Haberler

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti

Güncelleme:

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti. Borne'un istifasını kabul eden Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından Borne'ye çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Borne'un yerine geçebilecek potansiyel adaylar arasında 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve 37 yaşındaki Savunma Bakanı Sebastien Lecornu gösteriliyor.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifasını Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sundu. Macron, Borne'un istifasını kabul etti.

Fransa'da Mayıs 2022'den bu yana görev yapan 62 yaşındaki Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti. Borne'un istifası Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından duyuruldu. Borne'ye çalışmalarından dolayı teşekkür eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Borne'un yerine kimin geçeceğini ise açıklamadı.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti

POTANSİYEL ADAY 34 YAŞINDAKİ EĞİTİM BAKANI GABRİEL ATTAL

Borne'un yerine geçebilecek potansiyel adaylar arasında 34 yaşındaki Eğitim Bakanı Gabriel Attal ve 37 yaşındaki Savunma Bakanı Sebastien Lecornu gösterilirken, söz konusu iki isimden biri başbakan olması halinde Fransa'nın gelmiş geçmiş en genç başbakanı unvanını alacak. Maliye Bakanı Bruno Le Maire ve eski Tarım Bakanı Julien Denormandie de uzmanlar tarafından muhtemel adaylar arasında gösteriliyor.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa ettiGabriel Attal

MACRON, 2022'DE YENİDEN SEÇİLDİĞİNDEN BERİ HÜKÜMET YASALARI GEÇİRMEKTE ZORLANIYOR

Macron ve Borne liderliğindeki hükümet, Macron'un 2022'de yeniden seçilmesinden kısa bir süre sonra mecliste mutlak çoğunluğu kaybetmiş ve yasaları geçirme konusunda zorlanmıştı. Macron'un geçtiğimiz sene aralık ayında yeni bir siyasi girişim sözü vermesinden bu yana hükümette değişiklik yapılacağı konusunda söylentiler artmıştı.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa ettiElisabeth Borne

KRİTİK BİR DÖNEMDE İSTİFA KARARI ALDI

Borne'un istifası Avrupa Parlamentosu seçimlerinden beş ay önce gerçekleşirken, Avrupa'da artan yaşam maliyetleri ve Avrupa hükümetlerinin göç akışını engellemedeki başarısızlığı nedeniyle halkın hoşnutsuzluğunun yaygın olduğu bir dönemde seçimlerin çarpıcı sonuçlara sahne olması bekleniyor.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti

ELİSABETH BORNE'UN SİYASİ KARİYERİ

16 Mayıs 2022'de göreve başlayan Borne, Macron'un ilk cumhurbaşkanlığı döneminde sırasıyla Ulaştırma Bakanı (2017-2019), Ekoloji Bakanı (2019-2020) ve Çalışma Bakanı (2020-2022) olarak görev almıştı. Borne, Fransa 5. Cumhuriyeti'nin ikinci kadın başbakanı olmuştu.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne istifa etti

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Elisabeth Borne Emmanuel Macron Sosyal Medya Fransa Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

oturan:

inanılmaz demek böylelleri de var dünyada.

106
23
yanıtYanıtla
Exit RS:

AKP ve BAKANLARI gibimi xd

yanıt0
yanıt0
Revolver:

bize ne kadar yabancı bir kelime , istifa

108
13
yanıtYanıtla
Kerem Kerim keleş:

Habere bak bir de son dakika ula bu kim kim görmüş bunu ??????

24
40
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Adamlarda onur var yapamayıncca istifa ediyor darısı hindistanın başına millyarın yüzde 70 ac yuzda 20 orta ve aotı yuzda 10 ultra zengin yuzde 70 payını yuzde 10 bölüşüyor ekonbomi cok kötü alavera dalavera dönüyor gandiden sonra hindisran düzelmedi :)

47
11
yanıtYanıtla
Bidüşün:

Aklıma nedense kılıçdarpğlu geldi.

7
19
yanıtYanıtla
JY:

BASKA ULKELERDE DURUST ONURLU YONETICILERDE VARMIS.

16
4
yanıtYanıtla
vedat cici :

bizdeki yüzsüzler emez

10
3
yanıtYanıtla
Bordo Bere:

Türk siyasetcilerin Lugatinda olmayan tek Terim Istifa tanimiyorlar isleride olmaz

2
1
yanıtYanıtla
Mehmet Gazanfer:

Bunu bir ortadoğu ülkesinde göremezsiniz

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title