Haberler

Tarihin en büyük felaketlerinden biri! Ölü sayısının her geçen saat arttığı ABD'de, Başkan Biden'dan kritik uyarı geldi

Güncelleme:

ABD'de Kuzey Kutbu'ndan gelen ve ülkenin yarısından fazlasını etkisi altına alan soğuk hava dalgası sebebiyle 17 kişi hayatını kaybetti. 1,7 milyondan fazla ev ve iş yerine elektrik verilemeyen ABD'de başkan Joe Biden, "Bir nesilde ancak bir kere görülebilecek şiddetteki soğuklar" ile ilgili olarak vatandaşları yapılan uyarıları dikkate almaları konusunda uyardı.

ABD'de dondurucu kar fırtınası, ülke çapında 1,7 milyondan fazla ev ve iş yerini elektriksiz bırakırken hava şartlarına bağlı kazalarda en az 17 kişi hayatını kaybetti. Ulusal Hava Servisi (NWS), Kuzey Kutbu'ndan gelerek ülkenin yaklaşık üçte ikisini etkisi altına alan dondurucu rüzgarların, ülkenin orta ve doğu kesimlerinde hafta sonunda da etkisini sürdüreceğini duyurdu.

ABD tarihinde bir ilk olabilir! Kar fırtınası nedeniyle 17 kişi öldü, 1,7 milyondan fazla ev elektriksiz kaldı

GÖRÜŞ AÇISI SIFIRA KADAR DÜŞTÜ

CNN'nin haberine göre, ülke genelinde yaşanan hava koşullarına bağlı kazalarda en az 17 kişi yaşamını yitirdi. Çoğu zincirleme şeklinde meydana gelen trafik kazalarında çok sayıda kişi de yaralanırken, yetkililer, bazı bölgelerde saatte 115 kilometreye ulaşan kar fırtınası nedeniyle görüş açısının sıfıra kadar düştüğü uyarısında bulundu.

ABD tarihinde bir ilk olabilir! Kar fırtınası nedeniyle 17 kişi öldü, 1,7 milyondan fazla ev elektriksiz kaldı

1,7 MİLYONDAN FAZLA EV VE İŞ YERİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Poweroutage sitesine göre ülke genelinde 1,7 milyondan fazla ev ve iş yeri elektriksiz kalırken, yetkililer, devam eden olumsuz hava şartları nedeniyle arızaların tamir edilmesinin günler alabileceği uyarısında bulundu. ABD'de dondurucu soğuklardan 200 milyondan fazla kişinin etkilenmesi öngörülürken soğukların, Kanada sınırından Meksika sınırına kadar etkili olabileceği kaydedildi. Fırtına nedeniyle ülkenin orta batı kesimindeki Montana, Güney Dakota ve Wyoming eyaletlerinde sıcaklıkların sıfırın altında 45 santigrat dereceye düştüğü belirtildi.

ABD tarihinde bir ilk olabilir! Kar fırtınası nedeniyle 17 kişi öldü, 1,7 milyondan fazla ev elektriksiz kaldı

BIDEN VATANDAŞLARA "UYARILARI DİKKATE ALIN" ÇAĞRISI YAPTI

New York, Virginia, Kentucky, Georgia, Kuzey Carolina ve Oklahoma dahil birçok eyalette olağanüstü hal ilan edilirken ABD Başkanı Joe Biden, vatandaşları uyarıları dikkate almaya çağırdı. Uçuş takip sitesi FlightAware, Noel için yılın en yoğun seyahat dönemlerinden biri öncesinde 8 binden fazla uçuşun iptal edildiğini ve 25 binden fazla uçuşta gecikme yaşandığını aktardı. Uçuşları iptal edilen ya da geciken Amerikalılar havalimanlarında mahsur kalırken, yetkililer, vatandaşlardan hava şartlarını dikkate alarak güvenli bir Noel bayramı için zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları tavsiyesinde bulundu.

ABD tarihinde bir ilk olabilir! Kar fırtınası nedeniyle 17 kişi öldü, 1,7 milyondan fazla ev elektriksiz kaldı

"NESİLDE BİR KEZ GÖRÜLEBİLECEK " ŞİDDETTE BİR SOĞUK

ABD'de, 21 Aralık'ta ulusal ve yerel hava raporlama kurumları, "nesilde bir kez görülebilecek" şiddette soğuk ve karlı hava şartları konusunda uyarıda bulunmuştu. Ulusal Hava Durumu Servisi (NOAA), ülkenin bazı bölgelerinde son 40 yıldır yaşanmamış soğuk hava şartlarının yaklaştığını duyurmuştu. Hava durumu servisi, "Yoğun kar yağışının, seyahatleri çok zor veya imkansız hale getirebileceğine ve hayatı tehlike oluşturabileceğine" işaret etmişti.
Ayrıca, soğuk havanın etkisiyle oluşacak fırtınanın, ülkenin Kanada sınırındaki Great Lakes bölgesinde 3. kategorideki kasırganın basıncına eşdeğer olacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Fırtına Kanada Haberler

Bakmadan Geçme

Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim?
500

Yorumlar (11)

UĞUR ÖNÜT:

ABD'yi yere göğe sığdıramayanlar, 17 kişi Türkiye'de soğuktan donarak ölse, hükümeti yerden yere vururlar !

74
53
yanıtYanıtla
Birol Erdem:

Allahını naleti üzerinde olsun .katil Amerika.

59
35
yanıtYanıtla
mehmet tinmaz:

Yüce Allah in laneti müslüman dusmanlarina Allah genede masum insanları korusun masum çocuklar var

72
14
yanıtYanıtla
Yiğit Çolak:

Ne kadar cahil bir toplum olduğumuzu yorumlar gösteriyor. 1. Amerika bir kişi değildir masum insanların da olduğu büyük bir nüfustan oluşuyor. 2. -45 diyor, fırtına diyor, doğayla mücadele zordur. Ayrıca homeles çok olduğundan muhtemelen bu ölümlerin çoğu homeles tır.

33
41
yanıtYanıtla
Turan İNCEOZ :

ABD ve Rusya Suriye'de, Irak'ta, cezayirde,Filistin'de , Afganistan'da masumlara acıyor mu? uzağa gitmeye gerek yok. 15 Temmuzda ülkemizde darbeyi desteklemedi mi? PKK yi kurup başımıza beka edip nice vatan evladının katili değil mi? Evsiz veya evli nüfusun çoğu da göçmen oldu. Alma mazlumun ahını demişler.

yanıt27
yanıt3
Ercan Ercan:

Tam cahilce bir yorum. Irak ta Afganistan'da masumlar yok muydu? hepsi de Talibanmıydı? Hepsi de Saddamcı mıydı? Ayrıca Allah dostu olanları Allah koruyacaktır veya rezillik çekmeden cennetine alıp götürecektir.

yanıt3
yanıt0
mahalle sakini:

amerika homeless ? Hani amerika büyük devletti ? Millet aç aç öldük bittik diyenler milletimiz 2023 gelmeden 2023 model iphone almak için diyar diyar yabancı ülke gezerken amerikalı sokaklarda ölüyor.

yanıt1
yanıt1
VaioNokia:

dinimiz, kafire bile zulmetmeyi onun bile hakkına girmeyi yasaklamıştır.

yanıt2
yanıt0
acili biber:

Allah en iyi biledir herr seyin akibetine o karar verir ol demesi yeterlidir

40
6
yanıtYanıtla
Talebe:

abd neden halkına sahıp cıkmıyor , sokak devrıyelerı artıması lazım . acil devlet bınalarını sokakta kalanlara acması lazım. yemek sıcak cay falan dagıtması lazım. yolda mahsur kalan varmı dıye yollarda duzenlı devrıye gezmesı lazım . hıc bırını yapmıyor

14
4
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title