Haberler

Dha Yurt Bülteni - 19

Kaza yapan otomobilden inen sürücüye başka bir otomobil çarptı: 1 ölü, 2 yaralıESKİŞEHİR'de yol yapım çalışması nedeniyle trafiğin tek şeritten verildiği yolda 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı.

Kaza yapan otomobilden inen sürücüye başka bir otomobil çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

ESKİŞEHİR'de yol yapım çalışması nedeniyle trafiğin tek şeritten verildiği yolda 2 otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kaza yapan otomobilinden inen sürücü 55 yaşındaki Mehmet Akdoğan, bu sırada yoldan geçen bir başka otomobilin çarpması sonucu öldü, yaralı 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Kaza saat 21.00 sıralarında Gazi Mahallesi Sarıcakaya Caddesi Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havaalanı yanındaki alt geçit çıkışında meydana geldi. Yol çalışması nedeniyle trafiğin tek şeritten verildiği yolda Mehmet Akdoğan yönetimindeki 43 SE 013 plakalı otomobil karşıdan gelen ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 26 PN 874 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı.

Kazada hafif yaralandığı belirtilen otomobilin sürücüsü Mehmet Akdoğan araçtan inince 27 yaşındaki Hüseyin Kara'nın kullandığı 43 SD 505 plakalı otomobilin altında kaldı. Akdoğan, olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada 26 PN 874 plakalı otomobilin içinde bulunan 43 yaşındaki Ali Öztürk ile 38 yaşındaki Cem Bahtiyar yaralandı. 2 yaralı ambulanslarla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Polis ekipleri Mehmet Akdoğan'a çarparak ölümüne neden olan 43 SD 505 plakalı otomobilin sürücüsü Hüseyin Kara'yı gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Kazada yaralanan bir kişinin çekilen görüntüsü,

-Kaza yapan araçlar,

-Polislerin inceleme yapması,

-Yerde üzeri örtülü ceset,

-Ölüme neden olan otomobil,

-Ambulansın ve kaza yerindeki araçlar

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,

=========================================

LimakPort İskenderun Engelliler Kulübü, şampiyonluk kupasını aldı

TEKERLEKLİ Sandalye Basketbol 1'inci Lig'ini şapmpiyon olarak tamamlayan LimakPort İskenderun Engelliler Kulübü, şampiyonluk kupasını Türkiye Bedensel Engeliler Federasyon (TBESF) Başkanı Arif Ümit Uztürk'ün elinden aldı.

İskenderun Belediyesi 1. Nolu Gazino'da düzenlenen kupa törenine, Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Türkiye Bedensel Engeliler Federasyon Başkanı Arif Ümit Uztürk, LimakPort İskenderun Genel Müdürü Gündüz Arısoy, LimakPort İskenderun Engelliler Kulübü Onursal Başkanı Zübeyde Aslan, Kulüp Başkanı Anıl Abacı ve davetliler katıldı. Bünyesinde aktif dokuz branşı barındırdıklarını anlatan LimakPort İskenderun Engelliler Kulübü Başkanı Abacı, oyuncuların inanılmaz bir başarı sergilediğini söyledi.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig'ine yükselen sporcuları kutlayan TBESF Başkanı Uztürk, daha sonra Vali Yardımcısı Ölmez ile şampiyonluk kupasını verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

LimakPort İskenderun Engelliler Kulübü Başkanı Anıl Abacı'nın konuşması

Türkiye Bedensel Engeliler Federasyon Başkanı Arif Ümit Uztürk'ün konuşması

Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez'in konuşması

Kupa ve madalyaların verilmesi

Süre: 02'52" Boyut:  116 MB

Haber-Kamera: Ufuk AKTUĞ / İSKENDERUN(Hatay),

=============================================

Dünya çingene şarkıları İzmir'de söylendi

YURTİÇİ ve yurtdışında çok sayıda konser veren ünlü opera sanatçısı Serap Çiftçi 'Dünya Çingene Şarkıları' konserleri kapsamında çingene şarkılarını İzmirli sanatseverler için seslendirdi.

Ahmed  Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde sahne alan Serap Çiftçi, Endülüs, Balkan, Yunan, Romen, Rus, İtalyan, Hint ve Türk çingene şarkıları söyledi. Proje direktörlüğünü İlker Kutlu Aktaş'ın yaptığı konserde ünlü oyuncu, komedi ustası Asuman Dabak da konuk sanatçı olarak katıldı. Serap Çiftçi'ye sanat direktörlüğünü Uğur Sayınbatur'un üstlendiği Kültür Modern Brass Ensemble ve perküsyon sanatçısı Hamdi Akatay eşlik etti. Birçok başrol üstlenen Antalya Opera ve Balesi sanatçısı Mezzo Soprano Serap Çiftçi, Viyana, New York, Washington, Ekvador, Venezuela, Moğolistan, Uganda, Namibiya, Zambiya, Botswana ve Ürdün konserlerinden sonra ilk defa İzmir'de sahne aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Konserden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: İZMİR,

=============================

Suruç saldırısıyla ilgili duruşma öncesi yoğun önlem (3)

İFADELER ALINDI

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde 33 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bombalı saldırıyla ilgili 1'i tutuklu, 3 sanığın yargılandığı duruşmada ölenlerin aileleri ile saldırıda yaralananlar ifade verdi. Saldırıda oğlu Çağdaş Aydın'ı kaybeden ve kendisi de yaralanan Fethi Aydın, ifadesinde davaya gelişleri sırasında kendilerinin polis tarafından didik didik arandıklarını belirtip, bu uygulamalara rağmen bombacının yakalanamamış olmasına tepki gösterdi.

Canlı bomba saldırısında annesi Ferdane Kılıç ve kardeşi Nartan Kılıç'ı kaybeden Sinem Kılıç ise, saldırı sonrası polisin yardım etmek isteyenlere saldırdığını iddia edip, ambulansın geç geldiğini öne sürerek, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ak Partili vekiller ve olaydan sorumlu olan tüm kamu görevlilerinden şikayetçiyim. O gün Suruç'a oyuncaklarımızla gitmiştik, bugün yine buraya oyuncağımla geldim."

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Başkanı Ceren Çoban, hem katliamın mağduru, hem de federasyon adına müdahillik talebinde bulunacağını belirterek, "Federasyonumuzun ezilenlerin yanında olma pratiğinde Suruç bir ilk değildi. Roboski, Soma, Van depremi NATO üssüne karşı Kürecik halkının yanındaydık. 7'nci genel kurulumuzda 'Beraber savunduk, beraber inşa edeceğiz' kampanyamızın kararını aldık ve Suruç'a doğru yola çıktık. Coğrafyanın dört bir yanından tüm halklardan gençler, Kobanili çocuklar gülsün diye inşa çalışmasına katıldı" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, kamu görevlileri hakkında da suç duyurusunda bulunulması gerektiğini kaydederek, mahkeme heyetine ayrıca parti olarak hazırladıkları bir klasör rapor sundu.

ETHA MUHABİRİ GÖZALTINA ALINDI

Duruşmanın görüldüğü saatlerde Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Pınar Gayıp ise yapılan kimlik sorgulamasının ardından hakkında yakalama kararı bulunduğu gerekçesiyle jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Gayıp, ifadesinin alınması için İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcı, kurumların müdahillik talebinin reddedilmesini, duruşmada beyanda bulunan SGDF Eş Genel Başkanı Ceren Çoban hakkında suç duyurusunda bulunulmasını, tutuklu sanığın ise SEGBİS yoluyla ifade vermesini istedi. Mahkeme heyeti, Çoban hakkındaki suç duyurusunda bulunulmasını ve sanık Yakup Şahin'in Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade vermesi talebini kabul etti.

Mahkeme, Ankara Gar saldırısıyla ilgili tutuklu bulunan sanık Yakup Şahin'in Suruç saldırısıyla ilgili de tutuklanmasına karar verip, duruşmayı 14 Temmuz'a erteledi.

Haber: Ali LEYLAK / ŞANLIURFA,

===============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bilal Ölmez Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title