Haberler

Gümüşhane'de Ders Zili 3 Bin 225 Minik Öğrenci İçin Çaldı

Gümüşhane'de 3 bin 225 minik öğrenci, uyum eğitimi kapsamında bugün okulla tanıştı.

Gümüşhane'de 3 bin 225 minik öğrenci, uyum eğitimi kapsamında bugün okulla tanıştı.

İlkokul birinci sınıflar ve ana sınıflarına kayıt yaptıran minik öğrenciler için eğitim-öğretiminin başlangıcında Vali Vekili Cahit Karatepe, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun ile Yusuf Çiftçioğlu İlkokulunu ziyaret etti.

Miniklerin, sosyal ve sportif etkinliklerle öğrenme ortamını tanıması ve sevmesi, okul kurallarını öğrenmesi ve okula iyi bir başlangıç yapması gerektiğini belirten Vali Vekili Cahit Karatepe, "Yeni eğitim sistemiyle birlikte okula başlama yaşı 66 aya çekilmişti. 2012-2013 eğitim - öğretim yılı birinci sınıfa başlayacak öğrenciler bugün başladı. Merkez Bin 117, Torul 244, Kelkit Bin 28, Köse 162, Kürtün 307 ve Şiran 370 öğrenci ile toplam 3 bin 225 1. Sınıf öğrencisi ile anasınıfı öğrencileri bugün aileleri ile birlikte okullarının yolunu tuttu. Öğrenci ve öğretmenlere başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum." dedi

Öğrenci ziyaretinin ardından öğretmenlerle bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise topluma hizmet veren her mesleğin saygın olduğunu fakat bütün meslek mensuplarını yetiştirip hayata hazırlayan öğretmenlik mesleğinin ayrı bir kutsallık taşıdığını belirtti. Başöğretmen Atatürk'ün "Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" diyerek öğretmenlere olan inancını ve güvenini belirttiğini ifade eden Aktaş, "Sizlere emanet ettiğimiz çocuklarımızı, Atatürk ilke ve inkılapları ile Türk milletinin milli ve manevi değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven, topluma karşı sorumluluk duyan kişiler olarak hayata hazırlayacağınıza olan inancım tamdır. Sizlere inanıyor, güveniyor ve başarılar diliyorum." diye konuştu.

Ziyarette anne ve babaları ile birlikte okullarına gelen minik öğrencilerin heyecanlı halleri dikkatlerden kaçmadı.

Öğretmenler ise minik öğrencileriyle yakından ilgilenerek heyecanlarını yatıştırmaya çalıştı. Yeni dönemin hazırlıklarına günler öncesinden başlayan velilerin de en az çocuklar kadar heyecanlı oldukları gözlendi.

Diğer sınıf seviyesindeki öğrenciler için 2012-2013 eğitim-öğretim dönemi ise 17 Eylül 2012 tarihinde başlayacak. Birinci dönem 20 Ocak 2013 Cuma günü sona erecek. İkinci dönem 6 Şubat'ta başlayacak ve ders yılı 8 Haziran'da bitecek. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Cahit Karatepe Hızır Aktaş Gümüşhane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title