Haberler

Rus Hava Yolu Şirketi Transaero Battı

Güncelleme:

Rusya'nın ikinci büyük hava yolu şirketi olan Transaero'nun resmen iflas etmesinin Güney Kıbrıs Rum kesiminde kırmızı alarm verilmesine neden oldu.

Rusya'nın ikinci büyük hava yolu şirketi olan Transaero'nun resmen iflas etmesinin Güney Kıbrıs için olumsuz gelişmelere sahip olduğu ve Rum yetkili birimlerinde kırmızı alarm verildiği bildirildi.

İFLAS ETTİ

Kıbrıs Rum Kesimi'nde yayınlanan Alithia gazetesi "Rusya Uçuşlarında Hava Boşluğu" başlığıyla manşete çektiği ve geniş yer verdiği haberinde, şu an Güney Kıbrıs ile Rusya arasındaki ana bağlantı hattını teşkil eden Rus Transaero şirketinin iflas etmesi yüzünden, Rum Kesimi'ndeki yetkili birimlerde kırmızı alarm verildiğini yazdı. Transaero'nun Güney Kıbrıs'tan Rusya'ya ve Rusya'dan Güney Kıbrıs'a olmak üzere, haftada yaklaşık 40 sefer yaptığını kaydeden gazete, şirketin tek başına Rusya'daki birçok yerel havalimanından Güney Kıbrıs'a seferler yapmakta olduğunu kaydetti.

RUS TURİSTLERİ GETİRİYORDU

Şirketin, Güney Kıbrıs'a Rus turistlerin yüzde 75'ini getirmekte olduğunu kaydeden gazete, Rusların, adaya gelen turistlerin yüzde 30'unu teşkil etmekte olduklarını ifade etti. Yetkili birimlerin amacının, şirketin iflasının ve yakında sona erecek uçuş programının, turizm piyasası ve genel olarak da ekonomiye olan olumsuz etkilerinin derhal ve etkili bir biçimde ele alınması olduğunu kaydeden gazete, dün konu hakkında bir toplantı yapıldığını belirtti. Gazete, şirketin yükümlülüklerini yerine getirmek için, önümüzdeki aralık ayına kadar uçuşlarını sürdüreceğini ekledi.

"TURİZM KANATSIZ KALDI"

Haber, Fileleftheros gazetesinde "Turizm İçin Şok Kapanış. Kıbrıs'a Rus Turistlerin Yüzde 70'ini Getiren Transaero Kapanıyor."; Simerini'de "Turizm Kanatsız Kaldı. Rus Turistlerin Yüzde 70'ini Taşımasından Ötürü Kıbrıs İçin Büyük Darbe!"; Politis gazetesinde "Boşluğu Rus Şirketleri Dolduracak. Turizm'de Hava Boşluğu/ Transaero'nun Kapanması Yüzünden Rusların Gelişleri Havada Kaldı."; Haravgi'de ise "Kıbrıs'ın Turizm Haritası Kökünden Değişiyor." başlığıyla yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kıbrıs Rum Kesimi Rusya Federasyonu Güney Kıbrıs Alithia Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (15)

CYPRUS:

kıbrıs rumlarındır okadar.

6
45
yanıtYanıtla
bak sen şuna:

hehe :D rumlarda türklerindir koçum haliyle kıbrısta bizim oluyor. kızdırmayın bizi uçak kaldıramazsınız bak ordan ambargo koymayalım sonra :D

yanıt26
yanıt1
Fatih:

biz, bize ayit olmayan seye sahiplenmeyiz merak etme. ama sen bizim olan seyi istiyorsan ozaman gucun yetiyosa gelde al !!!.

yanıt9
yanıt0
ÇY:

Gebersinler açlıktan bize ne tanımayız etmeyiz

37
4
yanıtYanıtla
66___66Mobil-ANDROID:

tayyip Türkiye düşmanı herkese yardım eder. Bi rica edin THY'yi gönderir yardıma.

11
20
yanıtYanıtla
Mücahit:

Yav sizin ya hud i ve ya er meni uçaklarınıza söyle onlarda yollar

yanıt6
yanıt4
MAHO:

UYANIK OL EY ANADOLU HALKI. . . . NEDEN HERKES AKP VE RECEP TAYİP ERDOĞAN A SALDİRİYOR. . ÇÜNKÜ VATANİMİZ İÇİN GÜZEL İŞLER YAPİYORDA ONDAN. . KENDİ TANKİMİZ, HELİKOPTERİMİZ, SAVAŞ GEMİMİZ, İHA LAR, UYDULAR. . . . HEP KENDİMİZ YAPIYORUZ. . . BAŞ ORTUSUNU UNUTMA, KORKMADAN CAMİYE GİDEBİLİYORUZ. . . İMF YE BORCU BU HÜKÜMET BİTİRDİ. DİK DURAN TÜRKİYE VAR ARTIK. . . BU İÇ VE DIŞ DUSMANLARİN ZORUNA GİDİYOR. . . . İNADİNA AKP. . . VATANINI, BAYRAĞINI, DİNİ SEVEN . . . . AKP YE GELİR. . .

21
8
yanıtYanıtla
Deli Bekir:

THY var. . .

29
0
yanıtYanıtla
SET:

VAH VAAH HAVAYOLU İLE BATAN BİR ÜLKE , , , , ÇOK ÇİKİN OLDU BU

21
1
yanıtYanıtla
KAPKARA:

oh oh ne güzel bir haber. . .

15
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title