Haberler

Mehmet Ali Şahin: "Gürsel Tekin Sorumsuz Davrandı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1 Mayıs olaylarında gazdan etkilenen CHP'li Gürsel Tekin'i eleştirerek, "O da bana göre sorumsuz davranan sendika yöneticileri gibi davranmıştır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1 Mayıs olaylarında gazdan etkilenen CHP'li Gürsel Tekin'i eleştirerek, "O da bana göre sorumsuz davranan sendika yöneticileri gibi davranmıştır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Kağıthane Belediyesi'nin yaptığı Mehmet Akif Ersoy Mahalle Konağı'nın açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Şahin'in yanı sıra Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yıldız, belediye birim müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Mehmet Ali Şahin, Başkan Kılıç'ı yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ederek, Kağıthane'nin çehresinin önemli ölçüde değiştiğini vurguladı. Şahin, "Halkımız hizmet edene destek verir. Hizmet ederseniz, vatandaşımız kadir bilir bir karaktere sahiptir mutlaka gereğini yapar. Geçmişte yaptı, inanıyorum ki önümüzdeki seçimlerde de bunu yapacaktır" dedi.

Türkiye'de 30 yıl süren terörün yılardır askeri bürokratlara havale edildiğini eleştiren Mehmet Ali Şahin, "Her anlamda başarılısınız da ama bu terör devam ediyor. Hala şehit cenazeleri gelmeye devam ediyor. AK Parti iktidarı yola çıkarken de Türkiye'nin bu en önemli sorununu Türkiye'nin gündeminden çıkarmayı hedeflemişti zaten. Terörle mücadele yıllardır iş başına gelen iktidarlar tarafından hep asker ve sivil bürokratlara havale edilmiştir. Sivil siyasetin bu işe karışmasına engel olunmuştur. Bu iş, güvenlik tedbirleriyle asker ve bürokratlara havale edilerek içinden sıyrılacak bir iş değildir" şeklinde konuştu.

"KAN AKARKEN BÖLÜNMEYEN TÜRKİYE, KAN DURDUĞUNDA BÖLÜNMEZ"

Terör örgütü PKK'nın uyuşturucu ticaretinden de geçindiğini ifade ederek, bazı çevrelerin çıkarları için barış sürecini desteklemediklerini söyledi. Birlik ve dayanışma duygusuna vurgu yapan Şahin şunları söyledi;

"Bizim de AK Parti olarak hedefimiz milleti memnun etmektir. Hepimizin faklılıklarımızla birlikte yaşayabileceğimizi dünya aleme gösterebilmektir.Aynı bayrak altında, aynı ülkenin vatandaşı olma bilinciyle, Sayın Başbakanımız da sık sık söylüyor ya, bir tek vatan, tek devlet, tek millet ve tak bayrak. Bizim asla taviz vermeyeceğimiz 4 ilkedir. Bayrağımız tektir, vatanımız tektir, devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Bir tek milletiz, o da Türk milletidir."

Şahin, barış sürecini eleştirenlere yönelik, "Bu sürecin Türkiye'yi böleceğini iddia eden arkadaşlar var. 30 yıldır kan akarken bölünmeyen Türkiye, kan durduğunda bölünmez, korkmayın arkadaşlar" dedi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise açılışa katılan konuklara teşekkür ederek, kendilerine verilen güçle iyi hizmetler için çalıştıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Şahin ve Başkan Kılıç mahalle konağının açılış kurdelesini birlikte kesti. Şahin ve beraberindekiler konağın içini gezerek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Şahin, mahalle konağını gezdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şahin, PKK'nın çekilme sürecine ilişkin, sürecin bir aksaklık olmadan devam ettiğini dile getirerek, "Herkesin sorumlu davranması, bu sürecin herhangi bir kesintiye uğramadan devam edebilmesi için üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Terör sorununu Türkiye'nin gündeminden çıkarmak sadece hükümetin sorumluluğunda olan bir sorun değil. Bundan hepimiz, iktidarıyla, muhalefetiyle sorumluyuz" diye konuştu.

ŞAHİN'DEN DEVLET BAHÇELİ'YE ELEŞTİRİ

Şahin, terör sorunun çözümüne yönelik iktidar ve muhalefet partilerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Dolayısıyla ben muhalefet partilerimizden de böyle bir tavır bekliyorum. ancak şu ana kadar böyle bir tavrı maalesef gösteremediler. Bu süreç başarıyla sonuçlanırsa siyaseten zararlı çıkacaklarını düşünüyorum. Bir siyasi partimiz sadece oylarını arttırmak düşüncesiyle bana göre şiddetli ve yadırganan bir muhalefet sergiliyor" şeklinde konuştu.

Mehmet Ali Şahin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin partililer tarafından, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sözlerine karşılık, Bahçeli'nin "Onun da sırası gelecek" şeklindeki cevabını anımsatarak, "Ortalığı germenin alemi yok. Sorumlu bir siyasetçi, 'Biz siyaset yapıyoruz. Vurmayla kırmayla işimiz yok olmaz' deyip o kalabalıkları susturması gerekir. Ancak bunu yapmayıp "Onun da sırası gelecek" demenin sorumlu bir muhalefet olmadığını düşünüyorum" dedi.

Hükümetin bu konuda ciddi de bir risk aldığını dile getiren Şahin, daha önce hiç bir hükümetin AK Parti gibi cesaret edemediğini ifade etti.

" GÜRSEL TEKİN SORUMSUZ DAVRANDI"

"1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşanan olaylarda sizce orantısız güç kullanıldı" söylemlerini değerlendiren Şahin,

ellerinde buna ilişkin bir ölçü olmadığını belirterek, "Sizler televizyonlarda, gazetelerde görüyorsunuz. Kaldırımları sökerek, bunları parçalara ayırarak, polisin üzerine atan maalesef marjinal gruplara mensup insanlar vardı. Bunların içerisinde hanımların da olması beni farklı bir üzüntüye sevk ettirmiştir. Tabii polis kendisine yöneltilen veya yapılmaması gereken bir işi yapanları etkisiz hale getirmek için, yasal sınırlar içerisinde üzerine düşeni yapacaktır. Orantılı mı değil bu konuda benim elimde bir ölçü yok. İstanbul Valisinin açıklamaları benim için bir ölçüdür" dedi.

1 Mayıs'ta yaşanan olaylarda atılan gazlardan etkilenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e geçmiş olsun dileklerini ileten Şahin, Tekin'in geçmişte idarecilik de yaptığını anımsatarak, toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'nı gayet iyi bileceğini düşündüğünü söyledi.

Mehmet Ali Şahin Gürsel Tekin'in sorumsuz davrandığını belirterek, "Valiliğin izin vermediği bir yerde ısrar edilmemesi gerekir. Hatta Gürsel Beyin çıkarak, ısrar edenlere, 'Arkadaşlar yanlış yapıyorsunuz' diyebilmeliydi. Ama o da bana göre sorumsuz davranan sendika yöneticileri gibi davranmıştır" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Şahin Gürsel Tekin Ak Parti 1 Mayıs Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

title