Haberler

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'den korkutan açıklama: Test yaptığımız her 100 kişiden 20'si pozitif çıkıyor

Güncelleme:

Çorum'da vaka oranlarının yükselişe geçtiğini ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, test yapılan her 100 kişiden yaklaşık 20'sinde pozitif vakaya rastlandığını belirtti. Yapılan testlerin vakaya dönüşme oranının yüzde 18.51 olduğunu ifade eden ve vatandaşlara uyarılarda bulunan Vali Çiftçi, "Lütfen maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edelim, aşılarımızı yaptıralım. Hem sevdiklerimiz açısından hem de kendimiz açısından tedbirlere uymak hayati önem taşıyor" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'daki hesabından, 2-8 Ekim arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarının güncellendiği haritayı paylaştı.

VAKALARIN ARTTIĞI 10 KENT ARASINDA

Vaka sayısı en çok artan 10 il; Giresun, Ordu, Ardahan, Kastamonu, Çorum, Samsun, Tokat, Amasya, Kahramanmaraş ve Karabük oldu. Güncel haritada Çorum, 351.05´den 436.31´e yükseldi.

"LÜTFEN AŞILARIMIZI YAPTIRALIM"

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, basın toplantısı düzenleyerek, kentteki son durum hakkında bilgi verdi. Vali Çiftçi, "Vaka sayılarındaki yükselişin bir süre daha devam edeceğini tahmin ediyoruz. Çorumlulardan şunu istirham ediyorum, kurallarda herhangi bir değişiklik yok. Lütfen maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet edelim, aşılarımızı yaptıralım.

"KARADENİZ'DE YÜKSELİŞ OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİZ"

İlimizde birinci ve ikinci doz aşısını yaptırmış 18 yaş üstü vatandaşlarımızın oranı yüzde 77.4. Yani oldukça yüksek bir oran. 12 yaş ve üstünde vatandaşlarımızda ise bu oran yüzde 74.95´tir. Bu rakamlar bize hem aşılama rakamlarının hem de vaka sayılarının yüksek olduğunu gösteriyor. Vaka oranlarındaki artış sadece ilimize has değil. Genelde bütün Karadeniz illerinde yükseliş trendinin olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi'den korkutan açıklama: Test yaptığımız her 100 kişiden 20'si pozitif çıkıyorÇorum Valisi Mustafa Çiftçi.

"TESTLERİN VAKAYA DÖNÜŞME ORANI YÜZDE 18.51"

Herkesin kurallara uyması gerektiğini belirten Vali Çiftçi, "Yapılan testlerin vakaya dönüşme oranı yüzde 18.51´dir. Test yaptığımız her 100 vatandaşımızdan yaklaşık 20'sinde pozitif vakaya rastlıyoruz. Hem sevdiklerimiz açısından hem de kendimiz açısından tedbirlere uymak hayati önem taşıyor.

"İLİMİZDE 1272 KİŞİ VEFAT ETTİ"

Pandeminin ilk ortaya çıktığı zamandan günümüze kadar ilimizde yaklaşık olarak 1272 vatandaşımız vefat etti. Vefat edenlere Allah´tan rahmet diliyorum. Şu anda hastanelerimizde 159 hastamız yatarak tedavi görüyor. 21 hastamız yoğun bakımda, 16 hastamızın ise entübe olarak tedavisi sürüyor.

"ŞU ANDA 4'ÜNCÜ PİK DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ"

Şu anda 4´üncü pik dönemini yaşıyoruz. Bundan öncede 3 defa pik dönemini yaşadık. Türkiye´nin diğer bölgelerinde de zaman zaman bölgesel olarak böyle yükselişler oluyor. Bir müddet sonra vakalar düşüşe geçiyor. Bizim de şu anda yaşadığımız 4´üncü pik döneminin etkisi" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Aşısı Mustafa Çiftçi Koronavirüs Çorum Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title