Haberler

Ertuğrul 1890" Filminin Özel Gösterimi Yapıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - "Ertuğrul 1890" filminin galası- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın galada konuşması- Böcek Film yapımcısı Oğuz Peri'nin konuşması "Ertuğrul 1890" filminin galası yapıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - "Ertuğrul 1890" filminin galası- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın galada konuşması- Böcek Film yapımcısı Oğuz Peri'nin konuşması "Ertuğrul 1890" filminin galası yapıldı.- Bu yıl dostluklarının 125. yılını kutlayan Japonya ile Türkiye'nin ilk ortak sinema çalışması olan film, 25 Aralık'ta Türkiye'de vizyona girecek- Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: - "Önümüzdeki süreçte Türkiye ve Japonya dostluğuna yeni katkılar sunacak yeni insani hikayelerle tekrardan birlikte olacağız" Türkiye'de 25 Aralık'ta vizyona girecek Japonya ile Türkiye'nin ilk ortak sinema filmi "Ertuğrul 1890"ın galası yapıldı.Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Ertuğrul 1890"ın Devlet Tiyatroları Cüneyt Gökçer Sahnesi'ndeki özel gösterimi öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk-Japon ortak yapımı filmin, insanın içindeki iyiliği keşfetmenin hikayesini anlattığını belirtti.Uluslararası ilişkilerde 1800 yıllara dayanan Türkiye-Japonya dostluğunun ele alındığı filmin Başkentte özel gösteriminin, 24'ünde de İstanbul'da büyük galasının yapılacağını dile getiren Ünal, filmin 25 Aralık'ta Türkiye'de vizyona gireceğini söyledi.Ünal, "Önümüzdeki süreçte Türkiye ve Japonya dostluğuna yeni katkılar sunacak yeni insani hikayelerle inşallah tekrardan birlikte olacağız" dedi.Özel gösterime, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yüksek yargı mensupları ile siyaset dünyasında çok sayıda davetli katıldı.-Film hakkında Film, 1890'da Japon karasularında batan Osmanlı firkateyni Ertuğrul'un hazin hikayesi ile 1985'te 215 Japon vatandaşının Turgut Özal'ın talimatıyla THY tarafından İran-Irak savaşından kurtarılmasını kurgusal bir senaryoyla aktarıyor. Yapımcılığını Türkiye tarafında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Japonya tarafında ise Ertugrul Film Partners yapım ortağı grubunun üstlendiği filmin uygulayıcı yapımcılığını Japonya'da TOEI şirketi, Türkiye'de Böcek Yapım yaptı. Filmin oyuncu kadrosunda Kenan Ece, Alican Yücesoy, Uğur Polat, Mehmet Özgür, Tamer Levent, Melis Babadağ, Murat Serezli, Deniz Oral, Hakkı Haluk Cömert, Cem Cücenoğlu, Erkan Pekbay, Mert Aygün, Alper Düzen ile Japon sinemasının tanınmış oyuncularından Seiyo Uchino ve Shioli Kutsuna ile Naoto Takenaka, Yui Natsukawa, Toshiyuki Nagashima, Takashi Sasano, Yukiyoshi Ozawa yer aldı. Yönetmen Mitsutoshi Tanaka imzası taşıyan filmin senaryosu Eriko Komatsu tarafından kaleme alınırken, senaryo ve tarih danışmanlığı Prof. Dr. İskender Pala tarafından yapıldı. Filmin görüntü yönetmenliğini Tetsuo Nagata, sanat yönetmenliğini Hakan Yarkın ve Hidefumi Hanatani üstlendi. Filmin çekimleri, Japonya ve Türkiye'de 4,5 ayda tamamlandı.Dünya sinema tarihinin ilk Türk-Japon ortak yapımı "Ertuğrul 1890", Japonya'da 5 Aralık'ta vizyona girdi. Film, 25 Aralık Cuma günü Türkiye sinemalarında gösterime girecek.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Tiyatroları Mahir Ünal Japonya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title