Haberler

Fdı 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi Başladı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: ''Son 10 yılda sağlık hizmetleri kadar olmasa bile, ağız ve diş sağlığı konusunda da önemli gelişmelere milletçe imza attık" "Uluslararası mevzuat ve standartlar doğrultusunda hizmet vermeyi, büyük oranda becerdik. Ve gelecek hedeflerimizi belirledik" TDB Başkanı Prof. Dr. Yücel: "Bu kongrede, diş hekimliğinde önemli bir mesafe kat edilecek" FDI Başkanı Orlando Monteiro da Silva: "İstanbul 4 gün boyunca ağız sağlığının başkenti olacaktır"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, son 10 yılda sağlık hizmetleri kadar olmasa da ağız ve diş sağlığı konusunda önemli gelişmelere milletçe imza attıklarını belirterek, "Uluslararası mevzuat ve standartlar doğrultusunda hizmet vermeyi, büyük oranda becerdik. ve gelecek hedeflerimizi belirledik" dedi.

FDI 101. Dünya Dişhekimliği Kongresi, İstanbul Kongre Merkezi'nde başladı.

Kongrenin açılış töreninde konuşan Bakan Müezzinoğlu, kongreye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamaya hazırlandığını anımsatan Müezzinoğlu, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olacağı genç bir cumhuriyeti hep beraber kurduklarını ve beraber büyüteceklerini anlattı.

Müezzinoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki yolculuğa hep beraber yürüyeceklerini ifade ederek, "Bu yürüyüşte, sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum, sizleri gönülden alkışlıyorum" dedi.

Kongreye 138 ülkeden katılımcının geldiğine işaret eden Müezzinoğlu, "Bu alanda Avrupa'nın en büyük organizasyonuna ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyorum. Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı'nın şahsında sizleri tebrik ediyor, başkana, ekibine ve size teşekkür ediyorum. Böyle bir organizasyonu düzenlemenin, gerek Türk Dişhekimleri Birliği adına gerekse Türk milleti adına önemli olduğunu ifade ediyorum" diye konuştu.

Hayat boyu sağlıklı yaşamın önemine dikkati çeken Müezzinoğlu, en temel hak olan yaşamın sağlıklı bir beden ve zinde bir ruh haliyle yaşanması gerektiğini belirtti.

Müezzinoğlu, ağız ve diş sağlığının temel sağlığın ayrılmaz bir parçası ve önemli bir göstergesi olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Ağız ve diş sağlığının bozulması, diğer sistemlerin bozulmasına neden olacak ve hastalıklara davetiye çıkaracaktır. Son 10 yılda sağlık hizmetleri kadar olmasa bile, ağız ve diş sağlığı konusunda da önemli gelişmelere milletçe imza attık. Uluslararası mevzuat ve standartlar doğrultusunda hizmet vermeyi, büyük oranda becerdik. ve gelecek hedeflerimizi belirledik. Ancak diğer hastalıklarda olduğu gibi diş ve diş eti hastalıklarıyla mücadelede koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini unutmamak gerekir. Sağlık Bakanlığı olarak ana hedeflerimizden birisini de vatandaşlarımızı sağlıklarını kaybetmeden koruyabilmeleri için bilgilendirmek ve bilinçlendirmek olarak görüyoruz."

İnsanların yaşam kalitesini bozmadan, nesiller boyu sağlıklı yaşaması için sağlığı kaybetmeden korumak gerektiğini vurgulayan Müezzinoğlu, "Bu bağlamda, Bakanlığımızın yürüttüğü koruyucu sağlık hizmetleri içinde, ağız ve diş sağlığı, ayrı bir önem arz etmektedir. Bu paralelde, Dünya Sağlık Örgütü'nün 21. yüzyıl ağız ve diş sağlığı hedeflerini de göz önüne alarak, koruyucu ağız ve diş sağlığı standartlarını da belirledik. Ağız ve diş sağlığı bilimsel diş komisyonunu oluşturduk" ifadelerini kullandı.

Bakan Müezzinoğlu konuşmasını yaptığı sırada, bir grup, slogan atarak, alkış tuttu.

Müezzinoğlu, konuşmasının sonunda, slogan atan gruba, "En büyük, en güçlü alkışı bana yaptığınız için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" diye seslendi.

"Milli iradeye herkesin saygı göstermesi gerekir"

Bakan Müezzinoğlu, gazetecilerin konuşması sırasında slogan atıldığını hatırlatarak yönelttiği soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Demokrasinin zaman zaman bu fotoğrafları olur. Bunu normal karşılamak lazım. Normal karşılamakta zorlandığım tek bir yönü var; uluslararası bir organizasyon, Türk diş tabiplerinin bir organizasyonu. Büyük ve güçlü bir milletin değerlerinin dünyaya saygın ve güçlü olarak yansıtılması gereken bir organizasyonda, milletin değerleriyle çok örtüşmeyen kısmı beni rahatsız etti."

Milli iradeye ve milli iradenin hak ve hukukuna herkesin saygı göstermesi gerektiğine vurgu yapan Müezzinoğlu, "Dolayısıyla ülke ve milletimin temsili anlamında, tırnak içi bir serzenişim var" dedi.

"Kongreye bir yıldan beri hazırlanıyoruz"

Kongreye ev sahipliği yapan Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel de kongrenin alanında dünyanın en büyük ve önemli kongresi olduğunu söyledi.

TDB olarak, kongreyi Türkiye'de düzenlemekten duyduğu mutluluğu dile getiren Yücel, "Kongreye bir yıldan beri hazırlanıyoruz. Sektördeki 15 bin kişiye ulaşacağız. Bin 200 sunum yapılacak, 4 sempozyum ve çeşitli paneller gerçekleştirilecek. Bu çalışmalarla kongrede rekorlar kırılacak. Bu kongrede, diş hekimliğinde önemli bir mesafe kat edilecek" diye konuştu.

Ağız ve diş sağlığının genel sağlıkla ilişkisine dikkati çeken Yücel, imzalanan İstanbul Deklarasyonu ile bu alanda önemli bir adım atıldığını ve genel sağlık politikalarının oluşturulmasında daha büyük bir paya sahip olduklarını aktardı.

"Rekor kıran makale bildirimi"

Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) Başkanı Orlando Monteiro da Silva ise kongrenin organizasyonu dolayısıyla TDB'ye teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"İstanbul, 4 gün boyunca, ağız sağlığının başkenti olacaktır. Dünyanın ve Türkiye'nin dört bir yanındaki önemli uzmanlar, bu kongreye katılıyor. Çok yoğun günler geçireceğiz. Rekor kıran makale bildirimi aldık. FDI, artık hayal ettiğimiz yerde. FDI, kongreleriyle, diş hekimliği alanında adeta sektörün bir süpermarketi görevini üstleniyor. Bazı projeleri hayata geçirerek, tüm dünyada uygulayacağız."

Konuşmaların ardından, perküsyon sanatçısı Burhan Öçal bir konser verdi, Anadolu Ateşi Dans Topluluğu da gösteri yaptı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Orlando Magic Taner Yücel İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title