Haberler

Henkel'in Yapıştırıcı Fabrikasının Temeli Atıldı

HENKEL'in, Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ndeki Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yapıştırıcı teknolojileri fabrikasının temeli törenle atıldı.

HENKEL'in, Kocaeli'nin Dilovası İlçesi'ndeki Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yapıştırıcı teknolojileri fabrikasının temeli törenle atıldı.

Türkiye'de 1963 yılından bu yana faaliyet gösteren Henkel'in, Dilovası'nda bulunan Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılacak olan fabrikasının temel atma törenine Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, firma yöneticileri ve daire müdürleri katıldı. Türk Henkel Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Alemdar, Henkel için Türkiye'nin sadece satış yapılan bir pazar değil, aynı zamanda önemli bir üretim merkezi olduğunu belirterek, "Henkel olarak Türkiye'yi her zaman yatırım yapmaya değer, yüksek büyüme potansiyeline sahip ve güvenilir bir ülke olarak görüyoruz. Öte yandan sürdürülebilirlik konusunun Henkel için sadece teorik bir hedef değil, şirket değerlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak somut aksiyonları hayata geçirdiğimiz bir alan olduğunu bir kez daha vurgulamış oluyoruz" dedi. Alemdar, Türk Henkel ailesinin 1500 çalışanı ile 1963 yılından bu yana Türkiye'de faaliyet gösterdiğini de sözlerine ekledi.

Türk Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri Operasyonlar ve Projeler Direktörü Mehmet Yılmaz ise, "Bugün burada temelini atacağımız yeni fabrikamız Anatolia yani Anadolu Projesi adını verdiğimiz ve tüm Henkel dünyasında bu isimle tanınan projemizin, yalın üretim felsefesi esas alınarak oluşturulan kavramsal tasarımı ve proses dizaynların, Türk Henkel bünyesindeki değerli mühendislerimiz ve çalışanlarımız tarafından gerçekleştirildiğini söylemekten gurur duyuyorum. Fabrika yeri olarak, Türkiye'deki kimya sektörü için kurulmuş ilk ve tek kimya ihtisas organize sanayi bölgesi olan Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni seçtik. 34 bin metrekare alan üzerine kurulacak bu yeni tesisimiz tamamlandığında, Henkel'in endüstriyel yapıştırıcılar alanında Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki en büyük fabrikası olacak. Projemizin bu özelliği, mevcut heyecan ve gururumuzu bir kat daha da artırıyor" diye konuştu.

Fabrikanın 2017 yılının sonunda faaliyete geçmesinin planlandığını ifade eden Mehmet Yılmaz, şöyle konuştu:

"Yeni fabrikamız, lndustry 4.0'ın en yeni uygulamalarının hayata geçirildiği, ileri teknoloji, dijitalleşmiş proseslere sahip olacak. Bu proseslerde hotmalt sıcak tutkallar, yüzey işlem kimyasalları, çevreye duyarlı su bazlı yapıştırıcılar gibi ürünler, iş güvenliği her zaman öncelik alınarak yüksek kalitelerde üretilecek. Orta - ileri teknoloji sınıfındaki bu ürünlerimiz hijiyen, kağıt, ambalajlama, otomotiv, elektronik, beyaz eşya, metal sanayi gibi bir çok sektörde katma değer sağlayacak. Karbon ayak izinin düşürülmesi amacıyla, ilk etapta 10.000 m üzerinde Solar Güneş panel yatırımı yaparak, enerji ihtiyacının yüzde 30'luk kısmını yenilenebilir enerji yoluyla tedarik edecek. Tesis, yağmur suyunun toplama sistemlerinden, toprak ısı pompalarına, solar güneş enerjisi panellerinden 6,5 dönümlük yeşil alanıyla çevreci konsepte uygun şekilde dizayn edildi. 2017 yılının sonunda faaliyete geçmesi planlanan yeni üretim tesisimiz yeşil bina konseptine uygun olarak projelendirildi. Temelini atmakta olduğumuz tesisimiz, bu anlamda teknolojik yatırımlar içeriyor."

Vali Güzeloğlu ise yatırım nedeniyle Henkel yöneticilerini kutlayarak, "Kocaeli ve ülkemiz için önemli bir yatırım. Kocaeli, 13 organize sanayi bölgesi, 3 teknopark, 35 liman ve ekonomiye yön veren sanayisiyle Türkiye'de örnek ve öncü bir büyükşehir" diye konuştu. Konuşmaların ardından fabrikanın temeli atıldı.

- Gebzekocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Türkiye Henkel Gebze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title