Haberler

Izmir Ürettiklerini Sergilediler

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu tarafından yürütülen eğitim çalışmaları sonrasında cezaevlerindeki hükümlülerin ürettiği el sanatları ve tarım ürünleri, 16'ncı kez kapılarını açan ürün ve el sanatları fuarında görücüye çıktı.

Adalet Bakanlığı İş Yurtları Kurumu tarafından yürütülen eğitim çalışmaları sonrasında cezaevlerindeki hükümlülerin ürettiği el sanatları ve tarım ürünleri, 16'ncı kez kapılarını açan ürün ve el sanatları fuarında görücüye çıktı. Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar'ın yanı sıra yargı dünyasının önemli isimlerinin katıldığı fuardaki ürünler büyük ilgi gördü.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutuk evlerindeki iş yurtları Kurumu'nun eğitim çalışmalarına katılan hükümlülerin ürettiği ürünler içini fuar düzenlendi. Ürün ve El Sanatları Fuarı, İzmir'de kapılarını 16'ncı kez açtı. Bostanlı sahil kenarındaki etkinlik alanındaki fuarın açılışında, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın yanı sıra yargı ve siyaset dünyasının önemli isimleri de hazır bulundu. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru'nun açılış konuşmasını yaptığı törende, kürsüye gelen Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, 'Bu yıl bu fuarı 16'ncı kez yapıyoruz. Hükümlü ve tutukluların eğitim ve iyileştirme için topluma kazandırmak için insan odaklı projelere geliştirildi. Eğitim ve iyileştirme ceza infaz sisteminin en önemli argümanları haline getirilmiştir. Örnek gösterilecek duruma gelmiştir. Bireyi kazanmaya cezaevine girdiği daha yüksek değerlerle topluma dönmesini istedikö dedi. Bakan Yardımcısı Bilal Uçar da, 'Türkiye kamuoyunun yeni fark ettiği bir hususu, hükümlülerin eğitim çalışmaları sonrasında ürettikleri ürünleri İzmir'in güzel insanlarına fuar olarak sunuyoruz. Cezaevlerinde bulunan hükümlü ve tutuklular bizim için diğer vatandaşlarımız gibi kıymetlidir. Suç işlese de cezasını infaz ettiği sırada insan onuruna cezasının infaz edilmesi, infazdan sonra da onun topluma kazandırılması ıslah edilmesi çok önemli" dedi.

Açılış töreninden sonra Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ile diğer yöneticiler, fuarda bulunan 77 Ceza ve Tutukevi'nin katılımıyla açılan fuarı gezdi. Stantları tek tek gezen Bakan yardımcısı, ürünler hakkında bilgi aldı. Bazı yiyeceklerin de tadına baktı. Bakan Yardımcısı Uçar, deri ürünleri ile tekstil ürünlerinin sergilendiği bölümlerde de derini mont denedi, şapka taktı. Bu anlarda, bakanlık bürokratları arasında sık sık şakalaşmalarda yaşandı.

EN DİKKAT ÇEKEN BÖLÜM MAHKUMLARINI İLKEL ALETLERİ OLDU

Fuarda denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakılan suçluların, kullandıkları elektronik kelepçelerin tanıtıldığı bölüm de yeraldı. Ayrıca en dikkat çeken bölüm ise, hükümlü ve tutukluların, iş yurtlarındaki eğitimlere katıldıkları anda ürettikleri ürünler ile kurslara katılmadıkları durumlarda kendi yaptıkları ürünlerin sergilendiği alan oldu. Bu alanda, kullanılması yasak olan ancak mahkumların kendi imkanlarıyla yarattıkları telefon kartlarından oyun kağıtları, kesici ve delici aletler sergilendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Erol Ayyıldız Bilal Uçar İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title