Haberler

Efkan Ala: ''Sizden aldığımız emaneti, yerlere düşürmedik" -

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Hep doğru yerde durdunuz. Bu duruş Türkiye'ye bir istikrar kazandırdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Hep doğru yerde durdunuz. Bu duruş Türkiye'ye bir istikrar kazandırdı. Biz bu istikrarla bu yönetimle bu liderle sadece Türkiye olarak bölgemizdeki komşularımız arasında değil, dünyanın bütün önemli meselelerinde masada olduk ve söz söyledik, sözümüz dinlendi" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'un Oltu ilçesine gelen Ala, kente 8 kilometre uzaklıktaki Kaleboğazı köyünde kalabalık grup tarafından karşılandı.

Kendisini karşılayanlarla tek tek tokalaşan Ala, Kale Meydanı'nda partisinin düzenlendiği mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'yi Oltu'nun 2002 yılından itibaren her zaman desteklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hep doğru yerde durdunuz. Bu duruş Türkiye'ye bir istikrar kazandırdı. Biz bu istikrarla bu yönetimle bu liderle sadece Türkiye olarak bölgemizdeki komşularımız arasında değil, dünyanın bütün önemli meselelerinde masada olduk ve söz söyledik, sözümüz dinlendi. Bana buraya gelirken bazı arkadaşlarımız dediler ki 'Gazze'den, Sudan'dan, Myanmar'dan, Moğolistan'dan çok fazla bahsetmeyelim. Çünkü bizim vatandaşlarımız daha çok buradaki problemlerin çözümüyle ilgilenmek ister'. Tamam ama görüyorum ki şu hareket, Rabia hareketinin, Mısır'ın, Mısır'daki kardeşlerimizin işareti olmuş hareketi ben daha yapmadan önce kardeşlerim yapıyor, kız kardeşlerim yapıyor. Yani Oltu'nun vicdanı, gönlü bu sınırlara sığmıyor. Türkiye'nin sınırlarına da sığmıyor. Onun için sizin verdiğiniz emeğin, ortaya koyduğunuz iradenin ne anlama geldiğini biz Allah'a şükür biliyoruz."

"Dünyada bu inisiyatifleri alırken Türkiye'de de eskiden rüyada bile görülemeyen şimdi Allah'a şükür hizmetleri yapıp, geçiyoruz. Bugüne kadar yaptık" diyen Ala, "Sizden aldığımız emaneti, o iradeyi hiçbir zaman örseletmedik. Sizden aldığımız emaneti, yerlere düşürmedik. Eskiden olduğu gibi burada sizlerden emaneti alıp, burada dik durup, dik duracağını söyleyip, Ankara'ya gittiğinde, oradaki statüko ve onun müttefikleri karşısında dört büklüm olanlardan olmadık. Biz sizden aldığımız emaneti, döndük size özgürlük, hürriyet olarak, şimdiye kadar geri getirdik" şeklinde konuştu.

Bakan Ala, şöyle devam etti:

"Siz hep milliyetçi, muhafazakar insanlara oy verdiniz. Ben sizin bir evladınız olarak, bunu içinizde yaşayan biri olarak, ben de aynı şeyi yaptım. Bunu biliyoruz ama bu hükümete, bu iktidarlara kadar, Recep Tayyip Erdoğan başbakan oluncaya ve o iradeyi ortaya koyuncaya kadar, onun ekibi, onun milletvekilleri, mecliste o iradeyi koyuncaya kadar ne yaptı? Başörtülüyle başörtüsüz kardeşim, yan yana bu memlekette okuyamadı ama şimdi öyle problem var mı? İşte demokrasi burada. Demokrasiyi anlamak istemeyenler gelsin, görsün. Herkes iç içe, herkes kardeşçe beraber."

Katılımcıların sürekli, "Oltu seninle dik dur eğilme", "Seninle gurur duyuyoruz", "Gururumuzsun" sloganlarıyla sürekli konuşması kesilen Ala, "Ben sizinle gurur duyuyorum" karşılığını verdi.

Daha önce bürokrat olduğunu anımsatan Ala, "Sizden aldığımız terbiyeye uyduk ve bize hangi iş verilmişse onu adam gibi yapmaya çalıştık" dedi.

- "Milli iradeye, sizin iradenize ne zaman bir müdahale olduysa biz onun karşısında durduk"

En son milletvekilliği seçimlerinde Oltuluların yüzde 79,3 oy verdiğini anlatan Ala, "Biz, sizler için sorunları çözemiyorsak bunu başka kimse çözemez, onu bilin. Eğer çözülecek bir problem var da biz bunu çözmüyorsak ve bize de Allah o zaman bu makamları, bu mevkileri nasip etmesin" şeklinde konuştu.

Bakan Ala, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer sizin derdinizle dertlenmiyorsak, sizin hüznünüzle hüzünlenmiyorsak, sizin sevincinizle sevinç duymuyorsak böyle şeyler bize lazım değil. Onun için hiç merak etmeyin, biz size en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Biz biliyoruz ki Hak için bize destek oluyorsunuz, size hizmet Hak'ka hizmettir. Bundan mahrum olmak ister miyiz? İstemeyiz. Bu meydanda olan aziz dostlarımız, bu meydana gelmemiş olan kardeşlerimize lütfen siz ulaşın, anlatın. Şimdi 30 Mart bizim için çok önemli. 30 Mart akşamı sandıklar açıldığında, biz Oltu'dan, Erzurum'dan en yüksek oyu görmeyi arzu ediyoruz. Biliniz ki biz, milli iradeye, sizin iradenize ne zaman bir müdahale olduysa biz onun karşısında durduk, siz de bu karşı duranların arkasında durdunuz. Şimdi yeniden bunu güçlü bir biçimde gösterme zamanıdır."

- "Bu duruş, o istikrarlı hükümete 10 yıl daha vize demektir"

Ala, Oltu için Erzurum için Türkiye için birlik zamanı olduğunu belirterek, "Biz birlikte olalım ki sesimiz daha gür çıksın. Siz bize topyekun destek olun ki biz Ankara'da, 30 Mart'tan sonra o akşam, sandıklar açıldığı zaman, beraber oturduğumuz bakan arkadaşlarımızla daha sonra Bakanlar Kurulu'nda hangi bakanımızın ilçesi birinci oldu, ilk 10'a girdi dediğinde beni mahcup etmeyin" dedi.

Oltu'nun bir fırsat yakaladığını belirten Ala, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı Oltu'ya verilmiştir. Şimdi büyükşehir yasası çıktı. Büyükşehir belediyesi olarak bütün Erzurum, Mehmet Sekmen kardeşimizin, ağabeyimizin liderliğinde burada belediye başkanlığında görülmemiş hizmetleri göreceksiniz. Ben daha önceki çalışmalarını biliyorum, başarılarını biliyorum. Bizim için bir şans. Ankara'da çok istikrarlı bir hükümet var. Şimdi siz de istikrarın arkasında duracak mısınız? Bu duruş, o istikrarlı hükümete 10 yıl daha vize demektir. Bunu biliyorlar, onun için saldırdılar. Merak etmeyin. Şimdi onu da aldıktan sonra bize düşen hizmet. O hizmeti de biz size getireceğiz."

Her talebi dikkate aldıklarını vurgulayan Ala, "Biz ne zaman bunları gerçekleştirirsek, işte o zaman rahata ereceğiz. Yoksa bize rahat haramdır. Onun sizin derdinizle dertlenen hemdert olan bir ekip var, burada. Sizin işlerinizi kolaylaştıracak her şeyi yapacağız. Bundan hiç kuşkunuz olmasın" diye konuştu.

- "Gün ayrılık günü değil, birlik günüdür"

Ala, Oltu'nun seçim gününden sonra birinci olarak manşetlere çıkacağını söyleyerek, "Şimdi diyorum ki bu bir genel seçim havasına döndü mü? Döndü. O zaman genel seçimde ne almıştık? 79,3. Yüzde 80 ve o nasıl bir güçtü biliyor musunuz? Doğalgaz konusu gündeme geldiğinde. Doğalgaz baştan problemli. İnşallah birinci olalım, sayın başbakanımızı buraya getireyim, arz edeyim. Gün ayrılık günü değil, birlik günüdür. Gelin bu dönem hiçbir gerekçe göstermeden, mazeret üretmeden, gelin Oltu için buraya evet diyelim, AK Parti'ye, İbrahim Ziyrek'e, Mehmet Sekmen'e, Efkan Ala'ya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a evet diyelim. Bir demokrasinin en çok ihtiyaç duyduğu yer sandıktır" ifadelerini kullandı.

"Nasıl ki bir insana en çok suya ihtiyaç duyduğu anda bir maşrapa su verirseniz, o inanılmaz kıymettedir. Adam susuz değilse susuzluğu geçtikten sonra kovayla getirsen ne olur. Hiç. Onun için 30 Mart günü o oylar bize lazım" diyen Ala, 30 Mart seçimleri için destek istedi.

Bakan Ala, daha sonra, sınıf arkadaşı Yunus Keskin'e mikrofonu verdi. Keskin de Saadet Partisi'nden Tortum'dan aday olduğunu belirterek, "Fakat sayın bakanımla biz beş yıl beraber okuduk, imam hatipte. Sayın bakanımla birlikte hareket etmeye karar verdim, sizlerden de onu bekliyorum. Bir Tortumlu olarak Oltu'dan da bunu bekliyorum" dedi.

Bunun üzerine Ala, "İşte bizim dostlarımız böyledir. Biz zor zamanlarda da doğru zamanlarda da aynıyız, merak etmeyin" diye konuştu.

- Mitingden notlar

Partililerin, "Oltu'nun özlemini sona erdiren büyük ustaya sonsuz teşekkürler. Onun için Efkan Ala'mıza kurban olsun bütün oylar", "Cumhuriyeti kuran ilçenin cumhuriyeti kurtaran evladı" yazılı pankartlar açtıkları dikkati çekti.

Bakan Ala'nın annesi Gönül Ala da miting alanında, elinde parti ve Türk bayrağı sallayarak, oğluna destek verdi.

Bu arada, Bakan Ala mitingin ardından AK Parti ilçe başkanlığına geçerek, partililerle bir araya geldi. Ala, Ziyabey ve Erzurum caddelerinde de esnafı ziyaret etti.

Kaynak: AA / Politika

Efkan Ala Türkiye Erzurum Oltu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

muratyukselaytekin@outlook.com:

bu adamı başbakan çok mu aradı ....bizim köyün delisi gibi konuşuyor

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title