Haberler

Marmara ve Ege'de sağanak başladı! 8 ilde su baskınları ve dolu hayatı olumsuz etkiledi

Güncelleme:

AFAD'ın Marmara ve Ege bölgeleri için yağış ve su baskını uyarıları vermesinin ardından akşam saatlerinde pek çok ilde sağanak etkili oldu. İzmir, Kütahya, Denizli ve Muğla'da sağanak yağıştan kaynaklı su baskınları yaşandı. Öte yandan Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Manisa'da ise su baskınlarının yanında dolu yağışları da hayatı olumsuz etkiledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Balıkesir, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa, Kütahya ve Bursa için gün içinde ve akşam saatlerinde kuvvetli yağış uyarısı yapılmıştı. Açıklamada, 11 ilde etkili olması beklenen kuvvetli yağışlara ilişkin, "24 Ağustos Çarşamba günü; Marmara'nın güney ve batısı ile Kuzey Ege'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Edirne, Tekirdağ, Yalova, Bilecik, İzmir, Manisa ve Kütahya'da kuvvetli, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Edirne'nin güneyi ile Tekirdağ'ın batısında yer yer çok kuvvetli olması beklenmektedir" denildi.

Marmara ve Ege'de sağanak başladı! 8 ilde su baskınları ve dolu hayatı olumsuz etkiledi

8 İLDE SAĞANAK, 4 İLDE DOLU YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Yapılan uyarıların ardından pek çok ilde sağanak yağış etkili oldu. İzmir, Kütahya, Denizli ve Muğla'da sağanak yağıştan kaynaklı su baskınları yaşandı. Öte yandan Balıkesir, Bursa, Çanakkale ve Manisa'da ise su baskınlarının yanında dolu yağışları da hayatı olumsuz etkiledi.

İZMİR'DE SU BASKINLARI

İzmir'de bugün saat 16.00 sıralarında etkili olan sağanak yağış yurttaşlara zor anlar yaşattı. Bayraklı ve Bornova ilçelerinde cadde ve sokaklar suyla dolarken, Ege Üniversitesi Hastanesi'nin koridorlarını da su bastı. Hastane bahçesinin ve içerisinin suyla dolu olduğu anların yer aldığı görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Yurttaşların hastane içerisinde su dolu koridorlarda güçlükle yürüdüğü görüldü. Yağış nedeniyle trafikte de aksamalar meydana geldi.

İzmir haberleri! İZMİR'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

BALIKESİR'DE DOLU VE GÖKGÜRÜLTÜLÜ YAĞIŞ

Meteoroloji tarafından bugün için dolu ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılan Balıkesir ve çevre ilçelerinde saat 15.00 sıralarında sağanak yağış başladı. Dolu ile karışık yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Su birikintileri nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Yağmuru cadde üzerinde yakalanan vatandaşlar ise korunmak için saçak altlarına sığındı. Edremit körfezinde de etkili olan sağanak ve dolu yağışı sebebiyle vatandaşlar araçlarının üzerini halı, battaniye ve kartonlarla örterek doluya karşı önlemler aldı. Yoğun yağan yağmur sebebiyle çok sayıda ev ve iş yerinin zemin katlarını su bastı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ ve İtfaiye ekipleri yaşancak olumsuz durumlara karşı hazır olduklarını, vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

İzmir haberleri! İZMİR'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

BURSA'DA DOLU YAĞIŞI

Bursa kent merkezinde öğle saatlerinde öğle saatlerinden itibaren yer yer gök gürültülü sağanak etkili olurken, Keles ile Osmangazi ilçelerinin yüksek rakımdaki mahallelerine dolu yağdı. Keles'te ceviz büyüklüğünde yağan dolu hayatı olumsuz etkiledi. Bir vatandaşın aracını, branda örterek doludan korumaya çalıştığı anlar, kameraya yansıdı. Dolu, tarım arazilerine de zarar verdi. Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan değerlendirmeye göre Bursa'da metrekareye saatte 75 kilo yağış düşmesi bekleniyor. Gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı hem Bursa Valiliği hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, sosyal medya hesaplarından vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan turuncu kodlu uyarının geçerlilik tarihi bu gece yarısına kadardı, ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ikinci bir uyarı daha geldi. Bursa için yarın saat 23.00'a kadar kuvvetli yağış uyarısı verildi.

İzmir haberleri! İZMİR'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

ÇANAKKALE'DE DOLU VE SU BASKINI

Çanakkale'de beklenen yağış Ezine ilçesinde etkili oldu. İlçede saat 16.00 sıralarında fırtınayla birlikte yağmur başladı. Yağmurun ardından da dolu yağdı. Camlara vuran dolu taneleri evlerinde oturan vatandaşları korkuttu. Sağanak nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Küçük Sanayi Sitesi'nde de sokaklar suyla doldu. Fırtına nedeniyle bazı ağaçların dalları kırıldı. Ezine Belediyesi ekipleri tıkanan rögarları açarak su tahliyesini sağladı. Kırılan ağaç dalları da yine ekipler tarafından toplandı.

İzmir haberleri! İZMİR'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

MANİSA'DA DOLU VE YAĞMUR NEDENİYLE ZOR ANLAR YAŞANDI

Meteoroloji tarafından bugün için dolu ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılan Manisa'nın merkez ilçeleri Şehzadeler ve Yunusemre'de saat 15.00 sıralarında yağış başladı. Dolu ile karışık yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklar yağmur sularıyla doldu. Manisa- Menemen kara yolunda sürücüler zaman zaman ilerlemekte güçlük çekti. Yağmura hazırlıksız yakalanan motosiklet sürücüleri ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.Bir esnafın çöpler nedeniyle tıkanan mazgalı eliyle açmaya çalıştığı görüldü. Belediye ekipleri cadde ve sokaklarda temizlik çalışması başlattı.

İzmir haberleri! İZMİR'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

KÜTAHYA'DA DERELER TAŞTI

Kentte etkili olan sağanak günlük yaşamı ve trafiği olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, kapalı yerlere ve saçak altlarına sığındı. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Dumlupınar Bulvarı ve Yunusemre Caddesi ile Kütahya-Afyonkarahisar yolunda yoğun su birikintileri oluştu. 100. Yıl, 30 Ağustos, Yıldırım Beyazıt ve Bahçelievler mahallelerinde bazı ev ve iş yerlerine su bastı. İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri, yolda kalan araçlar nedeniyle Dumlupınar Bulvarı'nı trafiğe kapattı.

İzmir haberleri! İZMİR'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

DERE TAŞTI, KÖYLÜLER SET KURDU

Kütahya kent merkezine 20 kilometre mesafedeki Porsuk köyünde yoğun yağışın ardından Kürtler Deresi taştı. Köylüler, taşan suların evlerine girmemesi için birçok noktaya set kurdu. Hava sıcaklığının 18 dereceye düştüğü kentte, sağanağın aralıklarla süreceği bildirildi. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'den yapılan açıklamada da "Kuvvetli yağışlar beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İzmir haberleri! İZMİR'DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

DENİZLİ'DE SU BASKINLARI

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde öğleden sonra aniden bastıran şiddetli yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Bozburun ve Bakırlı mahalleleri çevresinde yaklaşık yarım saat etkili olan yağış nedeniyle ana yollar ile bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Aniden bastıran yağışa hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler, Denizli - İzmir karayolu üzerinde bulunan Hal Kavşağı olarak bilinen köprü altında oluşan su birikintisinde mahsur kaldı. Mahsur kalan sürücülerin imdadına yetişen itfaiye ekipleri, gelen ihbarlar doğrultusunda su baskınlarının yaşandığı ev ve iş yerlerine de anına müdahale etti. Merkezefendi ilçesinin bazı bölümlerinin su baskınlarıyla mücadele ettiği anlarda ise kent merkezinin yanı sıra Pamukkale ilçesi genelinde kavurucu sıcakların etkisi devam etti. Yaşanan su baskınlarından habersiz olan vatandaşlar, güneşli sıcak bir yaz gününde park ve sokaklara akın etti.

MUĞLA'DA SAĞANAK YAĞIŞ HAYATI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Muğla'nın Milas ilçesinde gün ortasında başlayan ve kent merkezinde etkili olan sağanak yağış, kırsalda da hayatı olumsuz etkilendi. Milas için bugün ve yarın için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılırken; gök gürültülü sağanak yağışa karşı dikkatli olunması isteniyor. Meteoroloji'den yapılan uyarıda ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

BİLECİK'TE ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Bilecik'te il merkezinde yaklaşık 1 saat süren sağanak, bazı binaların bodrumlarında su baskınlarına yol açtı. Sağanak bazı mahallelerde elektrik kesintilerine neden oldu. Su birikintilerinden geçmeye çalışan bazı araçlar arızalanarak yolda kaldı. Su birikintileri şehir içi ve şehirler arası kara yollarında trafikte aksamalara neden oldu. Birçok sürücü araçlarını sığınmak amacıyla çevredeki akaryakıt istasyonlarına çekti. Trafik ekipleri de kontrollü şekilde ulaşımın sağlanması için çalışma yürütüyor. Şehir merkezinde kırılan ağaç dalları nedeniyle ulaşımda aksama meydana geldi.

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

İzmir Haberler

500

Yorumlar (1)

Nurullah Ak:

Chp demek afet sel yıkım sefalet demek

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title