Haberler

İstanbulkart, pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy'deki bazı minibüslerde kullanılmaya başlandı

Güncelleme:

İstanbulkart, pilot bölge olarak belirlenen Arnavutköy'de bazı minibüslerde kullanılmaya başlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, projeyle kent ulaşımında önemli bir dönüşüm başlattıklarını ifade etti.

İstanbul'da şehir içi ulaşımda kullanılan İstanbulkart'ta yeni bir dönem başlıyor. İstanbulkart, pilot bölge olarak belirlenen Arnavutköy'de bazı minibüslerde kullanılmaya başlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, İstanbul'un en önemli meselesinin ulaşım olduğunu belirterek, projeyle kent ulaşımı için önemli bir dönüşümü başlattıklarını söyledi. Yolcular, kart sayesinde aktarma ve indirimden yararlanabilecek.

İstanbulkart, pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy'deki bazı minibüslerde kullanılmaya başlandı

"ÜCRET ENTEGRASYON PROJESİ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında geçen temmuz ayında kabul edilen kararın ardından pilot bölge olarak belirlenen Arnavutköy'de "Ücret Entegrasyon Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, Kurdukları altyapı sisteminin İstanbul geneli için de kurgulayacaklarını aktardı. Akgün, "Artık minibüsler de raylı sistemle, deniz yoluyla, otobüsle tam entegre olacak. Böylece toplu ulaşımda geçerli olan indirimli ve aktarmalı bilet avantajları minibüslerde de geçerli olacak. Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler İBB tarafından sübvanse edilecek." diye konuştu.

İstanbulkart, pilot bölge olarak seçilen Arnavutköy'deki bazı minibüslerde kullanılmaya başlandı

ENTEGRASYONDAN YARARLANACAK ARAÇLAR BELİRLENDİ

Ücret entegrasyonundan ilk etapta "17+1" koltuk kapasitesindeki araçlar yararlanabilecek. Arnavutköy'deki proje kapsamındaki hatlar ise, "ARN2, ARN3, ARN4, ARN5, ARN6, ARN7, ARN8, ARN9, ARN10, ARN11" olarak belirlendi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbulkart Pilot Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

mahalle sakini:

para eko'ya gidecek halk otobüsleri gibi minibüscülerin de paralarını ödemezse şaşırmayın.

4
11
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

minübüsler daha ucuzdu akbil tarifesi olursa kısa mesafede pahalıya gelecek

6
4
yanıtYanıtla
Ahmet Araç:

Aktarma da yapabilir

yanıt1
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title