Haberler

Hacettepe'de Saldırıya Uğradıklarını İleri Süren Öğrenciler Meclis'te Açıklama Yaptı

Hacettepe Üniversitesi'nde yaşanan kavgada saldırıya uğradıklarını ileri süren öğrenciler, TBMM'de basın açıklaması yaparak "Satırla giren kişiler hala okuldan uzaklaştırılmamışlardır.

Hacettepe Üniversitesi'nde yaşanan kavgada saldırıya uğradıklarını ileri süren öğrenciler, TBMM'de basın açıklaması yaparak "Satırla giren kişiler hala okuldan uzaklaştırılmamışlardır. Fakat saldırıya uğrayan gençlere soruşturma açılmıştır. Biz Hacettepe Üniversitenin tüm bileşenleri olarak kendi yaşam alanlarımızı savunmakta ve faşizme geçit vermemekte kararlıyız" dedi.

HDP'Lİ ÖZSOY: ÖĞRENCİLERE PALALARLA SALDIRAN TUHAF BİR GÜRUH SÖZ KONUSU

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Hacettepe Üniversitesi'nde 23 Mart günü meydana gelen kavgada saldırıya uğradıklarını iddia eden öğrencilerle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özsoy, üniversitelerde ciddi sıkıntılar yaşandığını söyleyerek "Özgür düşüncenin üretilmesi ve dolaşıma sokulması gereken yerlerde biz şu an mafyavari bir takım saldırılar olduğunu görüyoruz. Gördüğümüz kadarıyla okulun dışından başka üniversitelerden gelip Hacettepe Üniversitesi'ndeki öğrencilere palalarla saldıran tuhaf bir güruh söz konusu" ifadelerini kullandı.

"FAŞİZME GEÇİT VERMEMEKTE KARARLIYIZ"

Hacettepe Üniversitesi'nde öğrenim gören bir kız öğrenciyse üniversitesinde provokasyon ve polis destekli saldırıların olduğunu savunup bu durumun hala devam ettiğini ileri sürerek şöyle konuştu:

"Okulumuzda Nevruz kutlanacağı iddiasıyla açılan 'Hacettepe Nevruz' adlı Twitter hesabından açılan tweetler üniversitede faaliyet gösteren Öğrenci Demokrat ve Yurtsever Öğrenciler tarafından reddedilip hiçbir kutlamanın yapılmayacağı duyurulmasına rağmen 23 Mart'ta polis ablukası başlamıştır. Öğlen saatlerinde Beytepe'de Ali İsmail Korkmaz Amfisi kantinine elinde satırlarla giren kişiler öğrencileri darp etmeye çalışmıştır. Kantin içinde yer alan Öğrenci Demokrat ve Yurtsever Öğrencilerin kendilerini savunmaları sonucu ile eli satırlı kişiler geri püskürtülmüşlerdir. Aynı saatlerde sosyal medya hesapları üzerinden bizleri hedef göstermeye devam etmişlerdir. Bu sırada polis kampüse girmiş elinde satırlı kişilere müdahale yerine saldırıya uğrayan öğrencileri gözaltına almaya tercih etmiştir. Okul boşaldığı sırada pusu atmaya hazırlanmış ülkücü grup Beytepe AVM'de bir kafede oturan iki CHP üyesi arkadaşımızı bıçaklayıp tedavi gördükleri hastaneye saldırmışlardır. Biyoloji Bölümü önünde pala sallayan birinin polisin önünde 'İçinizde terörist var mı?' diye bağırdığı ve öğrenciler tepki gösterince uzaklaştırıldığı görülmüştür. Aynı kişi bir akademisyeni tehdit etmiştir. Satırla giren kişiler hala okuldan uzaklaştırılmamışlardır. Fakat saldırıya uğrayan gençlere soruşturma açılmıştır. Yaşananlar AKP'nin saray politikası olarak ortaya çıkmaktadır. Yeni atanan Rektör bu politikanın uygulayıcısı olarak üniversite öğrencisi olmayan bu saldırganları üniversitede barındırıp çevik kuvvet ile koruyup kendi öğrenci ve akademisyenlerinin güvenliğinin almamaktadır. Biz Hacettepe Üniversitenin tüm bileşenleri olarak kendi yaşam alanlarımızı savunmakta ve faşizme geçit vermemekte kararlıyız"

"'SİZİ BURADA KESECEĞİM' DİYE BAĞIRDI"

Saldırıların hedefinde kendilerinin olduğunu savunan bir başka kız öğrenciyse "Bir süredir düzenli bicimde üstlerindeki palaları, satırları kıyafetlerine saklayarak okula girdikleri bir gerçek. Durduk yere Edebiyat Fakültesi önünde karşılaştıkları muhalif kimlikli bir öğrenciye pala çıkarıp herkesin gözü önünde 'Sizi burada keseceğim' diye bağırıldı. Geçtiğimiz yıl 23 Mart'tan beri hala düzenli bir biçimde saldırılar sürdü" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi Hişyar Özsoy 23 Mart Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title