Haberler

Konya'daki 19 Mayıs Törenlerinde Asker Yoktu Ama Bandosu Vardı

Konya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen çelenk sunum törenine askeri erkan ve bazı protokol üyeleri katılmazken Garnizon Komatınlığı Bando ekibi eşliğinde çelenk sunumu yapıldı.

Konya'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen çelenk sunum törenine askeri erkan ve bazı protokol üyeleri katılmazken Garnizon Komatınlığı Bando ekibi eşliğinde çelenk sunumu yapıldı. Kutlama töreni ise akşam saatlerinde sanatçı Muazzez Ersoy'un konseri eşliğinde gerçekleşecek.

Yeni yönetmeliğe göre yapılan kutlamada sadece Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törene İl Müdürü Ersöz'ün yanı sıra Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü personeli katıldı. Askeri erkanın katılmadığı törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Garnizon Komutanlığı Bando Takımı eşliğinde yapıldı. Çelenk sunumunun ardından resmi tören sona erdi.

HALK ANITA KARANFİL KOYDU

Töreni izleyen çevredikelerde yeni yönetmeliğe göre yapılan kutlamalara tepki gösterip, resmi törenin ardından Atatürk Anıt'ına karanfil koydu. "Çelenk koyamıyoruz. O zaman çiçek bırakalım" diyerek elindeki bir buket çiçeği anıtın önündeki çimlerin üzerine koyan Hasan Tahsin Doğan isimli bir vatandaşda "Vatanımızı kurtaran Atatürk'ün ruhu şad olsun"dedi.

CHP İZİNLİ ÇELENK SUNDU

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün çelenk sunumunu, alanın kenarında izleyenCHP Konya İl Başkanlığı üyeleri de resmi törenin ardından Valilikten aldıkları izinle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından çelenk sunumu alkış arasında gerçekleştirilirken, bazı CHP'li üyeler, "Çocuklar, gençler, etnik kökeni ne olursa olsun, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, bu milletin evlatları. Onları bağrımıza basıyoruz. Onlara destek olmak için buradayız." diye slogan attı.

ÖNCE ÇELENK, SONRA YÜRÜYÜŞ

Daha sonra CHP üyesi yaklaşık 200 kişi ellerinde Türk bayrakları ile üzerinde Atatürk ve ay yıldız bulunan kırmızı ve beyaz balonlarla yürüyüş yaptı. Atatürk Anıtı'ndan Kültür Park'a kadar yaklaşık 1 kilometre yürüyen kalabalık 'Devrimin bekçisi Atatürk gençliği', 'Türk'üm doğruyum Atatürkçüyüm', 'Gün gelecek devran dönecek AK Parti halka hesap verecek', 'Atatürk yolunda tam bağımsız Türkiye' ve 'Kahrolsun AK Parti emperyalizmi' şeklinde slogan attı. Kültür Park'ın önünde Atatürk'ün gençliğe hitabesini okudu.

"TÜM YURTTAŞLARIN YAPMASI GEREKENİ YAPIYORUZ"

CHP İl Başkanı Cumhur Koyuncu ise tepki göstermediklerini belirterek, "Tüm bayramlarda ülkemize sahip çıkma adına alanlarda olacağız. Şu an da biz tepki göstermiyoruz. Tüm yurttaşların yapması gerekeni yapıyoruz."dedi.

Yürüyüş CHP İl başkanlığı önünde sona erdi.

KONSERLİ KUTLAMA

Resmi olarak düzenlenen kutlama töreni ise akşam Atatürk Anıt, alanında gerçekleşecek. Atatürk'ün Gençliğe hitabesinin okunacağı, Kurtuluş Savaşı sırasında Batı Cephesi Karargahı olarak kullanılan Akşehir'den atletler tarafından getirilecek şanlı Türk bayrağı, Konya valisi Aydın Nezih Doğan'a verilecek. Halk oyunları gösterisinin ardından törenin sanatçı Muazzez Ersoy'un konseri ile sona ermesi planlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ak Parti 19 Mayıs Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title