Haberler

Eskişehir'de Çifte Festival

Eskişehir Odunpazarı'nda 'Camın Büyüsü' sloganı ile Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi'nde düzenlenen 5'inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali'nde sanatçılar çalışmalarını tamamladı.

Eskişehir Odunpazarı'nda 'Camın Büyüsü' sloganı ile Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi'nde düzenlenen 5'inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali'nde sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Bir başka festival olan ve 'The Voice Of The Wood- Ahşabın Sesi' sloganı 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'ne katılan sanatçılar ve bilim insanları tarafından yapılan birbirinden eşsiz eserler, Ahşap Eserler Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. 3'üncü Ahşap Heykel Festivali ve 5'inci Cam Festivali kapsamında fidan dikim etkinliği ve Mehmet Erdem Konseri düzenledi.

CAMIN BÜYÜSÜ'NDE SANATÇILAR ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

'Camın Büyüsü' sloganı ile Kurşunlu Külliyesi Sıcak Cam Atölyesi'nde düzenlenen 5'inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali'nde sanatçılar çalışmalarını tamamladı. Uluslararası alanda tanınan cam sanatçıları Joe Cariati, Martin Janecky ve Janusz Pozniak'nin yanı sıra yerli 26 cam sanatçısı ve bilim insanının katılığı; 5'inci Odunpazarı Uluslararası Cam Festivali'nin son günü de Joe Cariati, cam meraklıları ile bir araya geldi. Gün boyunca cama şekil veren Cariati'ye Janusz Pozniak ve Martin Janecky de eşlik etti. Cariati'in çalışması vatandaşlardan tam not aldı.

AHŞAP HEYKEL FESTİVALİ'NDE ESERLER SERGİLENDİ

4'ü yabancı 11'i yerli olmak üzere toplamda 15 sanatçı ve bilim insanının katıldığı 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nde, sanatçılar çalışmalarına devam etti. 3'üncü Ahşap Heykel Festivali boyunca sanatçılar ve bilim insanları tarafından yapılan birbirinden eşsiz eserler, Ahşap Eserler Müzesi'nde sergilenmeye başlandı. Festivale katılan Agnieszka Podczarska (Polonya), Robert Bucek (Çek Cumhuriyeti), Edi Sanna (İtalya), Li Chao (Çin), Ali Trak, Aylin Taslak, Azra Alper, Burcu Erden, Cansu Güvenkaya, Dilek Güney, Gamze Küçük, İris Ergül, Murat Özver, Oğuz Güdek, Uğur Savaş çalışmalarınsa sona geldi. 3'üncü Uluslararası Ahşap Heykel Festivali'nin son gününde de vatandaşların yoğun ilgisi devam etti. Festival alanını gezmeye gelen vatandaşlar, sanatçıların eserlerine yaptıkları son dokunuşları ilgi ile izledi.

MEHMET ERDEM'DEN MÜZİK ZİYAFETİ

Akşam ise Eskişehirliler, Mehmet Erdem Konserinde bir araya geldi. Odunpazarı Belediyesi, festivaller kapsamında Mehmet Erdem Konseri düzenledi.

Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleşen konsere binlerce Eskişehirli katıldı. Odunpazarı Meydanı, Mehmet Erdem Konseri nedeniyle hınca hıç doldu. Hep sonradan, Acıyı Sevmek Olur mu?, Maskeli Balo, Telli Turna, Kum Gibi,Çocuklar Gibi ve Ah Yalan Dünya gibi bir biriden güzel şarkıları seslendiren Mehmet Erdem, kendisini dinlemeye gelenlere müzik ziyafeti çekti. Meydanı doldular binlerce Eskişehir de Mehmet Erdem'e konser boyunca eşlik etti.

BAŞKAN KURT'A DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

Konser sırasında, Mehmet Erdem'e hediye takdim etmek için sahneye çıkan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt'a Eskişehirliler doğum günü sürprizi düzenledi. Başkan Kurt'un doğum günü, konsere gelen binlerce Eskişehirli tarafından kutlandı. Eskişehirliler hep bir ağızdan Başkan Kurt için doğum günü şarkısını söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazım Kurt The Voice Eskişehir Kurşunlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title