Haberler

Eskişehir'de Ağrılılar Dayanışma Gecesi

Eskişehir’de Es Ağrılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, kuruluşunun birinci yılı nedeniyle dayanışma gecesi düzenledi.

Eskişehir'de Es Ağrılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği, kuruluşunun birinci yılı nedeniyle dayanışma gecesi düzenledi.

Gecede, derneğin kuruluş yıl dönümü münasebetiyle dayanışma, birlik ve beraberliğin sağlanması için bir kutlama programı yapıldı. Bir salonda yapılan programda; sanatçılar Aydın Aydın, Erol Ağıt ve Hazal sahne aldı.

Programa, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Ağrı/Patnos Belediye Başkanı Cem Afşin Akbay, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Es Ağrılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şerif Karaca ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Gecede konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, ister Doğulu ister Batılı olsun memleketin bir karış toprağının herkesin ortak malı olduğunu söyledi. Tuna, "Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine bu ülkede yaşayan insanları biraz olsun tanıdığımı düşünüyorum. Hepsinin gönlümüzde ayrı sevgisi, yeri var. Çanakkale'de yatan yüzlerce şehidimizin içerisinde sizlerde görmüşsünüzdür. Ağrılısı, Sinoplusu, Edirnelisi, Hakkarilisi var. Hepsi orada koyun koyuna yatıyorlar. Hepi aynı medeniyetin mirasçıları, aynı yolun yolcuları, hepsi kardeş. Dolayısı ile daha fazla söze hacet yok. Biz o zaman da kardeştik şimdi de kardeşiz kardeşliğimiz ile hiçbir sorunumuz yok. Görüyorsunuz Türkiye biraz sıkıntılı dönemlerden geçti ama bugün geldiğimiz noktada artık demokraside, insan hak ve hürriyetlerinde dünya standartlarında hatta daha da ötesinde bir standardı yakalama noktasında azimli, kendi iç barışını sağlamak için, kendi insanı ile barışmak için elinden gelen her şeyi yapıyor devletin en tepesinden, en aşağısına kadar. Bizlerde arkadaşlarımızla birlikte bu konuda kendimizi hizmetçi görüyoruz. Siyasetçiler de belediye başkanlarımız da hepsi bu amaca hizmet ediyor. Aramızda Patnos Belediye Başkanı kardeşimiz var. O da eski bir kaymakam olarak mülki amir olarak yine bizim gurur duyduğumuz bir Ağrılı kardeşimiz. Eskişehir'e geldim burada 30 bine yakın Ağrılı olduğunu öğrendik. Tabi Eskişehir'in bizim için çok daha ayrı bir yeri var. Türk Dünyası Kültür Başkentliği yaptığı için biliyoruz. Buraya Balkanlardan, Kırım'dan, Kafkaslardan, Türkiye'nin doğusundan batısından her taraftan yüzlerce insan gelmiş, birbiriyle kaynaşmış, akraba olmuş ve huzur içerisinde hayatlarını sürdürüyorlar. Eskişehir'in iyiliği için hep birlikte gayret gösteriyoruz. Temennimiz ağzımızın tadı bozulmasın, inşallah ülkemiz dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alsın. Onun için el birliği ile çalışalım diyorum. Derneğimize de çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Ardından konuşma yapan Tepebaşı belediye başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir'in farklı bir büyüsü olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"Eskişehir'in dışından ülkenin neresinde hangi vatandaşımız gelse, bir süre sonra Eskişehirliyim demeye başlıyor. Tabi ki insan unsuru çok önemli her gelen yurttaşı burada kucaklarlar. Ona en yakın sevgi ve saygıyı gösterirler, gelen de onun karşılığında ilgilerini gösterir. Şimdi birçok ek liste var. Çerkezi var, Kürdü var, Tatarı var, göçmeni var, Alevisi var. Bunun için güzel bir mozaik denir. Ben aksini diyorum. Bu mozaik değil, alaşımdır. Bütün kıymetli metallerin birleşmesinden daha kıymetli bir metal çıkıyor. Eskişehir'in toplumu bu arkadaşlar."

Es Ağrılılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şerif Karaca ise, "Derneğimizin 1. yıl dönümü. Bu sene tütün insanlarımızı bir araya getirelim dedik. Amaç yemekten çok bir araya gelmek. Burada adet, gelenek göreneklerimizi ayrıca gücümüzü, kaç kişi olduğumuzu göstermek için yaptık. Bundan da çok memnunum. Valimiz, bütün siyasi partiler, belediye başkanlarımız bizi kırmadan geldi. Bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra davetliler, sahneye çıkan sanatçıların şarkılarıyla gönüllerince eğlenerek halay çekti. Öte yandan davetlilerle birlikte halay çeken Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve Tepebaşı Belediyesi Başkanı Ahmet Ataç güzel görüntüler oluşturdu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Tepebaşı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title