Haberler

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan, Macaristan'daki Tarihi Osmanlı Eserlerini Ziyaret Etti

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ve beraberindeki heyet, Macaristan'ın Pecs ve Zigetvar şehrinde bulunan Osmanlı-Türk tarihi eserlerini ziyaret etti.
Macaristan Ulusal Ekonomi Bakanlığı heyeti ile Budapeşte'de...

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan ve beraberindeki heyet, Macaristan'ın Pecs ve Zigetvar şehrinde bulunan Osmanlı-Türk tarihi eserlerini ziyaret etti.

Macaristan Ulusal Ekonomi Bakanlığı heyeti ile Budapeşte'de Macaristan ve Türkiye Turizm Karma Komisyonu Toplantısı'nın 7'ncisi gerçekleştiren heyet, toplantının ardından Pecs ve Zigetvar şehirlerine geçtiler. Müsteşar Özgür Özaslan'ın başkanlık ettiği heyette bulunan bakanlığın Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yazar ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Mesut Özbek yapılan ziyaretlerde Osmanlı eserlerinin Türkiye'de Türk turistler tarafından tanıtılması ve ziyaret edilmesi için notlar aldılar.

Heyet, Pecs şehrinde Pecs Belediye Başkanı Zsolt Pava tarafından karşılandı. Pecs şehrinde önce Gazi Kasım Paşa, ardından ise Yakovalı Hasan Paşa Camisi ziyaret edildi. Müsteşar Özaslan, Yakovalı Hasan Paşa Camisi'nde namaz kıldıktan sonra Zigetvar şehrine geçti. Zigetvar Kalesi önünde Zigetvar Belediye Başkanı Janos Kolovics tarafından karşılanan Türk heyetinin onuruna Macar askeri tüfek atışı gerçekleştirdi. Daha sonra kaleyi ve içindeki Sultan Süleyman Camisi'ni gezen Türk heyeti, Kanuni Sultan Süleyman ve Macar kahraman Miklos Zrinyi'nin dev büstlerinin bulunduğu Macar-Türk Dostluk Parkı'na geçti. Park içinde yer alan temsili Kanuni Sultan Süleyman'ın kabrinde dua eden heyet daha sonra burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Müsteşar Özgür Özaslan, Macaristan ziyareti ile ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamda, Budapeşte'den sonra Pecs, Zigetvar şehirlerini gezdiklerini, özellikle Osmanlı coğrafyasında yer alan bu bölgedeki atalarımızın, ecdadımızın bıraktığı eserleri yerinde gördüklerini belirtti. Özaslan, "Şunu gururla söylemeliyim ki devletimizin başta TİKA olmak üzere bu bölgedeki tarihi eserlere nasıl sahip çıktığını gururla gördük. Macaristan başta olmak üzere Balkanlardaki Osmanlı eserlerini yerinde görmek, bunları gelecek kuşaklara aktarmak bakanlığımızın öncelikli görevidir. Hem Başbakanlık, hem TİKA, hem de bakanlığımızın teknik desteğiyle bu çalışmalar devam edecek. Macaristan ile Türkiye arasındaki ilişkiler her alanda olmak üzere kültür alanında da çok önemli gelimeler göstermektedir. Kültür varlıklarımızın korunması konusunda da büyük bir işbirliği var. Bu açıdan yerel ve merkezi idarelerin bakanlıkla yakın çalışmaları son derece memnunluk verici. Türk kültürel değerlerinin mirasının korunması Türkiye'den Macaristan'a yapılan ziyaretleri daha da olumlu kılacak" diye konuştu. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Ekonomi Bakanlığı Macaristan Zigetvar Türkiye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title