Haberler

Alkollü İçkilerin Sergilendiği Fuara 18 Yaşından Küçükler Alınmıyor

Antalya'da, alkollü içkiler de sergilendiği gerekçesiyle 18 yaşından küçüklerin girmesinin yasak olduğu Anfaş Food Product ve Bevex fuarları başladı.

Antalya'da, alkollü içkiler de sergilendiği gerekçesiyle 18 yaşından küçüklerin girmesinin yasak olduğu Anfaş Food Product ve Bevex fuarları başladı.

Anfaş Fuarcılık tarafından düzenlenen Uluslararası Gıda Fuarı Anfaş Food Product ve Anfaş Bevex İçecek Fuarı, bu yıl 20'nci kez kapılarını açtı. 350 firma ve 3 binin üzerinde markanın sergileneceği ve 23 Şubat'a kadar açık kalacak Anfaş Food Product ve Anfaş Bevex'e 38 ülkeden ve Türkiye genelinden 45 binin üzerinde profesyonel ziyaretçi bekleniyor. Fuarların açılış törenine Antalya Vali Yardımcıları Recep Yüksel, Hakkı Loğoğlu ve Halil Serdar Cevheroğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Fuarın açılışında konuşan Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, fuarcılık faaliyetlerinin uluslararası dostluklara katkı sağladığına değindi.

Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski de iki ülke arasındaki ilişkilerin hem ekonomik hem de siyasi olarak çok iyi olduğunu belirterek, bu sayede Makedonya'nın en iyi 100 firmasının bu fuara katıldığını kaydetti. Fuarlar sayesinde kaliteli Makedonya ürünlerinin Türkiye'ye Türkiye'nin kaliteli ürünlerinin de Makedonya pazarına gireceğini anlatan Taskovski, "Ekonomik açıdan iki ülkenin de durumu iyi ve AB'nin hem Türkiye hem Makedonya'dan öğrenmesi, örnek alması gereken çok şey var" dedi.

YÜKSEK ALKOL FİYATI KAÇAĞI ÖZENDİRİYOR

Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği Başkanı Aydın Özdemir de Türkiye'de alkollü içecek fiyatlarının yüksek olmasının kaçakçılığı artırdığına dikkati çekti. Özdemir, turizm çalışanlarının kış sezonunda işsiz kalmaması için fuar ve kongre turizmine önem verilmesini istedi.

FUARLARA +18 SINIRI

Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, 4 gün sürecek ve alkollü içecek markalarının yoğun olarak yer aldığı fuara 18 yaşından büyüklerin girebileceğine işaret etti. Mustafa Çalık fuarda rakı, viski, cin, şarap, votka, kahve tabanlı yaratıcı kokteyl ve şov sanatı olmak üzere iki ana dalda 'Türkiye Yaratıcı Barmenler Yarışması' düzenleneceğini bildirdi.

Sektör dağılımı açısından Türkiye'nin en kapsamlı fuarı olan Food Product'ta bakliyattan yağa, deniz ürünlerinden et ve süte gıdayla ilgili her türlü ürünün sergilendiğini belirten Mustafa Çalık, fuarda Migros, Carrefour-Sa gibi büyük market zincirlerinin ilk kez katılımcı olarak yer aldıklarına değindi.

ŞARAP SOKAĞI DÜZENLENİYOR

Bevex fuarında ilk defa özel dekorasyonlu Şarap Sokağı, dünyaca ünlü sommelier (Bir restoranda başta şarap olmak üzere tüm içeceklerin tedarikinden, stoklanmasına, mönüleştirilmesinden satışına kadar sorumlu olan personel) ve gurmelerin katılacağı 'Profesyonel Tadım Günleri' ile banket şarapları tadımı, workshoplar ve imza günleri düzenlenecek.

KONUK ÜLKE MAKEDONYA

Anfaş Food Product ve Bevex fuarlarına Polonya, Moldova, Arnavutluk, Makedonya, Kosova, Suudi Arabistan, Hırvatistan, Irak, İran, Pakistan, Yemen, Kuveyt, Mısır ve Balkan ülkelerinde faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odalarının alım heyetleri katılıyor. Makedonya ise 50 kişinin üzerinde alım heyetiyle fuarların bu yılki konuk ülkesi oldu.

JAPONLAR'DAN İLGİ

Geçen yılki fuarı ziyaret eden Japon firmaları ise bu sene çok daha büyük gruplarla fuarda yeralıyor. Youki Trading Co, CGC Japan Co, Altai gibi sektöründe öncü firmaların bulunduğu Japon heyeti ile Türk firmaları ihracat bağlantısı görüşmeleri yapılacak. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Çalık Makedonya Türkiye Antalya Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title