Haberler

Türkiye'nin İsveç'e NATO vizesi vermesinin arkasında ne var? Dünya basını bir konuya dikkat çekiyor

Güncelleme:

Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine yeşil ışık yakması dünya kamuoyunun bir numaralı gündemi oldu. Bu üyeliğe karşı çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç'in önünü açma kararı karşılığında hangi tavizleri aldığı ise haberlere konu oldu. Birçok gazete Türkiye'nin AB yolunda tavizler karşılığında İsveç'e onay verdiğini yazdı.

Litvanya'da NATO Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç'e onay verilebileceğini ve protokolü TBMM'ye taşıyacağını belirtti. Bu gelişme büyük yankı uyandırırken, dünyaca ünlü gazeteler Erdoğan'ın bu destek karşısında bir dizi tavizler aldığına dikkat çekti.

AB YOLUNDA DESTEK MESAJI

Yapılan açıklamada Türkiye'nin, İsveç'in NATO'ya Katılım Protokollerini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sevk edeceği, İsveç'in de Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinin canlandırılması konusundaki çabaları destekleyeceği bildirildi. İsveç'in, YPG/PYD ve FETÖ'ye destek vermeyeceğini yinelediği bildirilen açıklamada, Türkiye ve İsveç'in terörle mücadele işbirliğinin, İsveç'in NATO'ya katılmasının sonrasında da devam edeceği, bunun uzun vadeli bir çaba olduğu konusunda hemfikir olunduğu kaydedildi.

Türkiye-AB Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ve vize serbestisi dahil Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinin yeniden canlandırılması konusundaki çabalarına İsveç'in aktif destek vereceği belirtilen açıklamada, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya Katılım Protokollerini TBMM'ye sevk edeceği ve onaylanması için yakın işbirliği içinde olacağı bildirildi.

DÜNYA TÜRKİYE'NİN KARARINI BÖYLE GÖRDÜ

Business Insider: "Türkiye, İsveç'in NATO'ya katılmasına izin vererek ABD'den gıpta ile bakılan F-16 savaş uçakları da dahil olmak üzere bir dizi taviz aldı."

Türkiye'nin İsveç'e NATO vizesi vermesinin arkasında ne var? Dünya basını bir konuya dikkat çekiyor

Financial Times: "Erdoğan'ın vetosunu kaldırma kararı, Pazartesi akşamı İsveç ve NATO liderleriyle yaptığı son bir görüşmenin ardından, Türkiye cumhurbaşkanının Stockholm'ün üyeliğine verdiği desteği Türkiye'nin uzun süredir askıya alınan AB üyelik hedefine bağlamasının ardından geldi."

Türkiye'nin İsveç'e NATO vizesi vermesinin arkasında ne var? Dünya basını bir konuya dikkat çekiyor

Katar merkezli Al Jazeera: 'Türkiye, İsveç'in NATO üyeliği konusundaki tutumunu neden değiştirdi?' sorusuna cevap aradı. Haberde Türkiye'nin kilit konularda istediğini aldığı vurgulandı ve şu ifadelere yer verildi: "Ankara, ABD'den F-16 satın almaktan Avrupa'nın Schengen bölgesine vizesiz seyahat etmeye kadar uzanan kilit koşullarda destek aldıktan sonra Stockholm'ün hedefini destekliyor."

Türkiye'nin İsveç'e NATO vizesi vermesinin arkasında ne var? Dünya basını bir konuya dikkat çekiyor

Londra merkezli Middle East Eye: ABD'nin savaş uçakları konusundaki güvenceleri ve Ottawa'nın silah yasağını kaldırması, Türk cumhurbaşkanının fikrini değiştirmesinin başlıca nedenleriydi.

Türkiye'nin İsveç'e NATO vizesi vermesinin arkasında ne var? Dünya basını bir konuya dikkat çekiyor

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Eğitim

Türkiye Dünya İsveç Nato Eğitim Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (21)

Dengiz Elm:

Başarısız Popüler bir cb

111
51
yanıtYanıtla
Yuh Artık:

Türkiye'nin AB hayalleri imkansıza yakın. 2 temel sebep. Müslüman ülke olmamız. Nüfusumuzun kalabalık olduğu gibi gocmenlerin çok olması. Doğal olarak AB ekonomik fonlarını korumak için kabul etmeyecektir. Yani gene "kandırıldık" gözde teyze??

132
8
yanıtYanıtla
Murat Vatansever:

İSVEÇ NATOYA GİRER BİZ AB YE GİREMEYİZ.. HER ZAMANKİ GİBİ . ÇÜNKÜ KOKOREÇTEN VAZGEÇEMİYORUZ..

117
6
yanıtYanıtla
Oguz Turker:

Turkiye İsveçe hayir diyemedi amerikadan korktuğu icin. Kendi vatandasinada bizi ab ye alcaklar diye avuntu veriyor iste. Bizi ab ye alacaklarini dusunen varsa elimde az kullanilmis bogaz koprusu var ucuza vericem

102
16
yanıtYanıtla
Merdan:

Avrupa bizi kıskanıyor. AB'ye giriyoruz. Vizeler kalkıyor.

50
58
yanıtYanıtla
Ali Çelik:

Türkiye AB üyeliğiyle ilgili alamazlar kardeşim reis almak zorunda kaldı tamamen vatandaşı susturmak için tepkisi yi azaltmak için neresinden bakarsak bakalım ip çürümüş incelediği yerden kopsun

90
11
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

Türkiyeyi avrupa birliğine yazın bir metre kalınlığında bir ay durmadan kar yağarsa alırlar notoya onay verdin diye hiç bir ab üyesi Türkiyenin ab ye girmesine destek vermez milyonlarca mülteciyi vatandaşlık veren bir ülke ab nin hiç biri tarafından üye olarak kabul edilmez

89
6
yanıtYanıtla
Osman Yagci:

Avrupaya bur türlü varamadim Uzun ince bir yoldayim gidiyorum gündüz gece

62
4
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Ben şu Avrupa birliği konusunu merakla takip edeceğim bakalım nasıl aksiyon alacaklar.

54
0
yanıtYanıtla
Hayri :

Bu hareketler iç piyasaya dönük reklam hareketleri senin hiç bişeyi veto etme gucun yok olamaz da her şeyin dışa bağımlı uluslararası anlamda ne gucun var kim seninle hareket edecek azerbaycan la turkmenistan la falan yurumuyo bu işler boşuna zaman kaybı yalandan reklamlar

29
14
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title