amaçladık" şeklinde konuştu.

Kıyafetlerde McDonald's'ın yenilenen restoranlarında gözlemlenen modern, şık, dinamik, genç ve rahat çizgilerin ön plana çıkarıldığını söyleyen Başarır, yeni kıyafetlerin de yardımı ile restoranların beş duyunun tümüne hitap etmeye ve restoranların her zaman ailelerin her yaştan üyeleri ile gelebilecekleri mekânlar olmaya devam edeceğini belirtti.

McDonald's'ın canlı, dinamik çizgisine uygun üniformalar…

Özlem Süer ise "Deneyim tasarımcılığı alanında yol alırken, bizi heyecanlandıran, kullanıcı olarak LOVEMARK'ımız olan isimlerle birliktelikler yaratmaya özen gösteriyoruz. Bu noktada McDonald's, kendini yenileme, özüne sadık kalma, değerlerine sahip çıkma, bulunduğu bölgeye uyum sağlama, algılarını her an açık tutma ve her daim genç- dinamik, yeni nesil ve eski kuşaklarla uyum içinde bir birliktelik yakalaması ile keyifle tüketicisi ve takipçisi olduğumuz bir marka… " dedi.

McDonald's'ın canlı, dinamik, yenilenmiş ve bir yaşam stili olmayı başarmış duruşuna özel olarak çalışan kıyafetlerini tasarladığına dikkat çeken Süer, "McDonald's bizim için çok renkli bir deneyim oldu. İlhamını renklerin gücünden ve hayatı kutlama tadında yaşamak mottosundan alan, fonksiyonel, rahat, stil ve tavır sahibi bir koleksiyon oluşturduk… Street style'a tasarımcı dokunuşları katarak; giyen personele kendilerini rahat ve özel hissetmelerini sağlamaya çalışırken bir diğer yandan da restoran müşterilerine, moda ve stil odaklı bir görüntü sunmak istedik…" dedi.

Türkiye'de McDonald's

Dünyanın en değerli markalarından biri olan ve Türkiye'de 26 yıllık geçmişi olan McDonald's Türkiye'de Anadolu Grubu (Anadolu Endüstri Holding) çatısı altında faaliyet göstermektedir. McDonald's, Türkiye'de 200'e yakın restoranı ve 4 bin 500'ün üzerinde çalışanı ile yılda 93 milyona yakın kişiye hizmet vermektedir. Sunduğu ürün ve hizmetlerin tamamına yakınını Türkiye'de üretim yapan tedarikçilerden temin eder. Örneğin; McDonald's restoranlarında tüketilen etlerin tamamı Pınar Et'ten, patatesleri Konya Şeker'den, süt ürünleri Danone'dan sağlanır. McDonald's, Adana, Adapazarı, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bilecik, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Trabzon ve Yalova illerinde ve bu illere bağlı çeşitli ilçelerde faaliyet göstermektedir. Aynı zamanda 444 62 62 numaralı Çağrı Merkezi'nden ulaşılan AloServis hizmeti ile pek çok yere, ürünlerini eve servis olarak ulaştırmaktadır. McDonald's restoranlarının yarısına yakını kahvaltı servisi vermekte, alışveriş merkezleri dışında yer alan birçok restoran da 24 saat ya da gece 02:00'a ya da 03:00'a kadar hizmet vermektedir. 24 saat açık restoranlardaki kahvaltı servisi sabah saat 04:30'dan itibaren başlamakta ve sabah saat 11:00'e kadar sürmektedir.

McDonald's tüm dünyada sporun en büyük destekçilerinin başında gelmektedir. FIFA ile Dünya Kupası, UEFA ile Avrupa Futbol Şampiyonası'nın destekçisidir. McDonald's, tüm dünyada olimpiyatların en önde gelen sponsorlarından biri konumundadır. 1976 yılında Montreal'da başlayan McDonald's'ın olimpiyat desteği her yıl artarak devam etmektedir. McDonald's Türk Bayan Milli Voleybol Takımı'nın da sponsorları arasında yer almaktadır.

McD Cafe

McCafe yaklaşık 20 yıl önce Avustralya'da doğmuş bir konsepttir. Amerika, Kosta Rika, Paraguay, Güney Afrika, El Salvador, İspanya, Ukrayna, Kanada ve Malezya dahil dünyada 32 ülkede 1300'den fazla restoranda faaliyet gösteren kahve zinciri McCafe, Türkiye'de McD Cafe adıyla hizmet vermektedir. McD Cafe, Türkiye'de Sabiha Gökçen Havaalanı'nda ve Levent McDonald's restoranında hizmet vermektedir. 2012 yılı sonuna kadar 3 milyon dolarlık yatırımla 10 McD Cafe açılması planlanmaktadır. Ülkelere göre değişmekle beraber McCafe performansı bugün McDonald's işinin yaklaşık yüzde 15'ini oluşturmaktadır. Türkiye'de 2013 için yüzde 20-25 arasında (ciroda) bir büyüme öngörülürken 30 yeni McD Cafe açılması planlanmaktadır.

McD Cafe'lerde, espresso'dan capuccino'ya, flat white'dan americano'ya, latte'den Türk kahvesine, frappe'den smoothie'ye kadar, birçok sıcak ve soğuk içecek seçeneklerinin yanında birbirinden lezzetli kek, kurabiye, muffin gibi damak zevkine hitap eden yiyecekler de bulunmaktadır. McD Cafe'de içilen her bir kahve için özenle seçilmiş, kusursuz yüzde 100 Arabica kahve çekirdekleri kullanılıp, kahveler daha sonra deneyimli ekipler tarafından mükemmel kıvam, aroma ve sıcaklık dengesi yaratılarak hazırlanmaktadır.

Özlem Süer

Tasarımları dünya moda otoritelerince Avant-Garde, Neo-Romantik, Deneysel, Kavramsal ve disiplinler arası olarak tanımlanan Özlem Süer Tasarımcı Markası; çıkış öykülerinde farklı anlamlar barındıran, izleyici algısında çoklu hikayeler bırakan koleksiyonları ile her sezon Türkiye ve dünya moda platformlarında yer almaktadır. Moda performanslarının yanı sıra farklı disiplinleri kavramsal bakış açısı ile sentezlediği sanat enstelasyonları ile de dünya genelinde solo veya karma performanslar göstermektedir. Tasarımcı markası; gündüzden geceye uzanan çoklu kombin alternatifleri içeren hazır giyim, kırmızı halı davetlerine yönelik gece kostümleri, evlilik törenleri için gelinlik ve kişiye özel tasarımlar ile Türkiye ve dünya genelinde 150'yi aşkın prestijli konsept butik ve çok katlı mağazalarda moda takipçileri ile buluşmaktadır. İplikten kumaşa giden yolculukta, tasarımın doğası ile uyum içinde geliştirdiği tek dil ile drapaj tekniğini esas alarak oluşturduğu koleksiyonlar, aidiyet hissi veren - her tasarımın ruhuna ait bir detay içeren tavrı ile zamansız duruşunu korumaktadır. Celebritylerin de takipçisi olduğu marka her sezon gerçekleştirdiği yaratıcı atılımlarla moda gündemindeki yer almaktadır. Özlem Süer tasarımcı markasının Nişantaşı Flag-ship mağazasında tasarımcıya ait tüm koleksiyonlar bir arada yer almaktadır. Perakende mağazacılık operasyonlarına kısa sure önce Özlem Süer Suadiye ile start veren tasarımcı markası, şehir ve ofis hayatı için çoklu kombin alternatifleri sunduğu hazır giyim ağırlıklı koleksiyon seçkisini bu noktada marka takipçilerine sunuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dilek Başarır Özlem Süer Türkiye Moda Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title