Haberler

Eyyübiye'de Pazar Sorun Haline Geldi

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde kurulan ikinci el giyim pazarı çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesindeki Selçuklu mahallesinin bazı sakinleri sokaklarında kurulan ikinci el malzeme pazarından şikayetçi.

Mahalleli, hem sokaklarının kapandığını hem de güvenlik sebebiyle endişe duyduklarını ifade ederken, belediye ise bine yakın ailenin geçimini pazardan sağladığı gibi maddi durumu iyi olmayan insanların da pazardan alış veriş yaptığını belirtti

Kimi vatandaşlar için vazgeçilmez olan ikinci el malzeme pazarı kimi zaman da çevre sakinleri tarafından istenmeyebiliyor. Daha önce Eyyüp Peygamber Makamı'nın arkasındaki boş arazide kurulan ikinci el malzeme pazarının yeri bunlardan biri. Buradaki şikayetler üzerine yeri değiştirilen Pazar için bu sefer de Selçuklu Mahallesi sakinleri rahatsız. Sokaklarına üç gün kurulan pazarın yollarını işgal ettiğini kaydeden mahalle sakinleri, Pazar için gelen işportacıların çevreyi kirletmelerinden ve yaşanacak olası olaylardan tedirgin. Pazar için sokağın uygun olmadığını dile getiren mahalleli, Pazar için gelenlerin üç gün boyunca burada kaldıklarını, Türkiye'nin farklı şehirlerinden geldiklerini bu yüzden de can ve mal güvenliklerinin olmadığını belirtiyor. Belediyenin bu işe bir çözüm bulmasını istediklerini kaydeden mahalle sakini, İsa Demir, "Selçuklu mahallesi vatandaşı olarak bu ikinci el malzeme satan insanların ne tuvaletleri var, ne suları var, ne temizlikleri var ve yolu işgal ediyorlar. Cuma gününden itibaren geliyorlar. Cuma, cumartesi ve pazar günü üç gün yolumuzu işgal ediyorlar. Bir yangın çıksa kimse eve gelemez. Bir hasta olsa araba gelemez. Durumumuz çok kötü. Bugün 17 dönüm olan ve etrafı duvarla çevrili olan park pislikten geçilmiyor. Hepimiz dizanteriden gideceğiz, sivrisinekten gideceğiz. Sayın başkana söyledim. Reis muavinine söyledim. Zabıta müdürüne söyledim. Hepsine şikayette bulundum. Hepsi de karamsarlık yaratıyorlar. Kimse tedirginliğimizi gidermiyor. Eyyübiye sakini olarak 3762. sokağın vatandaşı olarak biz şikayetçiyiz. Bu şikayetimizin bir an evvel giderilmesini istiyoruz" dedi.

'DAHA UYGUN BİR YERE GÖTÜRÜLSÜN'

Buradaki insanların ekmek parasını kazanmalarına engel olmak istemediklerini açıklayan Demir, "Caddesi geniş, suyu olan, elektriği olan, kanalı olan bir yere bu vatandaşları götürsünler. Biz bu insanların ekmeğine karşı değiliz. Bir an evvel tedirginliğimizi gidersinler. Her bir minibüste 6-7 tane bayan var. Çocuklarımızı kaçırabilirler. Biz nasıl ispatlayabiliriz? Bunlar gece bile burada kalıyorlar. Kaldıkları için tedirginiz, rahatsızız. Temizlik yok, bakım yok. Bunlar Adana'dan geliyor, Antep'ten geliyor, Ankara'dan geliyorlar. Değişik yerlerden geliyorlar. Hayatımız tehlikede, kimin ne yapacağı belli değil. Evimizi terk edemiyoruz. Kapımızı terk edemiyoruz. Cuma, cumartesi, pazar bir yere gidemiyoruz. Hürriyetimiz, özgürlüğümüz kısıtlanmış. Bir an evvel buna müdahale edilsin. Bu insanlar başka bir yere kaldırılsın. Bu cadde değil, sokaktır. Sokak işgal edilemez. Sokak işyeri olamaz. Ne dükkan var ne baraka var ne su var ne de elektrik var. Onlarca insan parkın içinde ihtiyacını gideriyor. Bıraktıkları bütün pislik, çöp pazartesi gününe kadar kaldırılmıyor. Üç gün o çöpler yerde kalıyor. Bir an evvel bu temizlik işine önem versinler. Bu insanlara güzel bir yer versinler. Başkan beye şikayette bulunmuşum. Reis muavini Necmeddin Bey'e şikayette bulunmuşum. Zabıta müdürünü her gün arıyorum. Diyor 'biz bir yer temin edelim', son bir aydır sürekli bu şikayette bulunuyorum" diye konuştu.

'KORKUDAN ÇOCUKLARIMIZI SOKAĞA ÇIKARMIYORUZ'

Geceleyin parkta kalan insanlar yüzünden çocuklarını sokağa çıkarmaktan korktuklarını vurgulayan Bahattin Kalkan ise, "Bu insanlar parkta kalıyorlar. Su yok. Korkudan çocuklarımızı evden çıkaramıyoruz. Adamlar gelip çocuklarımı götürebilirler. Kandırabilirler çocukları. Kendisine bir gömlek, bir mendil verip götürebilir. Çünkü tanımıyoruz bu insanları. Burası bir vadi. Kimse yok burada. Gece mesela can güvenliğimiz yok. Gece yoldan gelirken ne yapacakları belli değil. Bu sokağın dışında kullanabileceğimiz başka sokak yok. Bu insanlar yaklaşık üç gün burada kalıyorlar. Su yok, tuvalet yok. Her arabada 10-15 kişi kalıyor. Bu insanlar bizi çok rahatsız ediyor. Bunlara bir çözüm bulunması gerekiyor. Evimizden ayrılamıyoruz. Bunlar nereden geliyor, biz bunu bilmiyoruz. Bu insanlardan korkuyoruz. Bu konuda çok şikayetçiyiz. Bunlara başka yerde bir yer versinler. Bugün yine azlar. Başka gün kapıya kadar geliyorlar. Yolumuzu kapatıyorlar. Kalabalık, değişik insanlar. Bir de haya, hicap yok. Kapımızın önünde yatıyorlar" diye dert yandı.

Bir başka mahalleli Yahya Aslan ise, "Eve gelemiyoruz. Sokak kapalı olduğu için. Bu insanlar bizi rahatsız ediyor. Üç, dört aydır sürekli geliyorlar. Daha önce başka yerdeydiler. Orada müdahale edince buraya geldiler. Vatandaş olarak rahatsızız, tedirginiz. Can güvenliğimiz yok" dedi.
Pazar için gelenler de kendilerine iyi bir yer verilmesi halinde gidebileceklerini belirtiyor.

SAĞLAM: DAHA UYGUN BİR YER BULMAYA ÇALIŞIYORUZ

Pazarla ilgili olarak dört defa yer değiştirmeye gittiklerini ve daha uygun bir yer aradıklarını belirten Eyyübiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Necmeddin Sağlam, bu pazardan Urfalıların da ekmek paralarını kazandıklarını kaydederek, ayrıca hem Suriyeli hem de yerli halkın alışveriş yaparak yararlandıklarını söyledi. Sağlam, "Bu onları taşıdığımız dördüncü yer. Daha önce cezaevinin karşısındaydı. Eyyüp Peygamber Makamı'nın aşağısında. Orada kötü bir görüntü veriyorlardı. Oradan çıkardık. Kalkıp Yenice'nin oraya götürdük. Yenice'nin orasında da sıkıntı olunca semt pazarımız vardı. Orada da sıkıntı oldu. Şu anda mahallenin sonuna götürmüşüz. Biz bir alan düzenlemesi yapana kadar, yani şimdi orada bine yakın insan ekmek yiyor, o insanları da mağdur etmek doğru değil. Şu andaki mevcut yerleri gerçekten uygun mudur? Değil. Fakat şu andaki imkanlar ölçüsünde ancak onları orada durdurabildik. Ama onları da en kısa sürede oradan da çıkartacağız. Şimdi o çıkardığımız yerlerden de esnaf gelip, 'Ya Allah için, çoluk çocuğumuz var, bizi sıkıntıya koyuyorsunuz. Biz perişan olacağız. Hırsızlık mı yapalım' gibi serzenişte bulundular. Biz de dedik ki, 'belli bir müddet burada kalsın' ki, onlar için bir yer, bir alan düzenlemesi yapana kadar. Fakat şimdi parkın arka tarafında bir iki tane ev var. O evler şikâyetçi. Onun dışında fazla bir sıkıntımız yok. Orayla ilgili zabıtamız olsun, temizlik işlerimiz olsun görevlerini yapıyorlar. Hafta sonları kuruyorlar pazarı. Pazar gününden sonra da temizlik işleri yapılıyor. Dediğim gibi onlarla ilgili bir çalışmamız var. İnşallah en kısa sürede alanı düzenleyeceğiz. Onları o parkın yanından da çıkartacağız. Her ne kadar Selçuklu mahallesinin sonunda da olsa kötü bir görüntü veriyor" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa İsa Demir Selçuklu Türkiye Yerel Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title