Haberler

Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilir

Güncelleme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya yönetimini kızdıracak yeni bir açıklamaya imza attı. Geçtiğimiz ay, Ukrayna'ya destek konulu bir konferansta, Ukrayna'ya asker göndermenin ihtimal dışı olmadığını ifade eden Macron, bu kez de "Belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek. Fransa'nın gücü, bunu yapabilmesidir." dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gelecekte Rus kuvvetlerine karşı Ukrayna'da kara operasyonu gerekebileceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Macron, "Weimar Üçgeni" formatı kapsamında Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldiği Berlin ziyareti sonrası uçakta Fransız gazetesi Le Parisien'e açıklamalarda bulundu.

Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilirFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (solda) ile Polonya Başbakanı Donald Tusk (sağda), Almanya Başbakanı Olaf Scholz (ortada)

"UKRAYNA'DA KARA OPERASYONU GEREKEBİLİR"

Geçen haftalarda AB ülkeleri içinde tartışmaya yol açan " Ukrayna'ya asker göndermek ihtimal dışı değil" açıklamalarının ardından konuşan Macron, "Bunu arzu etmiyorum ve bu konuda inisiyatif almayacağım ama belki bir noktada Rus kuvvetlerine karşı koyması için kara operasyonu yapılması gerekecek. Fransa'nın gücü, bunu yapabilmesidir." dedi.

"KENDİMİZİ KORKUTMAMALIYIZ, KARŞIMIZDA BÜYÜK BİR GÜÇ YOK"

Macron, Avrupa'da birçok ülkenin Rusya'ya karşı mücadele yöntemi belirlemede kendileri ile "aynı çizgide" olduğunu ileri sürerek, askeri dahil tüm senaryolara hazırlıklı olduklarını söyledi. Ayrıca Rusya'nın "korku söylemi" yaydığını ve buna kanmamak gerektiğini belirten Macron, "Kendimizi korkutmamalıyız. Karşımızda büyük bir güç yok. Rusya nükleer silahlara sahip orta ölçekli bir güç." ifadesini kullandı.

Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilirFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

Öte yandan Macron, Ukrayna konusunda Almanya ve Polonya'yı daha fazla ve farklı şeyler yapmaya ikna etmek için Berlin'e gittiğini, bu yüzden Ukrayna ziyaretini ertelediğini kaydetti.

"ALMANYA İLE ANLAŞMAZLIĞIMIZ YOK"

Macron, kamuoyunda Scholz ile aralarında Ukrayna ile ilgili gerginlik olduğu yönündeki haberlere ilişkin ise, Alman Şansölye ile arasında hiçbir anlaşmazlık bulunmadığını söyledi. Stratejik farklılıklar konusunda bir tartışmanın başlamasına izin vermemek için hızla Almanya'ya gittiğini belirten Macron, Alman Şansölye ile hedefler ve Ukrayna hakkında "büyük bir ortak görüş" içinde olduklarını kaydetti. Macron, Almanya ve Fransa'nın Ukrayna konusunda "birbirinin tamamlayıcı gücünden" faydalanabileceği mesajını verdi.

Macron: Ukrayna'da kara operasyonu gerekebilirFransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron (solda) ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz (sağda)

MACRON'UN ŞUBAT AYINDAKİ UKRAYNA AÇIKLAMASI

Fransa'nın ev sahipliğinde 26 Şubat'ta düzenlenen Ukrayna'ya destek konulu konferansın kapanışında konuşan Macron, "Rusya'nın bu savaşı kazanmaması için ne gerekiyorsa yapacağız." demişti. Bu amaca ulaşmak için "her şeyin mümkün olduğu" mesajını veren Macron, Ukrayna'ya asker göndermenin "ihtimal dışı" bırakılmaması gerektiğini belirtmişti.

Macron'un bu sözleri üzerine Avrupalı siyasiler, NATO ve Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'ya askeri birlik göndermeyeceğini bildiren açıklamalar yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Emmanuel Macron Ukrayna Fransa Rusya Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

Perwer:

Macron, birilerinin gazıyla konuşuyor ancak kendisine verilen gaz sızıntı yapıp patlarsa sonuç Amerika hariç kimse için iyi olmaz. Kendisine gaz verenleri araştırmaya gerek yok sanırım

52
5
yanıtYanıtla
Kasım Ekşi:

Konuşan adamın ülkesini almanlar 14 günde aldı. O da havalar yagmurlu oldugundan uzadı. Macron efendi sen Afrika'ya bak tokatı oradan yiyeceksin.

49
0
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Sadece Fransa olarak git de al boyunun olcusunu bolgeleri gizlice isitip guya magdura yardim ediuormus havasiyla savas baslatma numaralri ortadoguda eskidi yemezler

39
6
yanıtYanıtla
Yaşar Özdemir:

Tutmayın küçük enişteyi

39
0
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Putin amca Eyfel'i kafasına geçirecek haberi yok ..))

27
2
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Amerikalı konuşturuyor...Teksaslı macrondan uzak dur.. putin...İki gün sonra putin çıkacak ve diyecek ki: Nükleer kullanabiliriz. 2 senedir aynı çalıyor plak...Görmemişin oğlu olmuş ama nükleer olmuş.

16
6
yanıtYanıtla
yaşar sefa:

fransa bu ışi yalnız YAPAMAZ.BAŞKA BIR AMACI VAR BU SÖYLEMLE...

19
1
yanıtYanıtla
Şehmus Dağ:

bi dünya savaşi görmediğimiz kalmişti oda gelsin

15
0
yanıtYanıtla
necmettin durmaz:

nijer sizi kovdu arkanıza bakmadan kaçtınız buyrun gidin lafta kalmayın

3
0
yanıtYanıtla
Metin Adigüzel:

Kendini Napolyon zannediyor ama Napolyonun sonuda kötü olmustu. Tüm Fransiz ordusu nerdeyse donarak ölmüstü.

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title