Haberler

Kaçak Avcılar Havadan Kamerayla Tespit Edilecek

Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü, kaçak avcıları havadan tespit edebilmek amacıyla çalışma başlattı.

Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü, kaçak avcıları havadan tespit edebilmek amacıyla çalışma başlattı.

Burdur Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, kaçak avcılıkla mücadele kapsamında uzaktan kumandalı hava araçlarından yararlanmak için bütçeden 50 bin liralık pay ayırdıklarını açıkladı. Özellikle araçla inilmesi zor, sarp arazilerdeki kaçak avcılık faaliyetlerini tespit edebilmek amacıyla bu çalışmayı başlatma kararı aldıklarını kaydeden Adnan Yılmaztürk şöyle dedi:

"Mevcut araçlarımızda, kaçak avcılıkla mücadeleye yönelik olay anını tespit için kamera sistemleri var. Türkiye'de ilk defa kaçak avcılıkla mücadele için uzaktan kumandalı hava aracı için de bütçe ayırdık. Bu araçla sarp arazileri tarayarak kaçak avcılarla mücadele edeceğiz. 2015 yılında daha bilinçli çalışacağız. 'Kaçak avcılık' diye bir kelimeyi lügatten sileceğiz."

'HAVADAN GÖRÜNTÜ VE ÇEKİLECEK'

Çalışma kapsamında Bölge Müdürlüğü'ne alınacak uzaktan kumandalı hava araçlarıyla Antalya, Burdur ve Isparta illerinde görevli personel tarafından yıl boyunca belli periyotlarda arazide görüntü ve fotoğraf çekileceğini vurgulayan Adnan Yılmaztürk, kaçak avcılık yapıldığı tespit edilen görüntü ve fotoğrafların kimlik tespiti için jandarmaya verileceğini, bunun ardından da ilgili kanun hükümleri uyarınca cezai işlem uygulanacağını söyledi. Cihaz alımı için ihale sürecinin başlatıldığını belirten Yılmaztürk, cihazların alınmasının ardından uygulama aşamasına geçileceğini aktardı.

'ARAZİ 24 SAAT KONTROL EDİLİYOR'

2015 yılında kaçak avcılıkla mücadelenin ivme kazanacağına dikkati çeken Adnan Yılmaztürk, şöyle dedi:

"Gerek personel gerekse teknik donanım olarak hazırlıklarımızı yaptık. Daha seri çalışmak için Antalya Gidengelmez Dağları ve Antalya Düzlerçamı'nda kaçak avcılık ve yaban hayatı konusunda envanter çalışmaları başlattık. Ekiplerimiz 24 saat araziyi kontrol ediyor. Bu konuda teknolojiyi de kullanıyoruz. 2015 yılında yatırım ödeneklerimize alarak fotokapanlar kurduk. Fotokapanlar sadece koruma amaçlı değil, yaban hayatının envanteri ve gözlemleme konularında bize done sunacak. Ayrıca yaban hayatındaki yaşam döngüleri, yaşam alanları ve sosyal hayatlarla ilgili bilgi ve örneklemeler sağlanacak. Türkiye'de ilk defa böyle bir çalışma yapılıyor." - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Yılmaztürk Türkiye Avcılar Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (1)

iggteknoloji:

Umarız o zavallı, doğanın en güzel parçaları hayvanlar bu şekilde daha da iyi bir koruma altına alınırlar. Ciddi para cezalarının da ortaya konulması ile bu işi artık yapamayacak olan kaçak avcıların sonunun gelmesini temenni ediyorum. kamera-sistemleri. com kaçak avcıların sonu olması dileğiyle.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title