Haberler

2013'te yıldızı parlayacak ajanslar

Güncelleme:

Ad Age'in bu yıl adını sıkça duyacağımız gelecek vadeden 10 reklam ajansı

Ad Age, 2013 yılında doğru strateji izlerlerse geleceğin öncü isimlerini oluşturacak reklam ajanslarının listesini yayınladı.

Ad Age'e göre, 2013 yılında adını sıkça duyacağımız gelecek vadeden 10 reklam ajansı şöyle:

1.Rokkan

Chung Ng 2000 yılının yazında, sonradan piyasadan çekilen Proxicom interaktif reklam ajansının hevesle çalışan stajyerlerden biriydi. Hayalini kurduğu mesleğe orada atılmasının yanı sıra, hayatında kilit rollerden birini oynayacak tasarımcı John Noe ile de o ajansta tanıştı. Hikâyenin devamında ise yolları Charles Bae ile kesişen ikili, hayallerini gerçekleştirerek bugünün Rokkan'ını kurdu. Publicis Group'a satılan ajans gelirini, 2011-2012 yılları arasında 8.1 milyon dolardan 12.25 milyon dolara kadar yükseltmeyi başardı ve geçen yıl bünyesine 12 müşteri kazandırdı.

2.CAA

Birçok kişi Creative Artists Agency (CAA)'nin Tom Cruise ve George Clooney gibi Hollywood yeteneklerini temsil eden bir reklam ajansı olduğunu düşünebilir. Ancak CAA bu yanılgının önüne geçerek pazarlama dehasını gözler önüne serdi. Ajansa kırılma noktasını yaşatan olay, 2011 yılında Chipotle'nin "Cultivate a better world" (Daha iyi bir dünya yetiştir) isimli pazarlama platformu için yarattıkları iki dakikalık reklam filmi oldu. 2012 Grammy Ödülleri sırasında televizyon ekranlarına da yansıyan reklam filmi, ajansın prestijini artırdı. CAA'nın müşterileri arasında Coca-Cola, Diageo's Jeremiah Weed Whiskey, Southwest Airlines ve QVC yer alıyor.

3. Spark

Starcom MediaVest Group (SMG) CEO'su Laura Desmond'un, şirketin en küçük medya halkasını üç yıl içinde zirvedeki beş isimden biri haline getirmeyi amaçladığını söylemesi, tüm gözlerin Publicis Group'a ait Spark'a çevrilmesine yol açmıştı. Geçtiğimiz şubat ayında stratejisini hayata geçiren SMG, azımsanmayacak sayıda müşterisini büyük ajanslarından alarak Spark'a kaydırdı. Peşi sıra Orbitz, NorthWestern Mutual ve Warby Parker gibi müşteriler kazanan Spark, SMG'nin de desteğini alarak 2013 yılında ivme kazanacak gibi görünüyor.

4. Dieste

Birkaç sene önce ayrıldığı Dallas reklam ajansının başkanlık koltuğunu 2012 Şubat ayında tekrar dolduran Tony Dieste, Dieste'yi de içerik ve veri yönünden zengin, sosyal, dijital ve mobil bir platforma dönüştürebilmek için atak davrandı. Eylül ayında bir düzine çalışanını işten çıkararak yeni elemanlarla yoluna devam eden Dieste, Guillermo Tragant'ın Furia'sı ile ortaklık kurdu. Dieste 2012 yılında sekiz markayı bünyesine kazandırdı.

5. Targetcast

Bundan yalnızca on yıl önce, Steve Farella bir çift ayakkabısı ve Grand Central Station'da geçici olarak sahiplendiği bir kafesi olan sıradan biriydi. Sektördeki arkadaşlarından, kendisine bir medya ajansı açmada yardımcı olmalarını isteyen Farella, girdiği işte başarılı olana kadar yeni bir ayakkabı almayacağının da sözünü verdi. İki yıl boyunca tabanı delinmiş ayakkabılarından vazgeçmeyen Farella, ajansın ortak kurucusu Audrey Siegel'le tanışınca talihini tersine çevirdi. Her geçen gün Targetcast'e yeni müşteriler kazandıran Farella, yürümek zorunda kaldığı yolun sonunda bir dolap dolusu yeni ayakkabının sahibi olmayı başardı. Onuncu yılını yüzde 17 gelir artışıyla kutlayan ajans, globalleşme stratejisi sebebiyle MDC Partners çatısı altına girdi.

6. Silver and Partners

Sahibi Eric Silver'ın imzası taşıması için 2012 yılında Amalgamated'den dönüştürülen Silver and Partners kısa süre içerisinde pek çok olumlu değişikliğe sahne oldu. İki yıl öncesine kadar işlerini geleneksel medya ile sınırlayan ajansın, bugünkü gelirinin yaklaşık olarak yarısı dijital ve sosyal projelere dayanıyor. 2012′de gelirini yüzde 26 oranında artıran ajans, yılı hiç müşteri kaybetmeden bitirdi.

7. JWT

Ajans birkaç yıl önce Rosemarie Ryan ve Ty Montague ile yollarını ayırmasının ardından, oldukça durağan bir çizgide ilerlese de, şimdilerde Kuzey Amerika'nın yaratıcılığı en kuvvetli ekiplerinden birine sahip. Kadrosuna kazandırdığı Mike Geig

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

George Clooney Eric Silver Tom Cruise Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayhan Bora Kaplan'ı sordular

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Eski günlerine döndüğü söylenen Arda Kural'ın son hali

Neler dedi neler! Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıran sözler

Neler dedi neler! Aziz Yıldırım'dan ortalığı ayağa kaldıran sözler

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

Ailesinden 4 kişiyi öldüren polisin mesajları ortaya çıktı: Kanınızı içsem doymam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title