Haberler

Hayat, Ata'ya Saygı İçin Durdu

DOĞAN HABER AJANSI - TÜM Türkiye'de olduğu gibi Ege Bölgesi'nde de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 73'üncü yıl dönümünde hayat durdu.

Hayat, ATA'YA SAYGI İÇİN DURDU

DOĞAN HABER AJANSI - TÜM Türkiye'de olduğu gibi Ege Bölgesi'nde de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 73'üncü yıl dönümünde hayat durdu. Atatürk, düzenlenen törenlerle saygı ve minnetle anıldı.

Çanakkale'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Vali Güngör Azim Tuna, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, bürokratlar, askerler, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenler çaldı ve hoparlörlerden Atatürk'ün Nutuk'u okuması dinletildi. Törene katılanlar Ulu Önder'i bir kez daha aynı özlem, sevgi ve saygıyla andı, duygu dolu anlar yaşandı. Atanın huzurunda 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Okunan İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi, ardından da yarıya indirildi.

Aydın'DA VEKİLLİ ANMA

Aydın'da Atatürk Meydanı'nda düzenlenen çelenk koyma törenine Londra'da olan Vali Kerem Al'a vekalet eden yardımcısı Halil Canavar, il dışında olduğu öğrenilen Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu yerine yardımcısı Sümran Ünal, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın, CHP'li milletvekilleri Bülent Tezcan ve Metin Lütfi Baydar ile kamu kurumlarının temsilcileri katıldı. Törene aydın milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti.

Kuşadası İlçesi'nde düzenlenen törene ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. En büyük ilgiyi ise anneleriyle tören alanına gelen bir grup minik çekti. Çelenk koyma sırasında ise AK Parti'li yöneticilerin bulunmayışı dikkat çekti. AK Parti'nin adı anons edildikten sonra çelengi koymaya kimse gelmedi. Bir süre beklendikten sonra CHP anons edildi. Bu sırada gelen İl Genel Meclisi'nin AK Parti'li üyesi Metin Akar, kenarda bekletilen çelengi alarak tek başına anıta koydu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde denizdeki balıkçı tekneleri, itfaiye, ambulans ve işyerlerinin sirenleri iki dakika boyunca çaldı. Balıkçılar teknelerinde, vatandaşlar bulundukları her yerde saygı duruşunda bulundu.

BAYRAKLAR VE OKUL FLAMALARI

Uşak'ta Hükümet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla töreniyle başlayan anma programı, saat 09.05'te iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrağın göndere çekilmesi ve yarıya indirilmesiyle devam etti. Törende Atatürk Anıtı'nın çevresi öğrencilerin taşıdığı bayraklar ve okul flamalarıyla renklendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde, İl Garnizon Komutanlığı tarafından hazırlanan Atatürk'ün hayatı ve kişiliği konulu konuşma ve slayt gösterisi yapıldı. Anma töreni Atatürk Oratoryosu, şiir, müzik, dramatize ve sinevizyon gösterilerinin ardından sona erdi. Törene Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Garnizon Komutanı Albay İsmail Özcan, Belediye Başkan Vekili Emel Taylan, AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HERKES SAYGIYLA ANDI

Denizli'de Valilik önündeki Atatürk büstü önünde tören düzenlendi. Törene Vali Abdülkadir Demir, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Belediye Başkanı AK Parti'li Osman Zolan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Metin Keşap, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinden temsilciler, siyasi partilerin yöneticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saatler Ata'nın ölüm anı olan 09.05'i gösterirken Denizli'de hayat adeta durdu. Karayollarında araçlar, kaldırımda yürüyen insanlar siren sesleri nedeniyle durarak saygı duruşunda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de Halk Eğitim Merkezi'nde program düzenledi. Burada, Atatürk'ün hayatı anlatıldı. Bir alışveriş merkezinde de, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, Atatürk'ün sevdiği şarkıların yer aldığı dinledi sundu. Denizli Belediyesi Konservatuvarı sanatçıları da Pamukkale Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde, "Atatürk'ün sevdiği şarkılar" konserini verdi. Gazi İlköğretim Okulu girişindeki Atatürk Anıtı öğrenciler tarafından çiçekle süslendi.

BODRUM'DA ATATÜRK TİŞÖRTLÜ TURİST

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'ndaki törenlere Vali Vekili Ahmet Ali Barış, CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Emniyet Müdürü Kadir Ay, Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş, okullar, askeri birlikleri temsil eden gruplar, kamu ve özel kuruluşlar katıldı. Çelenklerin konulmasından sonra saat 09.05'te, sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Anıt Şeref Defteri, Vali Vekili Ahmet Ali Barış tarafından imzalandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde, 75. Yıl Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından program düzenlendi.

Bodrum İlçesi'nde de Belediye Meydanı'nda Atatürk Heykeli önünde düzenlenen törene Bodrum Kaymakamı Mehmed Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Vekili Halit Özkaplan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Kara Kuvvetleri Kamp Komutanı Albay Ahmet Şevki Ulugün, askerler, gazi ve yakınları, daire amirleri, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Töreni ilçede az sayıda bulunan turistler de ilgi ile izledi. Bir turistin üzerine giydiği Atatürk fotoğraflı tişört ile saygı duruşunda bulunduğu görüldü.

KADINLARIN GÖZYAŞLARI

Balıkesir'de Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen ilk törene Vali Yılmaz Arslan, 9'uncu Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kubilay Selçuk, MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok çelenk sundu. Saat 09.05'te sirenler çalmaya başlanırken, saygı duruşunda bulunuldu. Anıttaki törene Balıkesir'in 8 milletvekilinden sadece CHP'li Haluk Ahmet Gümüş katıldı. Saygı duruşunda CHP'li bazı kadınların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Salih Tozan Kültür Merkezi'ndeki törende ise Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri Atatürk oratoryosunu sundu.

BİNBAŞIDAN LAİKLİK MESAJI

Manisa'da anma törenleri Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulması ile başladı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, daire müdürleri, askeri erkan, öğrenciler katıldı. Çelenk sunma törenin ardından saat 09.05'e geçe sirenler çalarak Atatürk'ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu yapıldı ve bayraklar yarıya indirildi. Ardından Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu'nda Halit Görgülü Anadolu Lisesi tarafından "Atatürk'ü Anma" programı düzenlendi. Şiirlerin okunmasının ardından 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Aykan Çifter, "Asker ve Devlet Adamı Atatürk'ü Anlamak" konulu konuşmasını slayt eşliğinde yaptı. Binbaşı Çifter, konuşmasının sonlarına doğru, Atatürk'ün sözleriyle laiklikle ilgili mesajlar vererek, Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında hareket etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

DHA(AÖ/BT) - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Bahçeli, Eurovision 2024'ün şampiyonuna demediğini bırakmadı

Miçotakis'in 'Terör örgütü' çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Miçotakis'in "Terör örgütü" çıkışına müdahale eden Erdoğan'ın Hamas mesajı dünya basınında gündem oldu

Bakmadan Geçme

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

Kazakistan'ın eski ekonomi bakanına 24 yıl hapis! Eşini öldürdüğü anların görüntüsü ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title