Haberler

En büyük ve en yıkıcı! İsrail'in Han Yunus'u vurduğu 1 tonluk bomba yapay zekayla tespit edildi

Güncelleme:

Hamas ile geçici ateşkesin sona ermesiyle Gazze'ye yönelik saldırılarına çok daha şiddetli bir şekilde yeniden başlayan İsrail ordusu, Han Yunus kentini en büyük ve en yıkıcı bombalardan biriyle vurdu. Her biri en az 1 ton ağırlığındaki füzelerin savaştan kaçan sivillerin üzerine yağdığı görüntüleri yapay zeka kullanarak servis eden ABD basınının söz konusu bombalara yönelik sorularına İsrail ordusu herhangi bir yanıt veremedi.

Amerikan New York Times gazetesi, İsrail'in siviller için güvenli alan ilan ettiği Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta en büyük ve en yıkıcı bombalardan birini kullandığını kanıtladı.

BOMBALARIN HER BİRİ EN AZ 1 TON AĞIRLIĞINDA

New York Times'ın görsel kanıt servisinin analiz ettiği görüntüler, neredeyse her biri 1 ton ağırlığındaki füzelerin savaştan kaçan sivillerin sığındığı Han Yunus'ta defalarca atıldığını ortaya koydu. Gazete, bombaların düştüğü yerleri belirlemek için uydu görüntülerini tarayan bir yapay zeka kullandı.

New York Times: İsrail, Gazze'de En Büyük Bombaları Kullanıyor

ABD 5 BİNDEN FAZLA MK-84 BOMBA GÖNDERDİ

Yapay zekanın bulduğu kraterler New York Times muhabirleri tarafından sahadan gelen görüntülerle karşılaştırıldı. 208 krater tespit edildiğini ve sınırlı uydu görüntüleri nedeniyle birçok çukurun da belirlenemediğini kaydeden gazete, İsrail'in ana müttefiki ABD'nin Gazze'nin bombalanması için 7 Ekim'den bu yana 5 binden fazla MK-84 bombası gönderdiğini yazdı. Yaklaşık bir ton ağırlığındaki MK-84'ler, F-16 gibi savaş uçaklarından atılan en büyük bomba.

New York Times: İsrail, Gazze'de En Büyük Bombaları Kullanıyor

İSRAİL ORDUSU İDDİALARA YANIT VERMEDİ

Gazeteye konuşan cephane uzmanları, 12 metre ve daha büyük çaptaki çukurların çoğunlukla yalnızca 1000 kilogramlık bombalar tarafından oluşturulduğunu söyledi. New York Times söz konusu bombalara dair İsrail ordusuna sorular yöneltti ancak İsrailliler bu tür soruların bir sonraki aşamada gözden geçirileceğini söyledi.

New York Times: İsrail, Gazze'de En Büyük Bombaları Kullanıyor

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim'de kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 8 bini çocuk, 6 bin 200'ü kadın olmak üzere, 20 binden fazla Filistinli öldürüldü, 52 bin 600'den fazla kişi de yaralandı. Enkaz altında binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı tahrip ediliyor. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 137'si karadan işgal sürecinde olmak üzere 469 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

New York Times: İsrail, Gazze'de En Büyük Bombaları Kullanıyor

Çatışmalara 24 Kasım'da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani arada" 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 304 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 26 Lübnanlı sivil, 118 Hizbullah mensubu ile 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri öldü. Gazze'de silah zoruyla abluka altında yerinden edilen 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsrail Gazze Savaş ve Çatışma Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (12)

Gökhan Altaylı:

Yakın bir zamana kadar Nazi toplama kampı videolarını izleyip üzülürdüm. Bergen, dachau ve auschwitz'deki insanlık dışı muameleyi izlerken onların acılarını hissederdim. Ama şimdi bu son israil saldırılarından sonra yahudilere bakış açım çok değişti. Şimdi o kamplarda öldürülenlere hiç üzülmüyorum demek ki Nazi subayları bunların ileride tehlike yaratacaklarını çok iyi sezmişler. Bence vicdanı olan kimse israili sevmemeli.

170
9
yanıtYanıtla
TATLI CADI:

hitlerin bir sözü vardı bir gün öldürmediğim her yahudi için bana küfredeceksiniz diyordu..

yanıt76
yanıt3
Hakan Sivri:

aynen bende sana Katiliyorum, Israil duyunca aklima hemen Sucsus insanlari Katleden Lanetlenmis bir insan Toplulugu geiyor

yanıt53
yanıt3
SEYİT CİVANMERT:

Bari ehli küfürün reklamını yapmayın. Müslümanlara "ehli küfürün ne kadar güçlü olduğunu ve onlara karşı gelinmemesi gerektiğini mi" ima etmeye çalışıyorsunuz

128
39
yanıtYanıtla
Blackened:

Sen olaylara hangi gözle bakiyorsun? Katliam ve soykırımdan dünyanın haberi olmasın mı? Bilhassa servis edilsin ki ABD ve İsrailin nasıl gözü dönmüş ve vahşi devletler olduğunu tüm dünya görsün!!!

yanıt111
yanıt8
Haydar :

Hitler Senden nefret ediyorum, Yahudileri neden hayatta bıraktın, Zulüm yapsınlar diyemi?

53
3
yanıtYanıtla
mehmet:

osmanlıya soracaksın hitlerden kaçanları yerleştiren sahip çıkan osmanlı

yanıt60
yanıt19
Bahaddin Yolcu:

Mehmet 2.dünya savaşı kaç yılında olmuş bi baksana. Aahh ahh :)))

yanıt22
yanıt0
Ercan cıftcı:

Dünya Yahudiler için artık çok tehlikeli... Bu kin tüm Yahudileri hedef yapar...

37
0
yanıtYanıtla
DİYARBEKİR:

BOSNA ÇEÇENİSTAN IRAK AFGANİSTAN SURİYE LİBYA ŞİMDİDE FİLİSTİN İSLAM BELDELERİNİ BİRER BİRER YIKIYORLAR

31
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title