Haberler

Sudan'da çatışmalarda 20 kişi hayatını kaybetti

Güncelleme:

Sudan'ın başkenti Hartum'da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalarda 20 kişi hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, Hartum'un güneyinde Zırhlı Birlikler karargahı çevresindeki mahallelerin hava bombardımanı altında kaldığını söyledi.

Sudan'ın başkenti Hartum'da ordu ve Hızlı Destek Kuvvetleri arasındaki çatışmalarda mahalleler bombardımana tutuldu. Çatışmalarda 20 kişi yaşamını yitirdi.

Sudan'da çatışmalarda 20 kişi hayatını kaybetti

SUDAN'DA TANSİYON DÜŞMÜYOR

Tansiyonun bir türlü düşmediği Sudan'da çatışmalar şiddetlendi. Ordu, başkent Hartum'un Erkevit, Sahafa, Mamura mahallelerinde HDK'nin konuşlandığı noktaları hedef alırken, bölgeden büyük patlama sesleri duyuldu ve dumanlar yükseldi.

Sudan'da çatışmalarda 20 kişi hayatını kaybetti

ÇATIŞMALARDA 20 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Ülke basınında yer alan haberlerde, Hartum'un güneyindeki Kelakla Mahallesi'ndeki çatışmalarda aralarında çocukların da bulunduğu 20 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi. Ayrıca Hartum'un batısındaki Umdurman kentinin Umbedda ve Sevra mahalleleri yoğun hava bombardımanı altında kaldı. Ayrıca Umdurman'daki orduya ait Mühendisler Birliği karargahı yakınındaki mahallelerde de ağır silahlarla şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarla ilgili ordu veya HDK'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Sudan'da çatışmalarda 20 kişi hayatını kaybetti

SUDAN'DA ORDU İLE HDK ARASINDAKİ ÇATIŞMALAR

Sudan ordusu, bir zamanlar desteklediği ancak bağımsız ve paralel bir ordu gibi davranması nedeniyle tehdit olarak gördüğü HDK'nin 2 yıl içinde tamamen orduya entegrasyonunu istemişti. HDK'nin ise sivil hükümetin ardından yaklaşık 10 yıla yayılan bir süreçte bunu kabul edebileceğini açıklamasıyla başlayan sözlü savaş ve gerginlik, 15 Nisan sabahı taraflar arasında başkent Hartum ve çeşitli kentlerde silahlı çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan'da çatışmalarda 20 kişi hayatını kaybetti

5 AYDA 3 BİNDEN FAZLA KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

5. ayına giren, Hartum ve çevresiyle özellikle batıdaki kentlerde hala süren şiddetli çatışmalarda, çoğu sivil 3 binden fazla kişi hayatını kaybetti, on binlerce kişi yaralandı. Birleşmiş Milletler, Sudan'daki çatışmalar nedeniyle 4,3 milyondan fazla kişinin yerinden olduğunu bildirdi.

Sudan'da çatışmalarda 20 kişi hayatını kaybetti

Kaynak: AA / Dünya

Hartum Sudan Ordu Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title