Haberler

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'ye geliyor

Güncelleme:

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın salı günü Ankara'ya gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la bir görüşme yapacağını açıkladı.

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşan Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Salı günü Ankara'ya geleceğini duyurdu.

Türkiye ile Filistin arasında tarihi bağlar olduğunu ifade eden Maliki, "Her platformda Türkiye, Filistin'e destek veriyor. Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas her zaman irtibat içinde. Filistin Devlet başkanı Abbas Salı günü Ankara'da olacak. Türkiye'ye verdiği destek için müteşekkiriz. Sürekli insani yardım gönderiyor. Türkiye'nin desteğine güvenebileceğimizi yüreğimizde hissediyoruz" dedi.

Maliki'nın açıklamalarından satırbaşları;

"Ramazan hepimiz için kutsal bir ay. İsrail baskı yapıyor. Yerleşimcilerin kurduğu örgütlerin birçoğu Aksa'yı yıkıp yeni bir realite oluşturmaya çalışıyorlar. O bölge sadece Müslümanlara münhasır değil, Yahudiler için de kutsal. İsrail'in oradaki statükoyu değiştirme çabalarına net duruş göstermeliyiz.

"ACİL EYLEME GEÇMEMİZ LAZIM"

İrlanda ve AB içindeki diğer ülkeler Netenyahu'yu ve iki devletli çözümü uygulamasını beklerse boşuna bekler. Torunlarımız bile göremez. Acil eyleme geçmemiz lazım. Kaldıraç etkisiyle Netenyahu'ya iki devletli çözümün ne zaman ve nasıl uygulanacağı konusunda baskı yapmalı. Filistin devletini tanımakla işe başlamalılar.

"İSRAİL İŞGALİ SONA ERMELİ"

ABD ve diğer herkese bir hatırlatma, Filistinlilerin yalnız olmadığının hatırlatılması. Bölgedeki halklar Filistinlilerle birlikte durur. İsrail Filistin topraklarını işgalini bitirmediği müddetçe, Filistin egemen devlet olarak 67 sınırlarında kurulmadığı sürece Filistin davasını saldırmak için ancak o zaman kullanmazlar. Amacımız İsrail işgalinin sona erdirilmesi ve bunun tanınması.

ABD'NİN FİLİSTİN'İ TANIYACAĞI İDDİASI

Batı ülkeleri (ABD dahil) yoğun şekilde Filistin sorunu çözümünü müzakere yoluyla çözmeye meyilli değiller. ABD'liler 7 Ekim sonrası çatışmanın bir şekilde çözülmesi gerektiğini farkettiler. Bununla ilgili haberler çıkıyor, umuyorum gerçek olsun. ABD'de karar alma mercilerinde doğru tartışmalar yapılması bizi mutlu eder. Tanıma olunca Netenyahu da kendi pozisyonunu gözden geçirir ve müzakere masasında iki devletli çözümü konuşabiliriz.

ULUSLARARASI HUKUK İHLALİ

Batı Şeria Filistin toprağı. Yerleşimciler yasadışıdır. Uluslararası hukuka göre tasfiye edilmelidir. Cenevre konvansiyonu ihlalidir. Uluslararası hukukun herkes tarafından saygı görüp uygulanmasını istiyoruz.

"NETENYAHU KARAR VEREMEZ"

Bizim 30 bin Filistinli görevlimiz Gazze'de yaşıyor. Temel hizmetleri sunmaya çalışıyor. Ateşkes olduğunda yine devam edecekler. Yeni bir şeyden bahsetmiyoruz. Zaten var olan bir şeyin devam ettirilmesinden bahsediyoruz. Kimseyi kabul etmeyeceğiz. Filistin idaresine alternatif getirilmesini kabul etmeyiz. Tek meşru yönetim Filistin yönetimidir. Netenyahu aksini söylüyor ama Filistin vatandaşı değildir. Netenyahu kimin yöneteceğine karar veremez. Bir işgalci olarak bunu söylüyor. Bunu söyleyebilecek bir yetkisi yok. Siyaseten bir değeri yoktur. Yerel komiteler oluşturacağız diyor. Kim için çalışacak? İsrail işgal kuvvetleri için mi? Gazze'de tek yetkili ve meşru yönetim Filistin yönetimidir. Savaş sonrası dönem için de durumu böyle görüyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Abbas Filistin Türkiye Ankara Riyad Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

Güvenilir Adam:

Türkü sürekli arkadan vuranların canla başla desteklenmesini kınıyorum. Türk askerini Kıbrısta işgalci, suriyede kınayan, Azerbaycan a karşı ermeniyi destekleyen zihniyeti kınıyorum

27
23
yanıtYanıtla
Fılm Studyosu:

Malesefki Filistin gerçekleri bunlar

yanıt16
yanıt15
berk can:

yalanci algici ve iftiracisin elbet karşiligini bulursun

yanıt0
yanıt1
Demir Acer :

Bu önce güney Kipristaki elçiliğini bi geri çeksin sonra yardim istesin

27
22
yanıtYanıtla
Murat Yaman:

Mahmut Abbas Doğu Türkistan ile ilgili, "Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi (Uygur Soykırımı) bir insan hakları meselesi değildir. Bu Çin'in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin hükumeti, Çin'in bu mücadelesini her zaman destekliyor, Filistin her zaman Çin'e inandı. Çin'in her zaman adaleti yerine getireceğine inanıyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Bir Türk olarak bunları malesef unutamıyorum.

4
0
yanıtYanıtla
alp lohn greene:

DÜNYANIN İNSANI ÖLÜYOR FİLİSTİNDE BU ADAM ORTALARDA YOK İNANILIR GİBİ DEĞİL. KENDİ ÜLKESİ İÇİN BİR ŞEYDE YAPMIYOR ANCAK AĞIZINDA LAF GEVELİYOR.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title