Haberler

Bir Gecede Üç Belde

Güncelleme:

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Hamzabeyli Belediyesi'nin düzenlediği iftar yemeğine katıldı ardından Hacıhaliller ve Çobanisa'yı da ziyaret etti.

Hamzabeyli'de halka seslenen Başkan Ergün, "Çalmadan, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeden, şeffaf yöneticilik anlayışıyla hizmetlerimizi yaptık. Manisa artık büyükşehir oldu. Hizmetlerimizi köy ve beldelerimize de kaydırdık. Yıllardır buralarda yapılamayan hizmetleri iki aydır yapmaya çalışıyoruz. Allah nasip eder bir 5 yıl daha sizlerden destek aldığımız takdirde, merkezde yaptığımız hizmetlerin aynısını buralara da yapacağımızın sözünü veriyorum" diye konuştu.

Hamzabeyli'de yaklaşık bin kişiye düzenlenen iftar yemeğine Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de katıldı. İftar yemeğine Başkan Ergün'ün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Mimar Azmi Açıkdil, Tamer Çipiloğlu, Cem Çöllü, Hasan Eryılmaz, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, MHP İl Başkanı Tamer Akkal, MHP Merkez İlçe Başkanı Engin Kabadağ, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Papuçcuoğlu, MHP 23. Dönem Millletvekilleri Mustafa Enöz, Ahmet Orhan, Şoförler Odası Başkanı Yusuf Enli, belediye ve il genel meclisi üyeleri, Hamzabeyli Belediye Başkanı Sami Acar, Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahramanlar, Koldere Belediye Başkanı Serdar Yılmaz, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan ile birlikte diğer beldelerden gelen belde belediye başkanları ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. İftar yemeği öncesinde Manisa Şehzadeler Mehteri'de bir konser verdi. Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün Hamzabeyli'ye gelişinde büyük bir coşku ve alkışlarla karşılandı. Belde meydanında düzenlenen iftara yaklaşık bin kişi katıldı. İftar yemeğinin ardından ilk sözü MHP 23. Dönem Manisa Milletvekili Mustafa Enöz aldı. Mübarek Ramazan ayı içerisinde siyasetten uzak durmaya çalıştıklarını ancak hükümet yetkililerinin iftar yemeklerinde dahi siyaset yaptıklarını ifade ederek, "Eğer biz siyaset yaparsak bunların bu günlerde tutulacak bir yakasının kalmadığını söylemek istiyorum. Herkesin ne kadar sıkıntı içerisinde olduğunu, çiftçinin yok edildiğini herkes görüyor. Bu konulara çok fazla girmek istemiyorum ve hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum" dedi.

"Manisa'yı Yaşanabilir Bir Kent Haline Getirdik"

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün'de Hamzabeyli'de düzenlenen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yaptı. Mübarek Ramazan ayı içerisinde Hamzabeyliler ile birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ergün, Hamzabeylilere hayırlı Ramazanlar temennisinde bulundu. Başkan Ergün göreve geldikleri günden bu yana yaptıkları hizmetlerle ilgili de bilgi verirken, "Sizlerin de desteğiyle 2009 yılında Allah bu görevi bizlere nasip etti. Yaklaşık 4 yıl 3 ay sonunda geldiğimiz bu noktada Manisa'ya en iyi hizmeti yapmaya çalıştık. Manisa'yı yaşanabilir insanlarımızın geceleri de gezebildiği, sosyal alanlarıyla farklı bir kent haline getirdik. Bu hizmetler karşılığında halkımızın mutlu ve memnun olması da bizim için manevi bir değer taşıyor. Bugün başkan yardımcılarım, daire müdürlerim ve sayısı bin 900'ü geçen personelimizle en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bunu yaparken de şeffaf, hesap verebilir ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemeyen bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz" dedi.

"Bütçede Rekorlar Kırdık"

Başkan Ergün göreve geldiklerinde 2008 yılı bütçesinin 65 Milyon TL olduğunu da hatırlatarak, "Her yıl rekor üstüne rekor kırarak 2012 yılında bütçeyi 168 Milyon TL'ye çıkardık. 2013 yılında ise bütçemiz 200 Milyon TL'yi geçecek. Çok şükür delikleri kapattık. Birilerinin cebine gidenleri kestik. Çok şükür bunu ekibimizle birlikte başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sonuçta bunlar sizlere olumlu yansıyor. Para varsa iş var. Ama işi yönetmekte ayrı bir meziyet. Ekibimizle en iyisini en ucuza alabilmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

"Manisa'nın 57 Mahallesi'ne Hizmet Götürdük"

Göreve geldikleri günden bu yana Manisa'nın 57 mahallesinde hizmet gitmeyen cadde ve sokak bırakmadıklarını altını çizen Başkan Ergün, "Mahallelerimizin gerekli alt yapılarından, park ve bahçesinden, yağmur suyu drenajından, asfaltlamaları ve sosyal alanlarına da kadar bütün eksikliklerini tamamladık. Son bir yıldır ise büyük projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Çanakkale Şehitleri ve Atatürk Sergi Salonu, Atatürk Gençlik Merkezi, Belediye Şantiye Hizmet Binaları, Kent Park, Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, Katlı otoparklar, Otogar ile birlikte saymakla bitiremeyeceğimiz projelerimizi tamamlamaya başladık" şeklinde konuştu.

"Yıllardır Sizlere Gelmeyen Hizmetleri İki Aydır Biz Yapıyoruz"

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyükşehir kanunu çerçevesinde hizmetleri ilçe, köy ve beldelere de yaydıklarını hatırlatarak, "Demirci'nin simgesi haline gelecek tarihi saat kulesi tamamlandı. Selendi'nin üç girişinde bulvarlarını tamamladık. Killik beldesinden, Koldere'ye kadar bütün beldelerimizin eksikliklerini tamamlıyoruz. Hamzabeyli de dâhil olmak üzere köy ve beldelerimizin camilerini ışıklandırmaya başladık. Çöp konteyneri eksikliğinden, oturma gruplarına taş ve asfaltlama noktasında ihtiyaçlara imkânlarımız dâhilinde destek veriyoruz. Bugün merkezde 60 camini aydınlatılması yapıldı. Köy ve beldelerimizde ise bu rakam 70'i geçti. Bugüne kadar köy ve beldelere yapılamayan, getirilemeyen hizmetleri biz iki aydır yapmaya çalışıyoruz" dedi.

"Bir 5 Yıl Daha Desteğinizle Merkezdeki Hizmetleri Buralarda da Yapacağız"

Başkan Ergün konuşmasında önümüzdeki dönemde yapılacak yerel seçimlere de değindi. Bugüne kadar aldıkları göreve hiç hıyanetlik etmediklerini dile getiren Başkan Ergün, "Allah bu görevi bizlere nasip etti ve en iyi şekilde görevimizi yapmaya çalıştık. Allah nasip eder bir 5 yıl daha bizlere destek verirseniz Manisa merkezde yaptığımız hizmetlerin aynısını köy ve beldelerimizde de yapacağımızın sözünü veriyorum. Rabbim yeter ki bizlere sağlık, sıhhat ve huzur versin. Onun dışında bir beklentimiz yok. Bu işin en büyük güzelliği manevi yönüdür. Yaptığımız bu görevler gerçekten zor görevler. Ama en büyük mutluluk Allah katında vatandaşa yaptığın hizmettir" dedi.

"Büyükşehir'de Bütçeyi Emin Ellerin Yönetmesi Gerekir"

Köy ve beldelerde isteklerin yerine getirildiğini hatırlatan Başkan Ergün, "Bundan sonra da imkânlarımız dâhilinde yapmaya devam edeceğiz. Büyükşehir olduğumuzda bütçe gelirimiz 800 Milyon ila 1 Katrilyon civarında olacak. Bunun adaletli bir şekilde dağıtımını emin eller, çalmayan ellerin yapması gerekiyor. Bunun bilincinde olmanızı istiyorum. Yaptığımız örnek belediyeciliği İnşallah yeni dönemde de yapmayı Allah bize nasip eder. Anlatılacak çok şey var ancak önümüzdeki günlerde yeniden bir araya geleceğiz ve anlatacağız. Ben sizlere sağlık sıhhat içerisinde bereketli bir Ramazan ayı diliyorum" şeklinde konuştu. Başkan Ergün konuşmasının ardından çocukları da sevindirdi. Çocuklara top ve haçlık dağıtan Başkan Ergün, kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen çocukları da kırmadı.

Hacıhaliller ve Çobanisa'yı da Ziyaret Etti

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Hamzabeyli ziyaretinin ardından Hacıhaliller'e geçti. Başkan Ergün'ü Hacıhaliller'e girişinde bayanlar karşıladı. Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e çiçek vererek hizmetleri nedeniyle teşekkür eden bayanlar, hizmetlerin devam etmesi temennisinde bulunarak hatıra fotoğrafı çekildi. Başkan Ergün daha sonra Hacıhaliller meydanında bulunan kahvehaneleri de ziyaret ederek vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Daha sonra belde meydanında bulunan bir kahvehanede çay molası veren Başkan Ergün, burada vatandaşlarla sohbet etme imkânı da buldu. Manisa Belediye Başkanı ve beraberindekilerin son durağı ise Çobanisa oldu. Burada da Belde Belediye Başkanı İsmet Apak ve kalabalık bir grup tarafından karşılanan Başkan Ergün, köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Çobanisalılar Başkan Ergün'e hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Başkan Ergün Çobanisa'nın ardından belde ziyaretlerini sonlandırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cengiz Ergün Hacıhaliller Hamzabeyli Güncel Haberler

title