Haberler

Gökbelen ve Mara'da 30 Ağustos Şenliği Düzenlendi

Silifke Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen 30 Ağustos Gökbelen ve Mara köyleri yayla şenlikleri sona erdi.

Silifke Belediyesinin katkılarıyla gerçekleştirilen 30 Ağustos Gökbelen ve Mara köyleri yayla şenlikleri sona erdi.

Gökbelen ve Mara yaylalarında düzenlenen müzikli eğlence şenlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başladı. etkinliklerin sunumunu ise Silifke Belediyesi Kültür Müdürü Lütfi Uğur yaptı.

İlk gün Gökbelen yaylasında yapılan etkinlikte konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, rahmetli eski muhtar Durmuş Ali Gölgeli'yi de andı. Öngel, "Gökbelen Muhtarlığımızla birlikte organize ettiğimiz ve bugün gerçekleştirilen 30 Ağustos Yayla Şöleni ve Zafer kutlamaları programına hoş geldiniz. Nur içinde yatsın çok değerli genel meclis üyemiz ve eski Gökbelen muhtarımız Durmuş Ali Gölgeli bey uzun yıllar bu yayla şenliklerini düzenledi. Allah rahmet eylesin. Onunla birlikte birçok programlar icra ettik. Şimdi de Muhtarımız Mustafa Gölgeli Bey'le birlikte buraya geldiğimden bu yana, bu programları yapıyoruz. Biliyorsunuz 30 Ağustos Türk milletinin tarihinde önemli bir gün, başkomutanlık meydan muharebesinin kazanıldığı önemli bir zafer, bu nedenle bütün Türkiye'de, Yurtta ve tüm İlçelerde, Yaylalarda çok değişik etkinliklerle kutlanıyor. Biliyorsunuz, Türk milletinin tarihte çok düşmanı olmuştur. Ne zaman Milletimiz zayıf düşse; ekonomisi, siyasi ve askeri durumu zayıflasa hep harekete geçmişlerdir. İşte Osmanlı Devletinin yıkıldığı ve Osmanlı Cumhuriyetinin kurulduğu yıllarda da böylece Anadolu'yu paylaşmak isteyen bir çok ülkeler ülkemize girmiştir. İçimizdeki bir çok düşmanda buna destek vermiştir. Bunların içerisinde Rumlar vardır, Yunanlılar vardır, Fransızlar gelmiştir, İtalyanlar gelmiştir bir çok uluslar gelmiştir, Türkiye'ye. Dolayısıyla her bir grup kendince paylaşarak, Sevr Antlaşmasını uygulamaya koyulmuşlardır. Tabi ki Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Anadolu'da çok zor şartlarda bir çalışma yaparak Türk Milletini örgütlemiş, silahlandırmış ve bu düşmanlara karşı koymuştur. Sonuçta da Bir çok Ülkede de Türk Milleti düşmanı yurttan atmıştır. Bugünkü Misak-ı Milli Sınırlarını çizmiştir. Bu nedenle ben Türk Milletinin yeniden devrini gerçekleştiren, M. Kemal'i ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum ve 30 Ağustos Zafer Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

Gökbelen Köyü Muhtarı Mustafa Gölgeli ile Mara Köyü Muhtarı Fehmi Topbaş etkinliğe katkı verenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından Silifke Belediyesi Müzisyenleri Cihan Nayir, Hüseyin Say, Cafer Topallı ve Mehmet Arslan Silifke türkülerini seslendirdiler. Daha sonra ise Silifke Belediyesi Halk Oyunları gurubu da bir gösteri sundu. Yöresel sanatçılardan Mehmet Partal ile Remzi Kır konserlerini alkışlar altında gerçekleştirdi son olarak gecenin sanatçısı Aybüke Ayberk sahne aldı. Yaklaşık bir saati geçkin programı ile göz dolduran Aybüke Ayberk, halkla birlikte oyun oynadı türkülerini söyledi.

Şenlikte konuşan Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, şenliklere destek veren tüm Silifkelilere ve emeği geçenlere teşekkür ettiğini açıkladı. Yöresel ses sanatçıları Mehmet Partal, Remzi Kır, Gurup Ritmiks tarafından seslendirilen türküler eşliğinde köylüler gönüllerince eğlendiler. MHP Silifke İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen Genel Merkez Sanatçısı Osman Öztunç konseri ise Kırobası halkını coşturdu. Öztunç söylediği birbirinden güzel türkülerle Mara halkına 30 Ağustos coşkusunu ve heyecanını yaşattı.

Silifke Belediyesi, Gökbelen ve Mara Muhtarlığı ve Mara Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 30 Ağustos Zafer Şenliklerine Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, MHP Silifke İlçe Başkanı Özer Özel ve yönetim kurulu üyeleri, MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz, Tarsus Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Burhanettin Kocamaz, Atayurt Belediye Başkanı Sedat Yeğiner, Yeşilovacık Belediye Başkanı İhsan Küpük, Atakent Belediye Başkanı Hasan Uslu, Limonlu Belediye Başkanı Mehmet Topkara, İl Genel Meclis Üyeleri Yahya Yılmaz, Hasan Çalıkoğlu ve Mustafa Göktaş, Belediye Meclis Üyeleri, Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, Gökbelen Köyü Muhtarı Mustafa Gölgeli, Kırobası Köyü Muhtarı Fehmi Topbaş, Mara Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şamil Şen, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldılar. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İsmail Bayram Durmuş Ali Silifke Mara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title