Haberler

Kumburgaz'da 5 Gencin Öldüğü Deniz Bisikleti Davası Başladı

Kumburgaz kamiloba'da 17 Ağustos 2014 tarihinde 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan deniz bisikleti davasına başlandı.

Bir kişinin cesedine ulaşılabildiği, 4 kişinin ise hala kayıp olduğu olayda, deniz bisikletini gençlere kiralayan işyeri sahibi Sinan Önügören, "Deniz bisikletini 2 saatliğine kiraladılar. 16.15 sıralarında dönmediklerinde hayati tehlike içinde olabilecekleri hiç aklıma gelmedi" dedi.

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, 21 Ağustos 2014 tarihinde tutuklanıp 3 Eylül 2014 tarihinde serbest bırakılan ve "Taksirle birden çok kişinin ölümüne neden olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Sinan Önügörün ile ölen gençler Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Karahan, Yusuf Büyükizgi ve Mikail Çelik'in aileleri ile tarafların avukatları katıldı.

"HAYATİ TEHLİKE İÇİNDE OLABİLECEKLERİ HİÇ AKLIMA GELMEDİ"

Duruşmada ilk olarak, Kumburgaz Kamiloba sahilinde 5 gencin ölümüne neden olan deniz bisikletini kiralayan Garden Beach Club adlı işyerinin sahibi Sinan Önügören'in sorgusu yapıldı.

5 kişinin değil, 2 kişinin deniz bisikleti kiraladığını savunan Önügören, işyerinin de ruhsatsız olduğunu belirterek, "Yeğenim Mehmet Burak Önügören hafta sonları işyerime gelerek bana yardım eder. Maaşlı elemanım değildir. Olay günü yeğenim 2 kişiye deniz bisikletini kiralamış. 5 kişinin bindiğini görmemiş. Dört kişiden fazla binmek isteyen olursa engel oluyoruz, dört kişilik oturma yeri vardır, dört kişi bindiriyoruz. Saat 14.00'te 2 saatliğine kiralamışlar. Dönmeyince, yeğenim 16.15 sıralarında bana dönmediklerini söyledi. Ben de dönmediklerini, belediyenin görevlisi olan cankurtaran Serkan'a 16.30 sıralarında bildirdim. Deniz bisikletine binenlerin hayati bir tehlike içinde olabilecekleri hiç aklıma gelmedi, çünkü daha önce de deniz bisikletimiz kiralandığında başka yerlerde buluyorduk" dedi.

Deniz bisikletinin dönmemesi üzerine kendi teknesi ile gençleri aramaya çıktığını savunan Önügören, "O gün emniyete ve sahil güvenliğe herhangi bir müracaatım olmadı. 2 kişinin kiraladığı deniz bisikletine 5 kişinin bindiğini biz bilmiyorduk" dedi.

"11 KİŞİ BİLE BİNİYOR"

Olaydan 6 gün sonra Marmara Adası açıklarında cesedi bulunan Serdar Demir ile cesedi henüz bulunamayan Doğan Demir'in ablası Evin Emine Demir, olay sonrası gittikleri karakolda sanık Sinan Önügören ile görüşme şansı bulduğunu belirterek, "Sanıkla bizzat görüştüm. Yanımda annem Ruskat Demir de bulunuyordu. Sanığa söz konusu deniz bisikletine 5 kişinin binemeyeceğini söyledik, bize aynen, '11 kişi bile biniyor' şeklinde cevap verdi. Bizim gördüğümüz kadarıyla sanık işyeriyle yeterince ilgilenmemiştir, tedbirsiz ve dikkatsiz davrandığından dolayı olay meydana gelmiştir" dedi.

'ÖMÜR BOYU CEZALANDIRILSIN'

Maktüller Doğan ve Sedat Demir'in anneleri Ruskat Demir ise Sinan Önügören'den şikayetçi olduğunu belirterek, "Benim ciğerim yanıyor. Ömür boyu cezalandırılsın" dedi.

Diğer müştekiler İsmail Çelik, Mahmut Kahraman, Hediye Büyükizgi, Mehmet Can Demir, Mustafa Büyükizgi ve Mine Çelik, sanığın olayı hemen polise bildirmesi durumunda yakınlarının kurtarılabileceğini savunarak, şikayetçi olduklarını söylediler.

TUTUKLANMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Müştekilerin avukatı Yaşar Altürk, müvekkillerinin suçtan zarar gördüğünü belirterek, sanığın 5 kişinin ölümünden sorumlu olduğunu ve suç vasfının değişebileceğini vurgulayarak, tutuklanmasını istedi. Avukat Altürk ayrıca, soruşturma aşamasında haklarında takipsizlik kararı verilen İDO kaptanı Yavuz Yılmaz ile maktüllere deniz bisikletini kiralayan Mehmet Burak Önügören, Sahil Güvenlik görevlisi Serkan Tunç ve Cem Bekdemir hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Soruşturma aşamasında haklarında takipsizlik kararı verilen Yavuz Yılmaz, Mehmet Burak Önügören, Serkan Tunç ve Cem Bekdemir hakkındaki suç duyurusu talebi ile sanığın tutuklanma talebini reddeden mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Olayda hayatını kaybeden gençlerin aileleri duruşma çıkışında açıklama yaptı. Olayda oğulları Doğan ve Serdar Demir'i kaybeden Mehmet Can Demir, sanığın tutuklanmasını beklediklerini belirterek, "Beklentimiz onun tutuklanmasıydı, mahkeme onu tutuklamadı. Biz onun tutuklanmasını istiyoruz. Yargı görevini yapsın, kamuoyunun vicdanı rahat olsun. Onu tutuklasınlar" dedi.

Anne Ruskat Demir de, olayda ölen 5 gencin okuyan ve gelecek vaat eden gençler olduğunu vurgulayarak, "İki oğlumu kaybettim. Onu tutuklasınlar. Benim iki çocuğum gitmiş, ciğerim yanmış. Ömür boyu ceza istiyorum ona. Her gün binlerce kez ölüyorum. 5 can gitmiş" dedi.

Olayda hayatını kaybeden Yusuf Büyükizgi'nin annesi Hediye Büyükizgi de, "Ben burada büyükşehir belediyesine sesleniyorum; büyükşehir belediyesi bunları niye denetlemiyor? Çocuklar saatlerce kaybolmuş, ama işletme bir şey de yapmıyor, kimseye haber vermiyor. Burada belediye de suçlu, lütfen bu işletmeleri denetlesin" dedi.

İDDİANAMEDEN...

17 Ağustos 2014 tarihinde meydana gelen olay sonrası Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman, Yusuf Büyükizgi ve Mikail Çelik'in Kumburgaz Kamiloba'da deniz bisikleti ile açıldıktan sonra bir daha dönmedikleri belirtildi.

Gençlerden Serdar Demir'in cesedinin olaydan 6 gün sonra, 23 Ağustos 2014 tarihinde Marmara Adası açıklarında bulunduğu hatırlatılan iddianamede, olaydan sonra alınan bilirkişi raporunda deniz bisikletini kiraya veren Garden Beach Club'un sahibi Sinan Önögüren'in asli kusurlu, gençlerin de tali kusurlu olduğu belirtildi.

Soruşturma sonunda, işyerinde çalışan Mehmet Burak Önügören ve Cem Bekdemir ile denizde gençleri görüp de yardım etmemekle itham edilen İDO kaptanı Yusuf Yılmaz ve cankurtaran Serkan Tunç hakkında takipsizlik kararı verildiği ifade edilen iddianamede, 4 kişilik deniz bisikletini 5 kişiye kiralayan işyeri sahibi Sinan Önügören'in "Taksirle birden çok kişiyi öldürmek" suçundan 15 yıl hapis cezasıyla yargılanması istendi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Burak İsmail Çelik Sedat Demir Kumburgaz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title