Haberler

İstiklal Caddesi'ndeki "Omuz Atma" Cinayetinde Sanıklar Polisi Suçladı

* Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde geçen yıl 36 yaşındaki Ayhan Kaya'nın sivil polislerin ve onlarca vatandaşın gözü önünde kemerle dövülüp defalarca bıçaklanmasına ilişkin davanın görülmesine başlandı.

* Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde geçen yıl 36 yaşındaki Ayhan Kaya'nın sivil polislerin ve onlarca vatandaşın gözü önünde kemerle dövülüp defalarca bıçaklanmasına ilişkin davanın görülmesine başlandı.

Kameralara yansıyan ve omuz atma meselesinden çıktığı iddia edilen kavgada Ayhan Kaya'yı öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapisleri istenen 3 sanık, alkollü olduklarını ve olay yerindeki sivil polislerin kendilerine müdahale etmediklerini iddia etti.

Sanıklardan Ferdi İnci, "Polisler müdahale etse olay bu seviyeye varmazdı" derken; tanık olarak dinlenen polisler ise "Yeterli kuvvetimiz yoktu. Takviye gelince müdahale ettik" dedi.

Cinayete geç müdahale ettikleri öne sürülen güven timlerine bağlı 6 sivil polis hakkında "Görevi ihmal" suçundan ayrı bir soruşturma yürütülüyor.

Haber- Kamera: Özden ATİK - Serpil KIRKESER / İstanbul, DHA

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde geçen yıl, 36 yaşındaki Ayhan Kaya'nın sivil polislerin ve onlarca vatandaşın gözü önünde kemerle dövülüp defalarca bıçaklanmasına ilişkin davanın görülmesine başlandı. Kameralara yansıyan ve omuz atma meselesinden çıktığı iddia edilen kavgada Ayhan Kaya'yı öldürdükleri iddiasıyla müebbet hapisleri istenen 3 sanık, alkollü olduklarını ve olay yerindeki sivil polislerin kendilerine müdahale etmediklerini iddia etti. Sanıklardan Ferdi İnci, "Polisler müdahale etse olay bu seviyeye varmazdı" derken; tanık olarak dinlenen polisler ise "Yeterli kuvvetimiz yoktu. Takviye gelince müdahale ettik" dedi. Cinayete geç müdahale ettikleri öne sürülen güven timlerine bağlı 6 sivil polis hakkında "Görevi ihmal" suçundan ayrı bir soruşturma yürütülüyor.

İstanbul 21. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, tutuklu sanıklar Hasan Düman, Cihan Arslan ve Ferdi İnci getirildi. Maktulün ağabeyleri Hüseyin Kaya ve Yılmaz Kaya da şikayetçi sıfatıyla duruşmada hazır bulundular.

"SALLADIĞIM BIÇAKLAR MAKTÜLE DEĞMİŞ"

Sanık Cihan Arslan olay günü diğer sanıklarla birlikte alkol aldıklarını, olayın daha sonra İstiklal Caddesi'nde yürüdükleri sırada gerçekleştiğini söyledi. Arslan, sanık Hasan Düman'ın iki kişiyle tartıştığını görmesi üzerine Ferdi İnci ile birlikte olaya müdahale ettiklerini ve kavga çıktığını anlattı. Maktülün yanında iki kişi daha olduğunu ve bu kişilerin Hasan Düman'ı yere düşürüp kafasını yardığını iddia eden Cihan Arslan, "Hasan Düman ile Ayhan Kaya, yaka yakaya yapışmışlardı. Ayırmak istedim. O sırada Ayhan Kaya geri çekilip kendi üstündeki tişörtü yırttı. Sonra Ayhan Kaya ile aramızda kavga çıktı. Bana küfür etti, yumrukla vurdu. Kendimi koruma maksatlı bıçağımı çıkardım. Hedef gözetmeden savurmaya başladım. O sırada ben farkına varmadan salladığım bıçaklar maktül Ayhan Kaya'ya değmiş. Amacım Ayhan Kaya'yı korkutmaktı. Alkollü olduğum için olay meydana geldi" diye konuştu. Sanık Arslan, polislerin kenarda olayı izlediğini ve olaya müdahale etmediklerini söyledi.

"POLİS MÜDAHALE ETSE OLAY BU SEVİYEYE VARMAZDI"

Sanık Ferdi İnci ise maktül Ayhan Kaya'nın kendisine yumruk atması üzerine kemerini çıkarıp birkaç kere savurduğunu söyleyerek, "Polisler müdahale etse olay bu seviyeye varmazdı" ifadesini kullandı. Sanık Hasan Düman da maktülün kendisine yumruk atmasından sonra ona vurduğunu, alkolün etkisiyle sanık Cihan Arslan'ın bıçak salladığını, Ferdi İnci'nin de kemerle vurduğunu görmediğini ileri sürdü. Sanık avukatları olayda tahrik olduğunu öne sürerek tahliye talebinde bulundular.

"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSINLAR"

Ayhan Kaya'nın ağabeyleri Hüseyin Kaya ile Yılmaz Kaya, sanıklardan şikayetçi olduklarını belirterek, en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediler.

TANIK POLİS: YETERLİ KUVVETİMİZ YOKTU

Daha sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri B Bölge Büro Amirliği'ne bağlı 3 polis memuru tanık olarak dinlendi. Polislerden Ali T. olaya neden hemen müdahale etmedikleri sorusuna "Yeterli kuvvetimiz yoktu. Bıçak salladıklarını gördüm. Kavga büyük olduğu için takviye çağırdık. Biz sivil ekip olduğumuz için esas ekip gelmeden bizim müdahale etmemiz doğru değildir. Bir anda olay bize dönebilir" dedi. Tanık polis Selim K. da, "Olay sırasında biz orada sivil memur olarak görevliydik. Kavgayı gördüğümüz anda hemen takviye talebinde bulunduk. Takviye ekip gelince de müdahalemizi yaptık. Zaten biz çağırdıktan sonra takviye ekibin gelmesi 2-3 dakika sürdü" diye konuştu. Diğer tanık polis Aykut B. ise emniyetten görev yerine giderken olaya denk geldiğini ve olayı tam olarak görmediğini söyledi. Mahkeme heyeti, polisler hakkında olayla ilgili herhangi bir soruşturma yapılıp yapılmadığının sorulması için İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na yazı yazılmasına karar verdi. Tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddeden heyet, duruşmayı erteledi.

İDDİANAME...

İstiklal Caddesi'nde 4 Temmuz 2015 gecesi yaşanan kavgada Ayhan Kaya, üç sanık tarafından kemer ve yumrukla dövülmesinin ardından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olaya ilgili hazırlanan iddianamede, Güven Timleri B Bölge Büro Amirliği ekiplerinin günlük ring grevi ifa ederken kavgayı gördükleri, güvenlik güçlerinin sayısının yetersiz olması sebebiyle takviye istedikleri, timin beklendiği sırada kavganın büyüdüğü belirtiliyor. İddianamede, tartışmanın omuz atma meselesi yüzünden başladığı, daha sonra kavgaya dönüştüğü, Ayhan Kaya'nın sanıklar Cihan Arslan, Ferdi İnci ve Hasan Düman tarafından tekme, tokat ve yumruklarla önce darp edildiği, maktülün karşılık vermeye çalıştığı sırada sanık Cihan Arslan'ın defalarca Kaya'yı bıçakladığı anlatılıyor. İddianamede, sanıkların birlikte hareket ederek "Kasten adam öldürmek" suçunu işledikleri gerekçesiyle müebbet hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Olayı gördükleri halde geç müdahale ettikleri iddia edilen güven timlerine bağlı 6 sivil polis hakkında ise "Görevi ihmal" suçundan yürütülen ayrı bir soruşturma yürütülüyor.

DAVANIN ARDINDAN ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Duruşmanın ardından açıklama yapan Ayhan Kaya'nın ağabeyi Hüseyin Kaya, "Kardeşimi onca polisin içinde hunharca katlettiler. Alenen genç bir insanı öldürdüler ve bunu mahkemede pervasızca dile getirmekten çekinmiyorlar" dedi. Olay yerinde bulunan polisler hakkında valilikten soruşturma izni istediklerini ifade eden Kaya, "Fakat 3 aydır, bu dilekçeye valilikten cevap da gelmiyor. Sayın valimize buradan sesleniyorum. Bu dilekçe incelenip soruşturma izni verilmesi bu kadar mı zor. Bir imza atacak sadece. Polisler kollanıyor. Taksim Polis Merkezi Amirliği de bana göre bazı görüntüleri bize vermediler. Bu konu hakkında da BİMER'e gereken yazılarımızı yazdık" dedi. Ayhan Kaya'nın arkadaşı Ebru Karabakal da Kaya'nın çok donanımlı, sevilen bir insan olduğunu belirtti.

GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Öte yandan İstiklal Caddesi'nde yaşanan cinayet de güvenlik kameralarına da saniye saniye yansıdı. Görüntülerde 3 kişi, Ayhan Kaya ile kavga etmeye başlıyor. Bu sırada zanlılardan biri bıçağını çıkartarak Kaya'yı bıçaklarken, bir diğeri ise pantolonundan çıkardığı kemeriyle saldırıyor. Bir süre sonra güven timleri bıçaklı saldırganı yakalıyor. Ardından da Ayhan Kaya'nın yere yığıldığı görülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstiklal Caddesi Yılmaz Kaya Ayhan Kaya Beyoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title