Haberler

Elena Papandreou, Masterclass Konserinde Müzikseverlerle Buluştu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 16 yıl önce faaliyete geçen Uluslar arası Müzik Akademisi (AİMA) 2013 yılına ait hazırladığı eğitici müzik kurslarının dünyaca ünlü gitarist Elene Papandreou'lu gitar masterclass etabını önceki gün gerçekleşen...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 16 yıl önce faaliyete geçen Uluslar arası Müzik Akademisi (AİMA) 2013 yılına ait hazırladığı eğitici müzik kurslarının dünyaca ünlü gitarist Elene Papandreou'lu gitar masterclass etabını önceki gün gerçekleşen müthiş bir konserle taçlandırdı.

Geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü keman virtüözü Lukas David ve Andrej Bielow gibi dev sanatçıların keman kurslarının yanı sıra Türkiye'nin en önemli viyola sanatçılarından biri olarak nitelendirilen İdiz Şentürkler tarafından verilen viyola eğitimlerin sona ermesinin ardından, gerçekleştirdiği Müzik Festivali ile büyük yankılar uyandıran AİMA'da şimdide; 22 Temmuz tarihine kadar süren ve branşlarında kendilerini kanıtlamış 9 kursiyerin katıldığı gitar kursları önceki akşam verilen Gitar Masterclass konseriyle sona erdi. Dünyaca ünlü gitar sanatçısı Elena Papandreou öncülüğünde gerçekleşen kurslarda; gitar enstrümanını icra etmenin tüm püf noktalarının yanı sıra melodik ayrıntılarına ait incelikleri öğrenen kursiyerlerin eğitimlerin ardından önceki akşam ilçe merkezinde bulunan Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesinde verdikleri gitar masterclass konserine klasik müzik severler yoğun ilgi gösterdi.

ESKİ TBMM BAŞKANI HÜSAMETTİN CİNDORUK KONSERİ DİNLEYENLER ARASINDAYDI

Aralarında eski TBMM Başkanı ve DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un yanı sıra Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan ile oldukça seçkin bir davetlinin katılımıyla gerçekleşen konserde, 9 kursiyer başarılı performansıyla alkışları topladı. Konserin son bölümünde sahne alan dünyaca ünlü Yunan gitar sanatçısı Elena Papandreou, Ayvalıkta olmaktan ve Uluslar arası Müzik Akademisinde kurs vermekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmasında, müthiş bir ambiyansa sahip olan Taksiyarhis Kilisesi Anıt Müzesi'nin sanatsal etkinliklerde kullanılmasının önemine işaret eden Papandreou, AİMA'nın yaptığı çalışmalara da dikkat çekerek, "Sayın Filiz Ali'yi AİMA gibi müzik alanında dev bir kurumu kurarak, son derece başarılı müzisyen adaylarını müzik dünyasına kazandırdığı için yürekten kutluyorum" dedi.

AİMA BAŞKANI ALİ MEMNUN

Konser sonrasında muhabirimize konuşan AİMA Başkanı Prof. Filiz Ali her yıl olduğu gibi bu yılda 2013 yaz dönemi eğitim programının tüm hızıyla sürdüğüne işaret ederek, akademinin gitar masterclassının ve akabindeki masterclass konserini de oldukça başarılı olarak müzikseverler tarafından yoğun ilgi görmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Prof. Ali, başta AİMA'nın ana sponsorluğunu üstlenen Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı olmak üzere kendilerine destek veren tüm kurum ve kuruluşlarla klasik müzik dostlarına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Filiz Ali Balıkesir Türkiye Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title