Haberler

Erzurum'da Terör Örgütüne Üyelik Davası

Erzurum'da terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında tutuklu 5 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan 3'ü yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Sinan Taş, Adem Gürbüz, Dilaver Erçek ve Sedat Yıldız Van T Tipi Cezaevinden, diğer sanık Fedayi Akbay ise Van F Tipi Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada, tercüman eşliğinde Kürtçe olarak savunmalarını yapan sanıklar, suçlamaları kabul etmedi.

Taş, savunmasında dosya kapsamındaki olaylardan herhangi bir bilgisi olmadığını ileri sürerek, "Parti dolayısıyla çalışmam olmuştur fakat örgüt faaliyeti gibi bir çalışmam olmamıştır." dedi.

Dilaver, bahse konu olaylarla ilgili faaliyetlerinin olmadığını iddia ederek, "Söz konusu dernek ( Erzurum Eftelya Kültür ve Sanat Derneği) sadece bir internet sitesidir. Derneğe üyeliğim yoktur. Sadece sosyal paylaşım sitesidir. Hepimiz öğrenciyiz. Bu yüzden dönem kaybı yaşadık. Tahliyemi talep ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yıldız, suçlamaların doğru olmadığını savunarak hakkında daha önceden de üyelik yönünde iddiaların olduğunu ve bunların doğru olmadığını savundu.

Gürbüz ise öğrenci olduklarını, tutuklu olmalarından dolayı mağdur olduklarını anlatarak, şunları ifade etti:

"Dosyada bize ait herhangi bir şey yok. Otogara giderken fotoğrafımı çekmişler, delil olarak sunmuşlar. Tutuklandığımız sırada gazete dağıtma esnasında herhangi bir yasak yoktu. Herhangi bir propaganda eylemi yapmadık. Biz sadece öğrenci olduğumuz ve ihtiyaçlarımız için gazete satıyorduk. Söz konusu suçlamalar emniyet tarafından suçmuş gibi yansıtılmaktadır."

Mahkeme heyeti, dosya kapsamında toplanan delilleri göz önünde bulundurarak sanıklar Dilaver Erçek, Sedat Yıldız ve Adem Gürbüz'ün yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyelerine karar verdi. Diğer sanıklar Sinan Taş ve Fedayi Akbay hakkında ise tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, eksik evrakların tamamlanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İddianamede, sanıkların Erzurum YDG-H yapılanması içerisinde faaliyet gösterdikleri, PKK-KCK'nın çatısı altında faaliyet yürütüp bunu yasal göstermek amacıyla Erzurum Eftelya Kültür ve Sanat Derneğini kullandıkları, örgütün organize ettiği ve kurduğu DEM-GENÇ yapılanmasına katılarak, araçlarla terör örgütünün düzenlediği toplantıya katıldıkları kaydediliyor.

Sanıkların YDG-H içerisinde faaliyet gösterdiklerinin vurgulandığı iddianamede, çalışmalarını sivil toplum örgütü görüntüsü altında masum göstermek için kullandığı derneği ve buna ait sosyal medya hesaplarını sanık Taş'ın öncülüğünde kullanıp terör örgütü lehine kamuoyu oluşturdukları, açıkça örgütün ayrılıkçı politikası kapsamında gerçeğe aykırı şekilde olayları çarpıtarak faaliyette bulundukları belirtiliyor.

İddianamede, sanıkların gazete satışı gerçekleştirdikleri, sözde yardım faaliyeti altında para ve malzeme toparlamak gibi eylemlerle terör örgütü lehine kamuoyu oluşturup lojistik ve manevi destek sağladıkları aktarılıyor.

Sanıkların, örgüt içinde faaliyet gösteren diğer mensupların tutuklanması halinde avukat bulmak, maddi yardım sağlamak, ziyaret etmek, adliyeye geldikleri sırada kalabalık gruplar oluşturarak onların manevi duygularını canlı tutabilmek, bu şekilde de onların örgütten kopmamalarını, etkin pişmanlık müessesinden faydalanmamasını, itirafta bulunmamalarını sağlamak amacıyla baskı, irtibat, koordinasyon faaliyetlerinde bulundukları, YDG-H alt yapılanması adı altında üniversite ve lise talebeleri arasında örgüte eleman sağladıkları ifade ediliyor.

İddianamede, sanıkların "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sedat Yıldız Sinan Taş Erzurum PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title