Haberler

Gemi Şeklindeki Üst Geçidin Temeli Atıldı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde, Sedir ve Güvenlik mahallelerini birbirine bağlayan gemi şeklinde projelendirilen Çallı Yaya Üst Geçidi'nin temeli atıldı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, Sedir ve Güvenlik mahallelerini birbirine bağlayan gemi şeklinde projelendirilen Çallı Yaya Üst Geçidi'nin temeli atıldı. 215 günde tamamlanması planlanan üst geçidin yaklaşık maliyetinin 2 milyon 350 bin lira olduğu bildirildi. Temel atma töreninde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, son beş yılda 300'e yakın projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek "Bazen açılışlarda küçük dokundurmalar yapıyorum, ama bu orta boy bir dokundurma olacak düzeyde bir projedir" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ikinci farklı tarzda inşa edilen üst geçidi olan Çallı Yaya Üst Geçidi temel atma törenine CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve çok sayıda vatandaş ile partililer katıldı.

Temel atma törenine seçim otobüsü ile gelen Akaydın'ı bekleyen vatandaşlardan biri baygınlık geçirdi. Alanda vatandaşları selamlayan Başkan Akaydın, hemen vatandaşın yanına gelerek tansiyonunu kontrol edip vatandaşın sağlık durumunu kontrol etti. Sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Başkan Akaydın, vatandaşın kendine gelmesiyle tören alanına geçti.

İKİ MİLYON 350 BİN LİRALIK YATIRIM

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi sınırlarında bulunan Sedir ve Güvenlik mahallelerini birbirine bağlayan gemi biçiminde projelendirilen Çallı Yaya Üst Geçidi açılışında konuşan Başkan Akaydın, kent estetiğini bozmadan projeler yapmaya gayret ettiklerini belirtti. Son beş yılda 300'e yakın projeye imza attıklarını belirten Akaydın, şunları söyledi: "Hepinizin bildiği gibi kent estetiğini bozmayan projelerde seçici davrandık. Sedir ve Güvenlik mahallelerini birbirinden ayırmak gerekliydi. Beş yıllık sürede yaptığımız ikinci köprü yatırımıdır. Son beş yılda 300 proje yaptık. Bunların 60'ı büyük bütçeli projelerdir. Bir milyon ve üstü projelerdir. Köprünün maliyeti 2 Milyon 350 Bin lira civarındadır. 215 günde bitirilecektir. Köprünün uzunluğu 49 metredir. Gemi biçiminde projelendirildi. İki asansörlü ve dört yürüyen merdiveni bulunuyor. LED aydınlatma ile geceleri de güzel bir estetik hava kazandıracaktır."

"ORTA BOY DOKUNDURMA BİR PROJEDİR"

Yaptığı hizmetlerin açılışında ya da temel atma törenlerinde siyaseten küçük dokundurmalar yaptığını belirten Başkan Akaydın, Çallı Yaya Üst Geçidi'nin küçük dokundurma niteliğinde olmadığını projenin orta büyüklükte bir dokundurmayla ifade edileceğini belirterek, "Bazen açılışlarda küçük dokunuşlar diyorum ama bu küçük bir dokunuş değildir. Bu orta boy bir dokunuştur. Bu bölgeyi rahatlatacak bir projedir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından partililerle birlikte temelin atıldığı alana gelen Başkan Akaydın, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ve CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek ile temel atmanın startını verdi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akaydın Gürkut Acar Konyaaltı Muratpaşa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title