Haberler

CHP'li Keskin: Ekonomi Bakanı, Muhtarlara Rüşvet Gönderdi

Güncelleme:

CHP'li vekil Adnan Keskin, Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin, il genelindeki 617 muhtara pahalı hediye paketleri gönderdiğini öne sürdü.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, Ekonomi Bakanı ve Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin, il genelindeki 617 muhtara pahalı hediye paketleri gönderdiğini iddia ederek, "Seçim rüşveti gibi algılanan hediye paketlerinin dağıtılması siyasi etiğe uygun düşmemiştir" dedi.

Adnan Keskin, bugün de Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek, Bakan Zeybekci ile ilgili yeni iddialar dile getirdi. Toplumu, bireyleri, medyayı ve anayasal kurumları tasallutu altına aldığını belirttiği AK Parti iktidarı döneminde 'Lale Devri'ne benzeyen israf, haram ve yolsuzluklar yaşandığını ileri süren Keskin, şunları söyledi:

617 MUHTARA SEÇİM ÖNCESİ ÖZEL HEDİYE PAKETİ

"Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de görev yapan 617 muhtara seçimler öncesi hediye paketleri dağıtmıştır. Özel bir kurye ile imza karşılığı teslim edilen paketler ile birlikte Bakan Zeybekci'nin AKP'ye oy isteyen mektupları da muhtarlara elden verilmiştir. Bir bakanın partisine oy kazandırmak ve göz boyamak için seçim rüşveti gibi algılanan hediye paketleri dağıtması siyasi etiğe uygun düşmemiştir. Daha önce şantaj ve baskı yöntemleri devreye sokularak muhtarları toplantılarına katılmaya zorlayan anlayış, hukuken yetkisi olmadığı halde AKP'nin propagandasına dönüşen bu etkinliklere katılmayanlar hakkında kaymakamlar aracılığıyla soruşturma tehdidini savurduğunu ne çabuk unutmuştur. Şimdi, hediye ettiği çoraplar ile muhtarları kandıracağını mı zannetmektedir."


HEDİYE PAKETİNİN İÇİNDEKİLER

Keskin, hediye paketenin içinde iki pjama takımı, nevresim takımı, plaj havlusu, el havlusu, vücut havlusu, battaniye ve iki çorap olduğunu söyledi. Keskin, Nihat Zeybekci tarafından muhtarlara gönderildiği iddia edilen paketi açtı, bakanın yazdığı 7 Haziran'daki genel seçimler için destek istediği mektubu okudu.

"BAKAN KISA SÜRE ÖNCE İKİ OTOMATİV MARKASINI ZİNCİRİNE KATTI"

Adnan Keskin, Denizli'nin Göveçlik Mahallesi'nde şirketine milyonlarca liralık rant sağlayacak usulsüz imar uygulamasında suçüstü yakalandığını öne sürdüğü Bakan Zeybekci'nin kısa bir süre önce 2 otomotiv markasını daha 'Turkuaz' adıyla şirketler zincirine kattığını iddia etti.

Keskin, "Bu değirmenin suyu nereden gelmektedir? Bakan Zeybekci yoksa herkesten gizlediği bir gömü mü bulmuştur. Siyasete girdikten sonra kısa sürede zenginleşen Zeybekci'nin bu başarısının sırrı nedir? Şimdi Zeybekci'yi iki ahlaki yükümlülüğü yerine getirmeye çağırıyorum. Bu iki otomotiv bayiliğini neyin karşılığında aldınız ve bunun bedeli kaç liradır? Siyasete girdiği 2004 yılında mal varlığı neydi? Belediye başkanlığı, milletvekilliği ve bakanlığı dönemi de dahil 2015 yılında ne oldu? Çıksın malvarlığını kamoyuna açıklayarak topluma hesap versin" diye konuştu.



"AK PARTİ ADAYI SGK'YI DOLANDIRMAKTAN YARGILANIYOR"

Adnan Keskin, AK Parti'nin Denizli milletvekili adaylarından birinin de SGK'yı dolandırmaktan Denizli Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığını söyledi. Yargılamanın devam ettiğini belirten Keskin, "Ekonomi Bakanı dağıtım işleriyle meşgul olurken, partisinin bir başka milletvekili adayı da SGK'yı dolandırmaktan yargılanıyor. Sahte belgelerle kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan iktidar partisinin milletvekili adayı, AKP'yi Denizli'de temsil etmekte. Ancak olay ortaya çıktıktan sonra kendisini toplumdan gizlemek için seçim çalışmalarına katılamamaktadır. Denizli siyaseti, partisi ne olursa olsun usulsüzlük, şaibe ve dolandırıcılık iddialarıyla gündeme gelen milletvekili ve adaylarını hiç hak etmemektedir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Adnan Keskin Ak Parti Denizli Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (11)

canMobil-ANDROID:

benim,senin vergilerin le hediye ha,kul hakki,Allah korkusu kalmamış bunlarda yazıklar olsun.

9
1
yanıtYanıtla
RahatsızMobil-ANDROID:

Akp hep böyle şaşırmak yok hırsızlar topluluğu.

9
0
yanıtYanıtla
UYUMLU:

O ADAM DAHA TAZE. HEDİYE GÖNDERMİŞ ÇALMAMIŞ AL HEDİYENİ OYUNU YİNE BAŞKA PARTİYE VER. TEHDİT ETMEMİŞ BASKI KURMAMIŞ VS. . . SENİN YAPTIKLARINI SAYMAKLA BİTMEZ KİTAP OLUR. .

3
6
yanıtYanıtla
ssmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Yıllardır siyaset yapiyon denizli için ne yaptın tas tas üstüne koymadin keskin

2
6
yanıtYanıtla
DENİZLİLİ:

DENİZLİNİN YEREL KANALLARI DRT VE PAMUKKALE TV ALLAH RIZASI İÇİN ARTIK HERGÜN HER SAAT AKP REKLAMI YAPMAKTAN ZEYBEKÇİNİN HABERİNİ KOYMAKTAN VAZGEÇİN. SIKTINIZ HARBİDEN.

7
0
yanıtYanıtla
AliMobil-ANDROID:

Sizde iki paket yollayin

4
3
yanıtYanıtla
Bekir Kiling:

Denizlide drt ve pamukkale tv izliyordum gun boyu . Ama artik izlemiyorum. sebebi Akp iki kanalida kiralamis devamli gece gunduz 24 saat Akp Zeybekcinin reklamini yapiyolar. Artik izlemiyorum tanidigim tum arkadaşlar izlemeyi birakmazlar bikdirdilar. yuh olsun iki kanalada kendiniz calin kendiniz oynayin. Akp yalakalari.

4
0
yanıtYanıtla
illet:

O kadar olacak tabii, muhtarlar da AKPyi secmeyenleri bildirecekmis. Bu satilmis insanlarin bedelini ödüyor AKP. Onlarada bu yakisir zaten. .

3
0
yanıtYanıtla
can:

Kalaşnikofa Şarjör olmayın. Yılmaz Özdilin bugünkü yazısını okuyun. Şahaneeee

0
1
yanıtYanıtla
yıldırım:

sen de de olsa sen de dağıtırdın. önce halkın oylarını kazanmaya bak. elin de yokki ne dağıtıcan. . . . ATATÜRK ATEN SONRA TÜRKİYE yi ileriye götüren tek parti hataları da olmuştur. ama artılarına bakın. . .

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title