Haberler

Enkaza dönen Ankapark'la ilgili iktidar kanadından ilk açıklama! Topu CHP'ye attılar

Güncelleme:

Mansur Yavaş'ın kapılarını açmasının ardından 801 milyon dolarlık enkazın gözler önüne serildiği Ankapark'la ilgili iktidar kanadından ilk açıklama geldi. CHP'yi suçlayan Bakan Kurum, "Kaderine terk edilen Ankapark'ın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı, bu görüntülerde sizin hiç mi sorumluluğunuz yok? Burası sadece bir Ankapark meselesi değildir. Burası bir zihniyet meselesidir, CHP zihniyeti meselesidir." dedi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Melih Gökçek tarafından büyük vaatlerle inşa ettirilen ancak açılışından 7 ay sonra ziyaretçi gelmediği için iflas edip kapanan Ankapark'tan geriye 801 milyon dolarlık bir enkaz kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen parkın kapılarının ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından açılmasıyla birlikte içerideki 801 milyon dolarlık enkaz görüntüleri ve 5 milyona yakın harcamayla yaptırılan dinozor heykelleri gündem oldu.

Bakan Kurum, Ankapark'taki milyonlarca dolarlık enkaz için CHP'yi suçladı: İçiniz hiç mi sızlamadı?

"BU DİNAZORUN HİÇBİR ŞEYİ YOKTU"

Gökçek ise konuyla ilgili "Bu dinozorun hiçbir şeyi yoktu. Bu kadar yıpranmasının mantığını anlamak mümkün değil. Mutlaka birileri bir şey yaptı" ifadelerini kullandığı bir paylaşım yaptı.

Bakan Kurum, Ankapark'taki milyonlarca dolarlık enkaz için CHP'yi suçladı: İçiniz hiç mi sızlamadı?

BAKAN KURUM, CHP'YE YÜKLENDİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün Bitlis'te yaptığı konuşmada Mansur Yavaş'ın Ankapark'ın görüntülerini paylaşmasına ilişkin açıklamalarda bulunarak CHP'ye yüklendi.

Bakan Kurum, Ankapark'taki milyonlarca dolarlık enkaz için CHP'yi suçladı: İçiniz hiç mi sızlamadı?

"HİÇ Mİ İÇİNİZ SIZLAMADI?"

Ankapark'ın haliyle ilgili muhalefeti eleştiren Kurum, "Kaderine terk edilen Ankapark'ın bu görüntülerini verirken hiç mi içiniz sızlamadı, bu görüntülerde sizin hiç mi sorumluluğunuz yok? Yolunuza sürekli algı üreterek mi devam edeceksiniz? Oysa Ankaralı hemşerilerimiz sizden hizmet, eser, proje bekliyor. İşte millete hizmeti şeref bilenler bugün Bitlis'te, tarihi adımlar atıyor. Vatandaşımız haklı olarak soruyor. Ankara'nın merkezinde çocukluğumuzun geçtiği o bölgede şöyle çocuklarımız, yavrularımız, parklar, bahçeler, oyun alanları içinde koşup eğlenseydi kötü mü olurdu? Her yaştan kardeşimiz bu yeşil alandan, sosyal alandan istifade etseydi kime ne zararı olacaktı? Sizin bu inatlaşmanızın faturasını Ankara'nın gençleri, çocukları ödedi, hala da ödüyorlar. Yazık değil mi? Yapılmış bir hizmeti beğenirsin ya da beğenmezsin belediye başkanı olarak senin görevin o hizmeti, kamunun yararına, milletin faydasına sunmaktır. Sizden beklenen, Ankara'yı sosyal medyaya konu etmeniz, mahkum etmeniz değildir. Bunlar bırakın millet için hizmet üretmeyi, eser üretmeyi yapılmış bir eseri bile korumaktan acizler" dedi.

Bakan Kurum, Ankapark'taki milyonlarca dolarlık enkaz için CHP'yi suçladı: İçiniz hiç mi sızlamadı?

"CHP ZİHNİYETİ MESELESİ"

Sözlerinin sürdüren Kurum, "Burası sadece bir Ankapark meselesi değildir. Burası bir zihniyet meselesidir, CHP zihniyeti meselesidir. Üzülerek görüyoruz ki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da CHP zihniyetine çok kolay intibak etmiş, bu zihniyetin kodlarına, geleneklerine, tarihine mahkum olmuştur" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum, Ankapark'taki milyonlarca dolarlık enkaz için CHP'yi suçladı: İçiniz hiç mi sızlamadı?

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE 2 SEÇENEK SUNDU

ABB'nin önünde 2 seçeneğin olduğunu söyleyen Kurum, "Şimdi Ankara Büyükşehir Belediyesinin önünde iki seçenek var, ya geçmişi, mahkeme süreçlerini, park ile ilgili yersiz tartışmaları, sosyal medyadaki algı çalışmalarını bir kenara bırakacaksınız. Ankaralı kardeşlerimizin rızasıyla yapılan projeyi vatandaşlarımızın hizmetine sunacak, binlerce Ankaralı kardeşimize bu projede istihdam sağlayacaksınız ve burayı yükselen Ankara'mızın en güzide mekanlarından biri haline getireceksiniz. Ya da yine her fırsatta arkasına sığındığınız 'engelleniyoruz' yalanına sarılacak, burayı bir çöküntü alanı olarak bırakacaksınız. Şimdi soruyorum. Bu iki seçenekten hangisini tercih edeceksiniz? Bu alanı Ankaralı kardeşlerimizin hizmetine mi sunacaksınız? Yoksa 3 yıldır yaptığınız gibi burayı çürümeye mi terk edeceksiniz? Burayı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siyasi ikbaliniz için bir malzeme olarak kullanmaya devam mı edeceksiniz? Biz bu sorularımızın cevaplarını milletimiz gibi merakla bekliyoruz. Bunun sonuna kadar da takipçisi olacağız. Buradan, Selçuklu şehrinden açık ve net söylüyorum. Biz bugüne kadar Bitlis'imizde, İstanbul'umuzda, Ankara'mızda, 81 ilimizde hiçbir alanın, projenin sahipsiz kalmasına asla müsaade etmedik, bundan sonra da asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Geride enkazı kalan Ankapark'la ilgili iktidar kanadından ilk açıklama! Topu CHP'ye attılar

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Murat Kurum Ankapark Haberler

500

Yorumlar (17)

Mehmet Candan:

Ankaralıların rızası ile mi yapılmış? Hangi Ankaralı 801 milyon dolara burayı yap demiş? Onun aklından şüphe ederim. Alan firma 7 ay sonra iflas etmiş kapatmış. Suçlu Mansur yavaş öyle mi? AKP zihniyeti bu işte

14
8
yanıtYanıtla
ismail bey :

Alan firma çalıştırmaya başladı, seçimler oldu, mansur mahkemeye gidip, durdurdu. üç senedir çürütüldü. suçlu mansur değilmi.

yanıt3
yanıt4
Sanane Adımdan :

haftada 2 milyon kişi ziyaret ediyordu gayet başarılı bi park niye kapatılır ki şu hale bırakılır yazık gerçekten yazık böyle zihniyete demekki IGA da kapatıcaklar avrupada en çok uçuş yapılan havalimanı şuan bunlar gelince oda bunun gibi olucak

7
12
yanıtYanıtla
musa karakaş:

Bu kadar gereksiz masrafı yap, milletin parasını çarçur et sorumluluğu kabul etme, suçu CHP ye at.ülkeyi yönetenler iyi olursa kendinden ,kötü olursa başkasının üzerine(CHP ve dış güçler) at.Ne var böyle yonetmeye

12
7
yanıtYanıtla
ismail bey :

Çok karlı bir anlaşmayla satılmıştı işletmesi. Sırf Atatürk orman çiftliği arazisi diye yok etmek istiyorlar. Şarap fabrikası, bira fabrikası, içkili lokantalar, kokoreçciler çiftliğe değer katıyor tabi..

yanıt2
yanıt5
Oguz Oztekin:

Çinliler volvoyu 1.8 milyar dolara aldı. AKP bu enkaza 801 milyon dolar yatırdı. Ülke nasıl mı battı işte böyle

11
4
yanıtYanıtla
ismail bey :

yapıldığında çok güzeldi, ve iyi bir anlaşmayla işletmesi devir edildi, mansur kapattırdığı için enkaza döndü.

yanıt2
yanıt4
Sedat Kolsuz:

Adam yerli turist çekmek için servet ödedi maalesef siyasi kavgalardan park hurdaya döndü .İki yıl dur aklınız nerde idi yav çocuklar gençler eğleniyordu onlarada mi acımadınız

6
6
yanıtYanıtla
ilyas USTA:

Milletin parasını sırf başka parti yaptı diye çürümeye terk etmek halkın parasını sokağa atmaktır.Yillardir bu zihniyet değişmedi.

4
8
yanıtYanıtla
Orcun Yazicioglu:

göstericek tabi akpnin har vurup harman savurduğu milletin parasını.

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title