Haberler

Geleceğin Bilim Adamlarından İlginç Buluş Sensörlü Sandalye

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi tarafından hazırlanan "Yeteneğim Geleceğim Projesi" final programı yapıldı.

Yetenekli çocukların hazırladıkları birbirinden ilginç projeler ve deneyler davetlilerin beğenisini kazandı. En dikkat çeken projelerden biri olan sensörlü sandalyeyi ilk olarak Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı denedi.

Geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere kurulan Bağcılar Belediyesi Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi'nin öğrencilerinin hazırladık projeler Halk Sarayı'nda sergilendi. İstanbul Milletvekili Harun Karaca, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve İlçe Milli Eğitimi Müdürü MustafaYılmaz'ın katıldığı programa ilgi yoğundu.

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM OLDU

Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, gelecek nesli emanet edecekleri çocukların eğitimine her zaman öncelik verdiklerini söyledi. Dezavantajlı gruplar için birbirinden önemli çok sayıda proje gerçekleştirdiklerin belirten Başkan Çağrııcı, "Mevlana'nın ifadesiyle; "Bir neslin geleceğini bir önceki nesil hazırlar. Biz öğrencilerimize, gençlerimize güveniyoruz. Ve onların bugün ve yarın daha başarılı olmaları için imkanlar oluşturuyoruz. İnanıyorum ki; Bağcılar'da geleceğin, doktorlarını, avukatlarını, sanatçılarını ve bilim insanlarını yetiştiriyoruz." dedi.

İLGİ ÇEKEN PROJELER

Enderun Yetenekli çocuklar Merkezi'nin "Yeteneğim Geleceğim Projesi" kapsamında düzenlenen programda birbirinden ilginç buluşlar konukların gösterimine sunuldu.Öğrenciler, işlematör, dönüştür kazan, insansı robotkol, organik sabun, organik sineksavar krem, organik diş macunu, kolonya, sensörlü sandalye, bilgisayar oyunları, play atention , astronomi gezegen modelleri, Da Vinci makinalarında hazırlanan modeller, zome tool, ahşap çalışmaları, su arıtıcısı, güneş sistemi ölçek modelleri, hücre modelleri, ebru, yağlı boya çalışmalar ve Go oyununu sergilediler. Sahneye çıkan bazı öğrenciler de Kuru Guz (Sıkıştırılmış Karbondioksit), Doğal jeneratörle ışıklandırma deneylerini gerçekleştirerek büyük alkış topladı.

AĞRILARA SON VEREN SANDALYE

Gecede sergilenen ve en çok ilgi çeken buluşlardan biri de 'Sensörlü Sandalye' oldu. Bürolarda çalışanların yanlış oturma şekli yüzünden bel, sırt ve boyun ağrıları oluşturduğuna dikkat çeken yetenekli çocuklar, sağlıklı bir duruşla bu olumsuzluğun önüne geçmek için sensörlü sandalye icat ettiklerini söylediler. Dik durma ve düzgün oturma alışkanlığı kazandıracak sandalyede oturan kişi öne ya da yana doğru oturduğunda sandeleye alarm sesi vererek uyarıyor.

Sandalyenin ilk denemesini Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı yaptı. Sandalyeye oturan Başkan Lokman Çağrıcı, eğildiğinde yada yan durduğunda alarm sesiyle uyarı aldı. Çağrıcı dik oturduğunda ise alarm sesinin kesildiğini gördü. Fiziki olarak sağlık açısından önemli bir buluş olduğunu söyleyen Başkan Çağrıcı, yetenekli öğrencileri tebrik etti. Program İngilizce skeç sergileyen öğrencilerin gösterileriyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bağcılar Belediyesi Lokman Çağırıcı Harun Karaca Güncel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? 24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı?
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title