Haberler

HDP Milletvekili Aday Adayı: Cinler Bin 500 Yıl Önce Barışı Kabul Etti

Güncelleme:

Konuşmasına Kur'an'daki Cin süresini okuyarak başlayan Prof. Yıldırım bu cinlerin Nusaybin'de olduğunu söyleyerek bin 500 yıl önce barışı kabul ettiklerini belirtti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcılığı'ndan istifa ettikten sonra HDP'den Mardin Milletvekilliği aday adayı olan Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Kur'an-ı Kerim'de, barışı kabul ederek insanlarla ortak yaşamayı kabul eden cinlerin, Nusaybin'de olduğunu savunarak, "Ey Arapları, Süryanileri ve Kürtleri içinde barındıran Mardin ve Mardin halkı, eğer bin 500 yıl önce sizin cinlerinizin kabul ettiği bir barışı kabul etmezseniz, birbirinizin hakkını, hukukunu kabul etmezseniz, bu cinler sizi çarpacaktır haberiniz olsun" dedi.

"300 SÜRYANİ KARDEŞİMİZİN KATLİAMINI KINIYORUZ"

Demokratik İslam Kongresi öncülüğünde, Mardin Artuklu Üniversitesi'nde düzenlenen "Ortadoğu da İslam ve Barış" konulu panele katılan HDP Milletvekili aday adayı Prof.Dr. Kadri Yıldırım, İslam tarihinde kurulmuş olan Kürt, Arap birlikleri ve birliktelikleri üzerinde durdu. Yıldırım, "DAİŞ vahşi çetesinin 300 Süryani kardeşimizi katliamını kınıyoruz. Böyle bir İslam yok. Yaşatmaya çalıştığımız Selahattin Eyyubi'nin İslamiyet anlayışıdır. Kurmaya çalıştığımız Demokratik İslam anlayışıdır. Tarihte Kürtler ve Araplar'ın beraberliği çok köklüdür. Kürtler tarihte iki defa Kürdistan'ı ümmet için, ümmet hatırına feda etmesine rağmen, en ufak bir dil talebi; bir statü talebi ve ayrılıkçılık olarak değerlendiriliyor. Böyle barış olmaz ve böyle adalet olmaz" dedi.

"CİNLER BİN 500 YIL ÖNCE BARIŞI KABUL ETTİ"

Konuşmasında, Kur'an'daki Cin süresini okuyarak başlayan ve bu cinlerin Nusaybin'de olduğunu anlatan Prof. Dr. Yıldırım, "Biliyorsunuz Kur'an'da cinlerden bahsediliyor. Hz. Muhammed döneminde Mardin ve Nusaybin cinlerinin Kur'an-ı Kerim'i dinleyerek Müslüman olduğunu biliyoruz. Kaç yüzyıl önce bu cinler Müslümanlığı seçmiş. Barışı ve birlikte yaşamayı istemişler. Ey Arapları, Süryanileri ve Kürtleri içinde barındıran Mardin ve Mardin halkı, eğer bin 500 yıl önce sizin cinlerinizin kabul ettiği bir barışı, siz bin 500 sene sonra kabul etmezseniz, birbirinizin hakkını, hukukunu kabul etmezseniz, bu cinler sizi çarpacaktır haberiniz olsun. Birbirinizi tanıyın, birbirinizin kimliğini, dinini, dilini tanıyın. Bunlar için mücadele edin, birbirinize yardımcı olun. Aksi takdirde bu cinler başınıza musallat olabilir" ifadelerini kullandı.

İSLAMİYET'İN GERİ KALMASININ SEBEPLERİ

Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başlayan panelin açılış konuşmasını Artuklu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. İbrahim Bor yaptı. Günümüzde İslamiyet'in ya da Müslümanlar'ın geri kalmasının sebeplerini anlatan Bor, "Bu sebepleri ekonomik ile siyasi, sosyal sebepler olarak ifade edebiliriz. Ancak buna göre önemli temel sebep, bütün bu saydığımız sebepleri bağlayacağımız ana sebep, İslamiyet'in doğuşunun ilk yüz yıllarını saymasak, sonradan özgür düşünce ve özgür bilimi kaybetmesidir. İslamiyet özgür düşünce ve bilimi kaybettiği için kendi içinde yasayan farklı inançları, kendi zenginliğinin ilhamını, gelişme şansını da kaybetmiştir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadri Yıldırım Nusaybin Mardin Politika Güncel Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Sadece Kürtçe hizmet vereceğini açıklayan kafe işletmecisi gözaltında

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Bakmadan Geçme

Limon FC olayı ne, Limon FC maçında ne oldu? #129300 30 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 30 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! İsrail lanetleme kararı nedir? Lanetleme kararı alınınca ne olur? 30 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 30 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Mourinho ne zaman İstanbul'a geliyor? Aziz Yıldırım transferi bitirdi Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #129300 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Voleybolda yeşil kart nedir, yeşil kart neden gösterilir? #129342
Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500

Yorumlar (16)

DARA:

21. Yùzyilda Cinlere inanan biri Profesòr alabiliyormus !!! Vay, Vay bunlarin ògrencilerinin haline !

6
24
yanıtYanıtla
ZZZZZZ:

Dara ''cığım bilmediğin konularda yorum yapma istersen. Kuran'' da bir ayette Allah cinlerle ilgili olarak: Onların tümünü toplayacağı gün: «Ey cin topluluğu, insanlardan çoğunu (ayartıp kendinize kullar) edindiniz» (diyecek) . İnsanlardan onların dostları onlanlar derler ki: «Rabbimiz, kimimiz kimimizden yararlandı ve bizim için tesbit ettiğin süreye ulaştık. » (Allah) Diyecek ki: «Allah''ın dilediği dışta olmak üzere, ateş sizin içinde ebedi kalacağınız konaklama yerinizdir. » Şüphesiz Rabbin, hüküm ve hikmet sahibi olandır, bilendir. ENAM 6/128 . iNSANLARIN VE CİNLERİN BİRBİRİNDEN FAYDALANMASI OLARAK İŞARET EDİLEN BÜYÜDÜR. ÇÜNKÜ BÜYÜ İLMİ CİNLERLE OLUR VE UĞRAŞANLAR EBEDİ CEHENNEMLİKTİR.

yanıt4
yanıt1
sss:

cinlere inanmayen islam de haberi yok

yanıt1
yanıt0
hihaye iste:

Cocuklugun Ufo programlariyla gecmis

yanıt0
yanıt0
arif:

İŞTE TÜRKİYENİN hali. . koskoca rektör cinlerle ilgileniyor. . gelde böyle adamlarla bilimde ilerle ilerleyebilirsen. bide milletvekili adayı olmuş hemde hdpden.

11
11
yanıtYanıtla
suat:

kisa sure nce TV lerde paralel diye atip tutan degil mi bu? O zaman AKP diye saunuyordu. . Pislik koalisyonuna katilmis belli.

yanıt2
yanıt2
DARA:

Kùrtlerin en sevdi`gim tarafi, , , en cok CiN carpilmislari dahi, , , , (Prof. Dr. Kadri Yıldırım, gibi ) INSANsever, uyum ve dostluk arar olmalaridir

10
8
yanıtYanıtla
tose:

PKK''dan ümidi kestiler! Şimdi CİN''lerle iş tutmağa başladılar. ! Allah Akıl Fikir versin. !

7
7
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

21. yy. olunca cinler olmuyormu yani. kuran-ı kerimde ayet var ayet . peygamberimiz medinede cin camisinde bu canlıları islamiyet''i çağırmıştir. sen hala 21. yy. demeye devam et. bunda modernlik de çağdaşlık de adına ne dersen degercek var olmaya devam edecektir.

7
1
yanıtYanıtla
Ali:

Arkadaş dün bi prof mu ne vardı Akgündüz kendine göre bediüzzamanı mehdi yapan. . şimdi de Cin suresini barışa alet eden bu. . . Allahım sen akıl ver. barış güzel tamam da bu yorum epey bir zorlama olmamaış mı? Onlar İslamiyet dinini kabul ettiler. o zaman HDP de İslamiyeti kabul edecek mi? Yoksa komünist mi kalacak?

3
4
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title