Haberler

Manavgat Şelalesinde Tahliyeye Yargı 'Dur' Dedi

Güncelleme:

Manavgat Belediyesi, dünyaca ünlü Manavgat Şelalesinde bulunan işletmelere yönelik tahliye işlemini son dakikada gelen yargı kararıyla durdurdu.

Manavgat Belediyesi tarafından dünyaca ünlü Manavgat Şelalesi'nde bulunan işletmelere yönelik tahliye işlemi son dakikada gelen yargı kararıyla durduruldu.

Manavgat Büyük Şelale'de bulunan mevcut işletmeci Altur Ltd. Şti'nin kira sözleşmesinin 17 Ekim 2014 tarihinde dolması gerekçesiyle gerçekleştirilmek istenen tahliye işlemi mahkeme tarafından son dakikada durduruldu.

Büyük şelalede bulunan çok sayıda işletmenin tahliyesini gerçekleştirmek üzere tahliye için tanınan sürenin sonunda şelaleye tahliye komisyonu ve çok sayıda Manavgat Belediyesi zabıta ekipleri geldi. Tahliyenin gerçekleştirilmesi beklenirken şelalede bulunan işletmenin avukatı Gökhan Rıza Yılmaz tarafından tahliyenin durdurulduğuna dair mahkeme kararı getirilerek ihale komisyonuna sunuldu.

Manavgat dışında olması nedeniyle konuyla ilgili telefonla bilgi veren Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Öz, Manavgat Şelalesi'ndeki mevcut işletmecinin sözleşmesinin 17 Ekim 2014 tarihinde dolduğunu hatırlatarak "Mevcut işletmeci şu an usulsüz şekilde işgalci konumundadır" diye konuştu.

Bir süredir Manavgat Belediyesi tarafından, Manavgat Şelalesi'nde bulunan işletmelere yönelik tahliye işlemi yapılmak istendiğine dikkat çeken Büyük Şelale İşletmecisi Altur Ltd. Şti'nin vekili olan avukat Gökhan Rıza Yılmaz, "Bizde yapılmak istenen tahliye işleminin hukuka aykırı olmasından dolayı yasal haklarımızı müvekkilimiz adına kullanıyoruz. Konuyla ilgili bir takım tedbir ve yürütmeyi durdurma kararları alındı. Belediyenin ilk başlatmış olduğu idari işleme karşı iptal davası Antalya 3. İdare Mahkemesi kabul gördü ve davayı bir kazandık. Manavgat Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açmış olduğumuz dava henüz sonuçlanmadı. Yargıtay aşamasında. Doğal olarak bir hukuki işlem devam ediyor. Biz davayı kazandıktan sonra Manavgat Belediyesi idare mahkemesinin gerekçesini esas göstererek yeni bir işlem yaptı. Biz bu idari işleme karşı da Antalya 2. İdare Mahkemesi'ne iptal davası açtık. Adli tatil olması ve nöbetçi hakimlik tarafından dosyalara bakıldığı için bir takım bilgi ve belgeler idarenin savunması geldikten sonra yürütmeyi durdurma konusunu karara bağlayacağını bize söyledi. Bizde bu süreçle ilgili idareye başvurarak; hukuki yargılama devam etmekte, kazandığımız bir dava var. Hukuki yargılamanın sonucunu bekleyelim. Kazanılmış haklarımızın zayi olmaması için, binlerce turistin ziyaret ettiği, onlarca esnafın ekmeğini kazandığı bir işletmenin sezon ortasında tahliye edilmemesine yönelik yazılı ve sözlü başvurularımızı yaptık. Başvurularımız hep olumsuz cevaplandırıldı. Şu an itibariyle Manavgat Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından tahliye işlemine yönelik tedbir kararı verildi. İnanıyorum Manavgat Belediyesi ve tahliye komisyonu tedbir kararına uyacaktır" dedi.

Manavgat Belediyesi'nin, kiracısı konumundaki mevcut işletmeye karşı yükümlülüklerini yerine getirmediğini ileri süren Yılmaz, "Manavgat Belediyesi herkese eşit mesafede durması gerekirken, davalık olduğu için müvekkilim olan işletmeye karşı bir takım hukuk dışı uygulamalar yapmaktadır. İhale sözleşmesine göre, aydınlatma ve arıtma gibi işlemlerden belediye sorumlu iken elektrik kestirildi. Gerekli temizlik yapılmıyor" dedi.

Avukat Yılmaz, açıklamaların ardından mahkemenin yürütmeyi durdurma kararını önce şelalede bulunan tahliye komisyonuna, ardından da Manavgat Kaymakamı Nazmi Ünlü'ye verdi. Tahliye komisyonu ve şelaleye gelen çok sayıda zabıta, işlem yapmadan şelaleden ayrıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rıza Yılmaz Manavgat Antalya Aydın Politika Güncel Haberler Son Dakika

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title