Haberler

Kızılderili Sporu Lakros Alanya'da

'türkiye Uluslararası Lakros Turnuvası', 25-28 Eylül tarihleri arasında Alanya'da düzenlenecek.

'türkiye Uluslararası Lakros Turnuvası', 25-28 Eylül tarihleri arasında Alanya'da düzenlenecek. Turnuvanın tanıtım toplantısı, Alanya Belediyesi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantı öncesinde Türkiye Lakros Milli Takım Antrenörü Patrick Dougherty, Belediye Başkanı Ak Partili Hasan Sipahioğlu'na 'lakros' sporu ve turnuvayla ilgili bilgi verdi. Tanıtım toplantısına, Uluslararası Lakros Federasyonu Başkanı Terry Harding, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Türkiye Lakros Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Dougherty, Levent Benal ve Kemal Erkul ile Belediye Destek Hizmetleri ve Spor Müdürü Saim Kanlı da katıldı.

KIZILDERİLİ SPORU

Türkiye Lakros Milli Takım Antrenörü Patrick Dougherty, turnuvaya 14 ülkeden 18' erkek olmak üzere 28 takımın katılacağını söyledi. Aynı zamanda Türk Milli Takımı'nın kaptanı olduğunu da belirten Patrick Dougherty, Türkiye'de ilk kez bu kapsamda bir turnuva düzenliyoruz. Lakros Amerika'da Kızılderililerin bulduğu bir spor. Herkesi eğlenmeye davet ediyorum dedi.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise şöyle konuştu

Zimbitlik, Kestel ve Oba futbol sahalarında lakros sporunun tanıtımı yapılıyor. Öğrencilere eğitim veriliyor. Meraklı sporseverler turnuva öncesinde bu çalışmaları izleyebilir. Alanya kendisini dünyaya tanıtacak yeni bir spor dalıyla daha tanıştı. Bu spor dalı uluslararası arenada 'spor kenti' algımızı kuvvetlendirecek.

Turnuvada karşılaşmalar 25 Eylül Çarşamba günü saat 09.30'da başlayacak ve 28 Eylül saat 21.30'da düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek.

LAKROS SPORU

Lakros, her oyuncunun küçük ve sert plastikten yapılmış topu taşıyabilecekleri, ucunda bir ağ olan sopalarla (crosse) oynadığı, amacı topu karşı takımın kalesine sokmak olan bir takım sporu. Oyun değişik kategorilerde farklı sayıda oyuncudan oluşan takımlarla oynanır. Erkekler açık sahada 10 oyuncu, kapalı sahada 6 oyuncudan oluşan takımlarla oynarken, kadınlar 12 kişiden oluşan takımlarla mücadele ediyor. Her gole 1 puan veriliyor. Maçların normal süresinin berabere bitmesi sonucunda uzatma uygulanır.

KANADA'NIN ULUSAL SPORU

Genellikle Kuzey Amerika'da popüler olan lakros, Kanada'nın ulusal sporu olarak kabul ediliyor. Aynı zamanda ABD'de en hızlı gelişen spor dalı. Erkeklerde 10 oyuncudan oluşan 2 takım çim ve suni çim üzerinde mücadele ediyor. Erkeklerin spor kıyafetleri başını, omuzlarını, kollarını ve ellerini karşı takımın lakros sopalarından gelen darbelere karşı koruyucu şekilde. Bunun aksine kadınların kıyafetinde sadece gözü koruyacak bir gözlük var. Kadınların mücadelesinde sopalarla karşı takım oyuncusuna müdahale edilemiyor. Kadınlarda sadece kalecinin kıyafetinde koruyucu kask bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hasan Sipahioğlu Türkiye Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title