Haberler

Erzurumarşivintihar Eden Kadının Eşi ve Kumasına Dava

Erzurum'da eşi eve kuma getirdiği için bunalıma girerek 4'üncü kattan atlayarak intihar eden 2 çocuk annesi Netice Barçın'ın ölümü ile ilgili eşi ve kumasına dava açıldı.

Erzurum'da eşi eve kuma getirdiği için bunalıma girerek 4'üncü kattan atlayarak intihar eden 2 çocuk annesi Netice Barçın'ın ölümü ile ilgili eşi ve kumasına dava açıldı. Savcılık, evden gitmek istemesine engel olduğu ve dövdüğü için koca Kamil Barçın'ı kişi hürriyetinden yoksun kılmak, eziyet suçlarından 5 yıldan 18 yıla kadar, ölen Netice Barçın'ın yakınlarına, "Kamil'den yediğim dayak neyse, bu kadınla beraber bana vurması zoruma gidiyor" sözlerini dikkate alarak kuma Esengül Nikbay hakkında ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istedi. Merkez Palandöken İlçesi'nde 3 Haziran 2012 günü Abdurrahman Gazi Mahallesi 2'nci Yazıcı Sokak Doğu Ses Yapı Koop. F Blok Kat 4 Daire No 16'da meydana gelen intihar olayinda Netice Barçın (28) eşi Kamil Barçın'ın (30) eve kuma getirmesi sonucu bunalıma girdi. İddiaya göre, bu durumu kabullenmeyen Netice Barçın ile kuma Esengül Nikbay (33), eşi Kamil Barçın arasında tartışma çıktı. Tartışma üzerine Netice Barçın pencereden atlamak istedi. Kuma Esengül Nikbay ile Kamil Barçın kilitli olan kapının camını kırıp odaya girdi. Esengül Nikbay üzerine kuma geldiği Netice Barçın'ı elbisesinden tutmaya çalıştı. Üzerindeki kıyafet yırtılan Netice Barçın iç çamaşırı ile hamle yaptığı 4'üncü katın penceresinden düştü. Ağır yaralanan Netice Barçın Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Ölümü şüpheli bulunan Netice Barçın'ın eşi ve kuması gözaltına alındı. Kamil Barçın ile Esengül Nikbay, sorgunun ardından serbest bırakıldı. Otopsi raporunda Netice Barçın'ın akciğer ve karaciğerde tramvaya bağlı yırtılmalar, buna bağlı olarak meydana gelen kanama ile akciğer ve karaciğer bölgesinde çoklu kemik kırıkları sonucu öldüğü belirlendi.

"BANYOYA AYILTMAK İÇİN SOKUP ÇIKARTMIŞLAR"

Genç kadının ölümü üzerine babası Necati Kayık, kızının olaydan hemen önce eşi tarafından parkta dövüldüğünü ve bu şekilde eve götürüldüğünü belirterek kızının başka biri tarafından atılmış olacağını belirterek, Kamil Barçın ve kuması Esengül Nikbay'dan şikayetçi oldu. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Bakır Özkan'ın sürdürdüğü soruşturmada Netice Barçın'ın 11 yaşındaki kızı Yüsra Sena'nın annesinin salonun kapısını kapadığını, babasının kapıyı kırararak içeriye girdiğini, Esengül Nikbay'ın olay sonrası gözaltına alındığında anlatımlarını doğrulayacak şekilde elinde cam kesisi olduğunu, pencerenin açılır ve sabit kanatlarında yapılan incelemedeki parmak izlerinde Esengül Nikbay'ın Netice Barçın'ı atmadıkları, arkasından tuttuklarına doğrulayacak konumda olduğu dikkate alınarak 'kasten öldürme, kasten öldürmenin ihmali davranış ve işlenmesi' suçlarından kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildi. Kızının Kamil Barçın ile yaklaşık 11 yıl önce evlendiklerini belirten baba Necati Kayık, savcılıkta verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"Kamil Barçın, yaklaşık bir yıl öncesinde Esengül Nikbay isimli kadınla ilişkisi başlamış. İlk zamanlar bunu eve yansıtmamış, bir sürede Esengül Nikbay'ı kendi annesinin evinde tutmuş. Geceleri eve geç gelmeye başlayınca Netice sebebini sormuş. İşte olduğunu söylediği halde daha sonradan bu ilişkisini itiraf etmiş. Olaydan önceki iki aydan bu yana da Esengül'ü kızım ile yaşadığı eve getirmiş. Bu sebeple aralarında sürekli tartışmalar yaşanmış. 1 Haziran günü bizim eve gelen kızımın sorunlarını bildiğim için bizde kalıp barınmasını önerdim. Ancak ısrarla çocuklarını bırakamayacağını söyledi ve teklifimi reddetti. Olay günü Kamil Barçın'ın annesi bizim evimize telefon ederek bana 'Netice' diyerek kapatınca ben başına bir şey geldiğini anladım ve hemen evine doğru gittim. Gittiğimde ambulans ile hastaneye götürülüyordu. Kızımı yaralı vaziyette ve saçı ıslak şekilde gördüm. Kızım almış olduğu terbiye ve yaşam tarzı itibariyle üstünü başını açarak kendini atacak biri değildir. Olay günü evin yakınındaki parktan dövülerek getirilmiş. Evdede banyoya ayıltmak için sokup çıkarmışlar. Görenlerin anlattığına göre adeta bir un çuvalının düşüşü gibi düşmüş. Buda öldükten sonra düştüğünü göstermektedir. Olay günü öncesi Esengül Nikbay'ın kızıma 'baban sana bakacakmış, evden ayrılıp onun yanına git' şeklinde baskılar yaptığınıda duydum. Bir keresinde bende Kamil Barçın'a gidip ortadaki sorunu halletmesini istediğimde bana 'her ikiside bu evde beraber yaşayacak' şeklinde cevap verdi. Kızımın öldürülmüş olduğunu düşünüyorum ve Kamil Barçın ile Esengül Nikbay'dan şikayetçiyim."

Kız kardeşi Netice'nin ölümünden yaklaşık 15 gün önce yeğenini okula götürürken gördüğünü anlatan abla Hüsna Aslan, aşırı bezgin ve solgun göründüğünü vurguladı. Netice'ye eşi ve diğer kadın tarafından zehirlenme ihtimalinin bulunabileceğini düşünerek ısrarla nedenini sorduğunu işaret eden Hüsna Aslan, "Morali çok bozuktu. Kamil'den yakınarak bana 'Kamil'den yediğim dayak neyse, bu kadınla beraber bana vurması zoruma gidiyor' şeklinde bir ifade kullandı" dedi. Eşinin nişanlılık döneminde de intihara teşebbüs ettiğini ileri süren Kamil Barçın, Yüsra Sena ve 2 yaşında Türker isimli iki çocuklarının olduğunu bildirdi. İnternette tanıştığı Adanalı Esengül Nikbay ile gayri resmi evlilik hayatı yaşadığını ifade eden Kamil Barçın, "Olay günü sabah saatlerinde kızım Yüsra Sena'ya bağırması sebebiyle uykudan uyandım. Ordada küçük bir tartışma yaşadık. Öğlen saatlerinde kalktım, dışarı çıkarken Esengül'e Netice'nin evden çıkması halinde bana haber vermesini istedim. Bir süre sonra bu şekilde haber geldi. Eve döndüğümde apartmanın merdiven boşluğunda kızım Yüsra ile birlikte indiğini görünce içeriye götürdüm. İçeride kendisiyle tartışmamız oldu. Omuzundan tutarak kendisine söz anlatmaya çalıştım. Bu tartışma sırasında ben salondan oturma odasına geçtim. Daha doğrusu Esengül Nikbay aramıza girerek beni çıkardı. Kendisi de çıktı. İkimiz salonun dışına çıkınca arkadan kapıyı kilitledi. Şüphelendiğim için camın birisini ben kırdım, diğerini Esengül kırdı. Baktığımda salonunun penceresinin kanatlarını açmış kendisi de önünde oturuyordu. Ben her an atlayabileceğini düşünerek hemen apartmandan aşağıya indim. Ben inene kadar kendisi oradan atlamıştı. İddia edildiği üzere her hangi bir şekilde kendisini itmem söz konusu değildir. Esengül, kendisiyle zaman zaman tartışsa da olay günü aramıza girdi. Üzerindeki elbiselerin Esengül'ün engellenmek istemesi sırasında çıktığını zannediyorum. Zaten üzerinde tunik olarak tarif edilen uzun elbise vardı. Sanıyorum o elbise çıktığında çıplak olarak yere düşmüş olabilir" diye konuştu.

"KAMİL ÖNCE ELİYLE, SONRA SÜPÜRGENİN SAPIYLA VURDU"

Aynı evde birlikte yaşadıklarından itibaren Kamil Barçın ve Netice Barçın ile sık sık kavga ettiğini işaret eden Esengül Nikbay ise ifadesinde şunları anlattı:

"Netice olay günü üzerini giyindi ve evden çıktı. Bende telefonla Kamil'i aradım ve durumu anlattım. Çok kısa bir süre sonra Kamil, Netice'yi alarak eve getirdi. Eve geldikten sonda kavga etmeye başladılar. Salonunda bulunduğumuz esnada Kamil vurmak için Netice'nin üzerine yürüdü. Bu esnada Türker ağlamaya başladı. Ben araya girerek Kamil'in Netice'ye vurmasına engelledim. Türker'i yanıma aldım ve oturma odasına gittim, Yüsra'nın yanına bıraktım. Kamil ve Netice karşılıklı olarak kavga ediyordular. Kamil, Netice'ye önce eliyle daha sonra da elektrikli süpürgenin sapıyla vurdu. Kanatları açık olan pencerenin pervazının üzerine çıkmış dışarıya atlamaya çalışıyordu. Üzerinde elbise vardı. Ben uzanarak üstündeki elbiseye ancak yetişebildim. Elbisenin tam olarak hatırlayamadığım bir yerinden tuttum. Kendisi hala atlama gayreti içindeydi. Şayet o anda atlamaktan vazgeçmiş olsa bana elini uzatabilirdi ve tekrar içeriye alma ümidi olabilirdi. Fakat atlamak için çırpınınca benim tutmuş olduğum elbise üzerinden sıyrıldı ve oradan düştü. Ben önce çocuklara baktım, biraz sağa sola koşuşturduktan sonra aşağıya indim. İndiğimde orada bulunan insanlar beni suçlamaya başladılar ve dövdüler."

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede koca Kamil Barçın hakkında 'kişi hürriyetinden yoksun kılmak, eziyet suçlarından 5 yıldan 18 yıla kadar, kuma Esengül Nikbay hakkında ise kasten yaralama suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Tutuksuz sanıklar önümüzdeki günlerde 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Esengül Nikbay Kamil Barçın Palandöken Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title