Haberler

Terör Örgütü PKK'ya İki Ayda Ağır Darbe! Bin 426 Terörist Öldürüldü

Güncelleme:

Asker "ulaşılamaz" denilen sığınak ve terör örgütü mevzilerini imha etti, eylül ve ekim aylarında bin 426 PKK'lı terörist öldürüldü. İHA'larla terör örgütüne ağır darbe vurdu.

Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren, siviller ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü Pkk'ya operasyonlarla karşılık verildi, eylül ve ekim aylarında bin 528 Pkk'lı terörist etkisiz hale getirildi.

AMANSIZ TAKİP

Ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, genç, yaşlı ve çocuk ayırt etmeksizin saldırılarında sivilleri de hedef alan Pkk'lı teröristlere karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Türk Polis Teşkilatı'nın amansız takibi sürüyor.

"Gece, gündüz, şehir merkezi ya da kırsal" demeden yurt içindekiler başta olmak üzere yurt dışında da Pkk'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü Pkk'ya iki ayda ağır darbe vurdu.

BOMBALI EYLEMLER ÖNLENDİ

Güvenlik güçleriyle karşı karşıya gelmemek için genellikle patlayıcılarla tuzak kuran ya da pusu şeklinde eylemler yapan Pkk'lı teröristlerin, ağır kayıp verdikleri için bombalı araçlarla yapmak istediği birçok eylem de ekiplerin dikkati sayesinde önlendi.

2 AYDA 125 ŞEHİT

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 1 Eylül-31 Ekim'de terör örgütü Pkk'nın saldırılarında 35'i köy korucusu, 86'sı asker, 4'ü polis olmak üzere 125 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Saldırılarda Hakkari'de 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti 1. sıra adayı Ahmet Budak, İçişleri Bakanlığınca Erciş Belediyesi Meclis üyeliği için görevlendirilen Latifiye Mahallesi Muhtarı Mehmet Şerif Doğu, AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in de aralarında bulunduğu 16 sivil yaşamını yitirdi, hamile bir kadın ve çocukların da olduğu 32 sivil, operasyonlarda da 12 korucu, 165 asker ve 17 polis yaralandı.

BİN 528 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılar gerçekleştiren terör örgütü Pkk'ya yurt içi ve dışında hava ve kara operasyonlarıyla karşılık verdi.

Eylül ve ekimdeki operasyonlarda bin 528 Pkk'lı terörist (bin 426 ölü, 24 teslim, 78 yakalanan) etkisiz hale getirildi.

Pkk ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik olmak üzere pek çok ilde 1 Eylül'den 31 Ekim'e kadar gerçekleştirilen operasyonlarda da 964 şüpheli gözaltına alındı. Bunlardan, aralarında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın da bulunduğu 333'ü tutuklandı.

33 BOMBA YÜKLÜ ARAÇ İMHA EDİLDİ

İki aylık süreçte Tunceli, Diyarbakır, Bingöl, Şemdinli, Mardin, Şanlıurfa, Van, Muş, Erzurum ve Hakkari'de karayollarına döşenen 25 patlayıcı, güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde imha edildi.

Şırnak, Muş, Van, Hakkari, Diyarbakır, Bitlis ve Tunceli'de Pkk'lı teröristlerce bombalı saldırılarda kullanılmak üzere hazırlanan 33 araç, güvenlik güçlerince fark edildi. Bomba yüklü araçlar, kontrollü şekilde imha edilirken, güvenlik güçlerinin dikkati büyük faciaları önledi.

13 İLDE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Terör örgütü Pkk'ya yönelik TSK'nın, Irak'ın kuzeyi ve yurt içindeki bazı bölgelere düzenlediği hava harekatları sürüyor.

Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlarda bölücü terör örgütüne ait barınak ve silah mevzileri de imha edildi.

Güvenlik güçlerinin yanı sıra sivilleri de hedef alan bombalı saldırılar gerçekleştiren ve kış hazırlığı yapan Pkk'lı teröristlere yönelik Tunceli, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Mardin, Kars, Siirt, Bingöl, Ağrı, Bitlis, Muş, Erzurum ve Erzincan başta olmak üzere bölgedeki operasyonlar aralıksız devam ediyor.

Operasyonlarını zorlu kış ve arazi şartlarına rağmen sürdüren güvenlik güçleri, ele geçirdikleri silah ve mühimmatın yanı sıra birçok sığınak, mağara ve barınağı da içindeki yaşam malzemeleriyle imha ederek, örgütün kış yapılanmasına büyük zarar verdi.

SİLAHLI İHA'LAR TERÖRİSTLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Son dönemde ihbar ya da istihbarat beklemeden zorlu hava ve arazi koşullarına rağmen didik didik terörist arayan ve örgüt mensupları ya da yandaşlarınca "ulaşılamaz", "tespit edilemez" denilen sığınak, depo ve terör örgütü mevzilerini imha eden Jandarma Özel Harekat (PÖH) ve Polis Özel Harekat (JÖH) timleri, silahlı insansız hava araçlarıyla (İHA) terör örgütüne ağır darbe vurdu.

Yerleşim yerlerinin yanı sıra kırsalda da dağı taşı, vadi ve ormanları adeta karış karış tarayarak örgüt mensuplarını köşeye sıkıştıran güvenlik güçleri, örgütün sözde üst düzey sorumluları olmak üzere yüzlerce teröristi etkisiz hale getirdi.

Operasyonlarda İHA'lardan alınan anlık istihbaratları değerlendirip PKK hedeflerini havadan ve karadan ateş altına alan güvenlik güçleri, terör örgütüne ait yüzlerce sığınak, depo ve mevzi ile tonlarca patlayıcıyı imha etti.

AĞIR ZAYİAT VEREN ÖRGÜT MORAL BOZUKLUĞU YAŞIYOR

Bölgedeki güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, son dönemdeki başarılı operasyonlarla büyük oranda üye, mühimmat ve moral kaybı yaşayan terör örgütü PKK, taktik değişikliğine giderek genç ve tecrübesiz teröristleri sahaya sürmeye başladı.

Ölüme gönderildiklerini söyleyen birçok terörist, sözde bölge sorumlularına karşı çıkmaları üzerine infaz edildi. Örgütün sözde grup sorumlularının, telsiz konuşmalarında TSK'nın icra ettiği operasyonlarda çok zayiat verdiklerini ve yeni katılımların olmadığını söyledikleri belirlendi.

Güvenlik güçlerince Çukurca'da düzenlenen operasyonda kaçan teröristlerin bıraktıkları eşyalar arasındaki notlarda örgütte moral bozukluğu yaşandığı, teröristler arasında birbirlerine silah çekecek seviyede tartışmalar olduğu, bölgedeki terör örgütü mensuplarının sözde grup liderlerine itaat etmedikleri, psikolojik sorunlar yaşadıkları ve örgütten kaçmayı düşündüklerine ilişkin ifadeler yer aldı.

TERÖRİSTLER KORUCULARI VE SİYASİLERİ HEDEF ALDI

Bölge halkından destek göremeyen bölücü terör örgütü üyeleri, köy korucularını ve kendilerine muhalif siyasetçileri de hedef aldı.

Teröristlerin, Lice ilçesinde operasyondan dönen geçici köy korucularını taşıyan minibüse düzenlediği roketatarlı saldırıda bir korucu şehit oldu, 3 korucu yaralandı.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde yol kesen terör örgütü PKK mensupları, kaçırdıkları köy korucusunu götürdükleri Ayvalık köyünde şehit etti.

AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert, iş yerinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti. AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu da evinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu yaşamını yitirdi.

Ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozarak kanlı saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'ya bir ağır darbe de bölge halkından geldi.

Van'da bir araya gelen 16 ilden 181 aşiret temsilcisi, bölgedeki terör saldırılarına yayımladıkları ortak bildiriyle tepki gösterirken, birçok vatandaş da PKK'nın sözde sorumlularını ihbar ederek yakalattı.

İçişleri Bakanlığından, etkin ve kararlılıkla yürütülen terörle mücadele sürecinde ihbarda bulunarak devlete verdikleri destekle aranan terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesini sağlayan vatandaşlara, Ödül Komisyonu tarafından 4 milyon 680 bin lira ödül verildiği açıklandı.

SON İKİ AYDA ÖNE ÇIKAN TERÖR OLAYLARI

Eylül ve ekim aylarındaki önemli terör olaylarının bazıları şöyle:

Teröristler, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Van'da AK Parti İl Başkanlığı önündeki polis noktasına bomba yüklü araçla saldırı düzenledi. Saldırıda 50'si sivil, 4'ü polis olmak üzere 54 kişi yaralandı.

Şırnak-Van karayolunda güvenliği sağlayan askerlere PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 6 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 8 asker şehit oldu, 8 asker yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK üyelerine yönelik operasyonda 7 asker şehit oldu, 20 asker yaralandı. Operasyonda 104 terörist etkisiz hale getirildi.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçesi sınırları arasında bulunan Tendürek Dağı'nın Gökçebulak köyü mevkisindeki korucu noktalarına PKK'lı teröristlerce saldırı düzenlendi. Saldırıda 7 korucu, 2 asker ve bir emekli köy korucusu şehit oldu, 3 asker ve 2 vatandaş yaralandı.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen havanlı saldırıda 3 asker şehit düştü, biri ağır 5 asker yaralandı.

Van'ın Başkale ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu 8 asker yaralandı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde askeri üsse PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda bir asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ile DBP'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fırat Anlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, terör örgütü ve uzantılarına destek verici nitelikte faaliyetlerde bulundukları belirlenen 11 bin 285 öğretmen açığa alındı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Türkiye Eylül PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title