Haberler

Erzincan'da altın madeni sahasında toprak kayması soruşturmasında 2 mühendis tutuklandı

Güncelleme:

Erzincan İliç'teki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen ve 9 işçinin göçük altında kaldığı toprak kaymasına ilişkin soruşturma devam ediyor. Maden ocağını işleten şirkette idareci pozisyonunda çalışan mühendis İ.T. ve K.M.A. tutuklandı. Öte yandan daha önce de aralarında şirketin Kanadalı yöneticisinin de aralarında bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, idari pozisyondaki 2 mühendis tutuklandı.

İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor.

Erzincan'da altın madeni sahasında toprak kayması soruşturmasında 2 mühendis tutuklandı

2 MÜHENDİS TUTUKLANDI

Bu kapsamda maden ocağını işleten şirkette idareci pozisyonunda çalışan mühendis İ.T. ve K.M.A. ifade işlemleri için adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusu sonrası nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen İ.T. ve K.MA. tutuklandı.

Erzincan'da altın madeni sahasında toprak kayması soruşturmasında 2 mühendis tutuklandı

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ.'ye ait altın madeni ocağı sahasında 13 Şubat'ta toprak kayması meydana gelmiş, irtibat kurulamayan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Toprak kaymasıyla birlikte siyanür ve çeşitli kimyasal maddelerin doğaya zarar vereceği gündeme gelmişti.

Erzincan'da altın madeni sahasında toprak kayması soruşturmasında 2 mühendis tutuklandı

KANADALI YÖNETİCİ DAHİL 6 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan Kanadalı J.R.G'nin yanı sıra A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T ve A.R.K'nin jandarmadaki işlemleri tamamlanmıştı. Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan zanlılardan aralarında Kanadalı J.R.G'nin de yer aldığı 6 kişi tutuklandı. 2 kişi ise adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Erzincan Maden İliç Hukuk Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

Firat Tas:

Murat kurum yargılanmadan hesap vermeden sonuca ulaşılamaz 9 işçi onun imzasıyla toprak altında

43
10
yanıtYanıtla
sinan çayırcı:

Şunların altını çizerek söylemek istiyorum. Bakanlığım döneminde, söz konusu bu işletmeye verilen ÇED raporunu dile getiriyorlar. Çevre Bakanlığı sadece çevresel etkileri denetler. İşletme; çevreye, doğaya zarar veriyor mu, vermiyor mu buna bakar. Bakanlığımız döneminde, bu işletmenin çevresel etki denetimleri çok sıkı bir şekilde yapıldı. Bu işletmenin çevre mevzuatına uygun iş yapıp yapmadığı, tam 135 kez denetlendi."

yanıt9
yanıt39
sinan çayırcı:

"İşletmenin faaliyetinde çevre mevzuatı kapsamında görülen eksiklikler nedeniyle; 3 ay kapısına mühür vuruldu. Bununla da kalınmayıp işletmenin çevreyi kirletmesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. Özet olarak biz kanunda öngörülen bütün cezai süreçleri hiçbir müsamaha göstermeksizin kararlılıkla uyguladık. İşletmenin, tüm tedbirleri aldığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilince faaliyetine tekrar başladı.

yanıt4
yanıt16
sinan çayırcı:

Bize iftira atanlar şunu da bilir ki; Çevre Bakanlığı işletmenin kapasite artışı kararını vermez, veremez, çünkü böyle bir yetkisi yoktur. Sadece ve sadece kapasite artışının çevreye etkisini ölçer, onaylar ya da onaylamaz. Yine, ÇED raporlarına ilişkin kararlarda birçok farklı kurum ve kuruluşun bilimsel görüş ve raporlarına bakılır. İşte bugün dillerine doladıkları ÇED kararı da 21 kurum ve kuruluştan oluşan komisyon üyeleri tarafından onaylıdır.

yanıt3
yanıt14
Benim Kkk:

Cwvreye zarar vermemismi sinan efendi irada ot bitmez artik ot gerci sen bu kafayla isparta ve burduru talan eden daglarini ormanlarini gollerini yeralti kaybaklarini dogal faunayi yok eden mermer ocakalrina da cevreye uygun is yapiyorlar dersin cevre kirliligi deyince senin aklina yere atilan izmarirltmi geliyor oradaki siyanurlu topragi aya mi gondereceksin

yanıt4
yanıt2
sinan çayırcı:

Benimkkk mala anlatır gibi anlatmış adam . Mal mısın ?

yanıt0
yanıt3
Onemli Degil:

Siyasi Uzantilari Nooldu ?

28
2
yanıtYanıtla
Kara_kalem:

HER ZAMAN SÖZÜMDEYĞM DEPREMDE MÜTAHIT MADEN DE MÜHENDİS TÜM BU OLANLARA İMZA ATAN KONTROL MEKANİZMASI OLAN BÜROKRATLAR SUÇSUZ. ORADA İŞE ALINAN MÜHENDİS İŞE GİRMEDEN MADENİN YAPISAL DÖKÜMAN GEEEKLİ İZİN VB EVRAKLARI ĞNCELEYİP Mİ İŞE GİRİYOR PATRONLAR NEDEN SELBEST YAZIKLAR OLSUN TÜRKİYE ADALETİNE BİR SAVCI HAKİM HAYIR DEMİYOR DİYEMİYOR

18
1
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bunlar kimini topal ördek kimini günah keçisi yaparak aç gözlülükle işledikleri günahlarından bu dünyada her zaman rahatça sıyrılıyorlar ...ama bilmezlermiki oraya yığdıkları zehirli toprak yığınları kadar günahları olanların öte yanda bu dünyadaki gibi kaçacak suçlarını ve günahlarını başkalarının üzerine atacak kuvvet ve kudretleri olmayacak ilahi adalete yaptıklarının hesabını mutlaka verecekler

16
1
yanıtYanıtla
Mahmut Çevik:

Şimdi suçlu mühendisler mi oldu buraya izni verip zehirli atıkları atmalarına müsade edenler suçlu değil mi? Bumu adalet?

3
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title