Haberler

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in idam edilmeden birkaç dakika önceki fotoğrafı ortaya çıktı

Güncelleme:

Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in 30 Aralık 2006'da idam edilmeden birkaç dakika öncesine ait fotoğrafı ortaya çıktı. Hüseyin'in kelepçeli elleriyle Kur'an-ı Kerim tuttuğu görülürken, fotoğraf karesinde yer alan Irak Temyiz Mahkemesi eski Başkanı Yargıç Munir Haddad, "Bu fotoğraf 30 Aralık 2006'da Bağdat'ın Kazimiye bölgesindeki askeri istihbarat teşkilatı binasında, temyiz mahkemesinin Saddam Hüseyin aleyhindeki kararını okurken çekildi" dedi.

2003 yılında başlayan ABD işgalinin ardından iktidarı sona eren, yakalandıktan sonra idam edilen Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in ölmeden önceki son anlarına ilişkin yeni fotoğrafı ortaya çıktı.

Saddam Hüseyin'in idam öncesi son anlarına ait fotoğraf ortaya çıktı

İDAM EDİLMİŞTİ

2003 yılında ABD ve Birleşik Krallık öncülüğündeki koalisyon güçleri Irak'ı işgal etmişti. O dönemde Baas Partisi ile iktidarda olan Saddam Hüseyin'in iktidarı bir süre sonra sona ermişti. Yakalanan Saddam Hüseyin, yargılanarak idam cezasına mahkum edilmişti.

YENİ FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKTI

Saddam Hüseyin'in idam edilmeden birkaç dakika öncesine ait bir fotoğraf ortaya çıktı. 30 Aralık 2006 tarihinde çekilen fotoğrafta sandalyede oturan Saddam Hüseyin'in kelepçeli elleriyle Kur'an-ı Kerim tuttuğu görüldü.

Saddam Hüseyin'in idam öncesi son anlarına ait fotoğraf ortaya çıktıSaddam Hüseyin'in idam edilmeden önceki son anları

"FOTOĞRAF ASKERİ İSTİHBARAT BİNASINDA ÇEKİLDİ"

Söz konusu fotoğraf karesinde yer alan Irak Temyiz Mahkemesi eski Başkanı Yargıç Munir Haddad o anları hatırlattı. Hüseyin'in tam karşısındaki masada oturduğu görülen Haddad, "Bu fotoğraf 30 Aralık 2006'da Bağdat'ın Kazimiye bölgesindeki askeri istihbarat teşkilatı binasında, temyiz mahkemesinin Saddam Hüseyin aleyhindeki kararını okurken çekildi" ifadelerini kullandı.

Saddam Hüseyin'in idam öncesi son anlarına ait fotoğraf ortaya çıktı

Saddam Hüseyin'in idam öncesi son anlarına ait fotoğraf ortaya çıktı

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Dünya

Saddam Hüseyin Bağdat Aralık Irak Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Mustafa Kinali:

Bu olayda kimlerin parmagi varsa allah belasini versin adam gibi adammis irak halki kendi vatanini satti suriyede ayni yolda ilerliyor demem oki bunlardan bi cacik olmaz

60
5
yanıtYanıtla
Ümit Buğra:

Hiçbir ülke birşey diyemedi. Adeletin batmiş yok olmuş faşist dünya

56
8
yanıtYanıtla
Muzaffer Rttuo:

Mert adamdı

44
11
yanıtYanıtla
Milletin Adami:

yediler adami!

48
7
yanıtYanıtla
KUL HAKKI:

Sen okyanus otesinden çık gel adamı sözde mahkemelerde yargila sonra da as. Vay be tum dünya da izlesin .

40
4
yanıtYanıtla
aristoteles:

keşke her diktatöer böyle olsa...

29
10
yanıtYanıtla
Mehmet :

Irak halkı alkış tutuyordu Amerika'nın günah keçisi ilan ettiği Saddam'ın idam kararına. Her şey düzelecek sandılar. Daha berbat oldu...

34
2
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Zalim diktatöre zebanilerle iyi eğlenceler dilerim.

4
26
yanıtYanıtla
mahmut:

Hayran olduğunuz batı bir ülkeyi sömüremiyorsa o ülkenin liderini Dikdatör deyip önce kendi halkını kışkırtır sonra işgal için ortam yaratır sonra da demokrasi getiriyoruz diye işgal edip soyup soğana çevirirler. Bugün neden RTE ye dikdatör dediklerini anlayın artık

17
11
yanıtYanıtla
Çağatay Çetin:

Saddam dublörü idam edildi

3
8
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title