Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Zonguldak ve Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimi protesto edildi.

Zonguldak ve Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen askeri darbe girişimi protesto edildi.

Zonguldak Valiliğinin kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde düzenlediği "Milli iradeye saygı ve sahip çıkma buluşması"na Zonguldak Valisi Ali Kaban, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Özcan Ulupınar ve Faruk Çaturoğlu, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in yanı sıra siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Buluşmada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Vali Kaban, burada yaptığı konuşmada, "İlin valisi olarak meydanda karşınıza geçip milli irade adına konuşabiliyorsam, bunun birinci dereceden müsebbibi sizlersiniz" dedi.

"Sıra diğer teşkilatlara da gelecek"

Hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen Vali Kaban, 2016 yılındayız ve bu süreçte darbelerin olamaması lazım. Kamu kurumlarına ateş açıldığı ve şehit olduğunu duyunca sinirime hakim olamadım. Bu tahammül edilecek bir şey değil. Milletin paralarıyla bizlere emanet edilen o silahlarla, bu milleti korumak için alınan silahlarla bu milleti koruyanlara ateş açamazsınız. Açarsanız bunun adı ihanet olur." diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özbakır da Türk milleti sayesinde darbe girişiminin önlendiğini belirterek, "Bunlar iktidar ve muhalefet hepimizi tutuklayacaklardı. Allah sizden razı olsun bizi siz kurtardınız. Muhalefetten de Allah razı olsun. Birlik ve beraberlik içerisinde oldular. Birlik ve beraberlik saygı ve sevgi içerisinde olmalıyız." şeklinde konuştu.

Darbe girişiminin arkasında sadece paralelcilerin değil, dış güçlerin de olduğunu söyleyen Özbakır, "Askerimizin büyük bir kesiminin bu işin içinde olmadığını bilmenizi isterim. Askerimize de sahip çıkmalıyız. Adalet teşkilatını da temizleyeceğiz. Adalet elden gitti mi ülke elden gitti demektir ve hepsi temizlenecek. Sıra diğer teşkilatlara da gelecek." ifadesini kullandı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ulupınar ise vatandaşların tankların önüne yattığını anımsatarak, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisinde hainler var. Bunlar PKK'dan daha alçak ve daha tehlikeli. Hristiyanlar ve Yahudiler bunu yapmadı. Bunlar milletin meclisini bombaladılar. Bu milli birlik olduğu sürece kimse bizi yıkamaz. Birliğimizi bozamaz." dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Çaturoğlu da darbecilerin halka çarptığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ne halk eski halk, ne siyasetçiler eski siyasetçiler. 'Şapkamı alıp giderim' demeyen bir lider, başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Polisimizden Allah razı olsun. Tankları ve uçakları yoktu. Bir silahları vardı. Bir de TSK içinde darbecilere pabuç bırakmayan genelkurmay başkanınız, kuvvet komutanlarımız ve askerlerimiz vardı. İlk defa bu ülkede basının büyük kısmı darbeyi desteklemedi."

Ereğli ilçesinde ise darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için mevlit programı düzenlendi, gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ereğli Belediyesi tarafından Devrim Bulvarı'ndaki amfi tiyatroda, hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için mevlit programı düzenlendi.

Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren amfi tiyatroda ellerinde Türk bayraklarıyla beklemeye başladı. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı programda, askeri darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu, dua edildi.

Ereğli Belediyesi görevlilerince vatandaşlara su, lokma ve limonata dağıtıldı.

Kalabalık daha sonra Atatürk Anıtı önünde, darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Kadınların da yer aldığı cenaze namazına Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Tufan, Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzce

Düzce'de ise on binlerce kişi, darbe girişimini protesto etti.

Anıtpark Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 bin kişi, FETÖ aleyhinde slogan attı.

Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar ayrıca "Milli irade nöbetindeyim, darbeye karşıyım", "Kefenimizle geldik, gerekirse vatan uğrunda ölürüz" yazılı pankartlar açtı.

Gösteriye, Düzce Valisi Ali Fidan, AK Parti Düzce milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, İl Jandarma Komutanı Albay Bilal Güvenir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin de yer aldı.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin yapıldığı saatlerde Türkiye Büyük Millet Meclisinde olduğunu söyledi.

Keşir, mecliste tüm partilerden temsilcilerin bulunduğunu ve milletvekilleri olarak darbe girişimine karşı durduklarını belirterek, "Vatandaşlarımız davasına, reisine, demokrasisine sahip çıkıyor ve nöbet tutuyor." dedi.

Bartın

Bartın'da da vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Kent merkezindeki meydanda bir araya gelen Bartınlılar, kurdukları dev ekranlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarını dinledi.

Meydanını tamamen dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde slogan attı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Özbakır Zonguldak AK Parti Bartın Politika Güncel Haberler

title